Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (80)
Raspunsuri - Pagina 19
![](images/user_woman.png)
popbianca spune:
iarasi sunt restanta cu vreo 2 cap.
nu mai pot sa tin pasul cu voi, fetelor...
acum seara a fost dr. la control
Ana e cu 300 gr in minus fata de standarde...nimic alarmant, continuam Fe si Ca, fontanela e aproape inchisa, murmurul(suflu sistolic) la inima mai exista, dar nu e nimic grav,imp. e ca nu s-a agravat, nici urma de dinti...a depasit si ea in sfarsit pragul de 7 kg
de maine trec din nou pe Nan, humana asta ma streseaza cumplit..tot timpul am impresia ca fata nu poate trage ca lumea desi fol biberoanele cu 4 gauri de la avent...sper sa nu faca iarasi alergie la Nan
a zis ca pot folosi pt indulcirea diferitelor preparate glucoza pulbere (praf),e mai buna si mai sanatoasa chiar decat si fructoza
multumim de aprecierile primite de Ana...daca a primit(am citit eu ceva...)
am vazut pozele cu Paula si mamica ei...sunteti 2 frumoase...si ochisorii aia albastri ...m-au dat gata!
uram sanatate lui Vladut!
pussi, si eu am aceiasi parere...e prea consistenta masa de fructe...cu Ana patesc la fel ..dar ce sa fac..eu ma bucur ca o mananca
si eu am luat din austria Hipp cu capsuni...dar nu prea a mers, sau nu ii era asa foame
kiwi,capsuni(teoretic...vad ca alti dau-Hipp), zmeura...puternic alergene...nimic care are seminte asa mici
eu cred ca ai face f ff bine sa mergi cu ele la ai tai...te mai relaxezi,sunteti mai multi care va puteti ocupa de ele...si o mana in plus conteaza...am vazut acum cat timp a sta ana la ai mei...ce bine a fostttt
cristi07, sarcul copil...ce somn i-a fost..
Cu ana nu cred ca se poate asa ceva , sau sa adoarma jucandu-se...la ea nu merge decat cu plans inainte
bine ai revenit Karina!
foarte fain, acolo isi consuma energia si face si sport!
petcost2005, am incercat si eu ce -i-ai propus jasminei, sa o port in scoica...dar a mea nici acolo nu vrea...se arcuieste in el , de mi-e frica sa nu-si rupa spatele cand cade inapoi in ea;daca ii prin centurile...crizeeeee
bb, nu mai fi suparata...o sa treaca repede...gandestete numai la concediu care se apropie si unde veti fi impreunaaaaa
felicitari lui Raul!!!
mami de Ana-Sofia(15.11.2007)
http://picasaweb.google.ro/popbiancaflavia/AnaSofia
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
sanduta spune:
quote:
Originally posted by adinagquote:
Originally posted by sandutaquote:
Originally posted by adinag
Sanduta, nu cunosc cerealele alea, am mai zis ca inca nu mi-am facut temele, dar bio si gluten sunt doua chestii total diferite, iar nu prea au gluten tot nu se poate, ori au ori nu au (asta-i asa cu sunt putin gravida :))
si cu zaharul iara-i o teorie intreaga: nu are zahar sau nu are zahar cristalin ;-)
nu ma luati in seama, io beau virtual un gin gimlet
Adina, Jasmina (24 iulie 2003) & Floris (23 decembrie 2007)
Am citit tot ce scria pe cutie. Nu am dat peste gluten, si scrie fara zahar cristalizat. Asa ca eu zic ca nu au. Contine:grau, ovaz, secara, porumb, orz, mei, orez.
pai glutenul nu trebuie precizat extra. din moment ce contine grau, contine gluten, glutenul fiind in componenta lui. iar cand scrie ca nu are zahar cristalin, inseamna ca numai pe asta nu-l are, dar orice alta forma dezahar este foarte probabil continuta...
Pe cutie scrie ca contine zahar in forma lui naturala din aceste cereale. De ala nu ma speriu asa de rau. Insa de gluten, e adevart ce spui e continut de grau. Nu foarte mult spun eu si oricum Cezar e diversificat deja de la 4 luni. Nu cred ca mai e o asa mare problema glutenul.
Mancam aceste tipuri de cereale o data pe saptamana.
adinag spune:
ah, ca sa fiu mai precisa, gluten este în grâu, orz, ovaz, secara...
Sanduta, ai dreptate, fiecare an are ceva "special"...
sanduta spune:
Cineva intreba de kiwi. Pai kiwi are niste seminte mici sau samburi. de aceea nu se recomanda copiilor decat dupa 8 sau 9 luni, cand ei deja stiu sa inghita bine. E si un fruct alergic.
sanduta spune:
quote:
Originally posted by adinag
ah, ca sa fiu mai precisa, gluten este în grâu, orz, ovaz, secara...
Sanduta, ai dreptate, fiecare an are ceva "special"...
Uite o poveste cu glutenul asta ce pe mine ma dispera. Mai demult, si nu spun foarte demult, se dadea biscuite cu fructe ca inceput a diversificarii. Acum unii pediatrii spun nu la lucrul acest ca contone gluten, altii spun ca un biscuite nu ii afecteaza chiar asa de tare mai ales daca copilul nu are foarte mult peste medie in greutate. Eu cred ca pana la urma, adevarul e la mijloc undeva. Cine stie peste 3 sau 4 ani ce se mai descopera si nu mai e voie la copii.
Cum e si cu galbenusul de ou. La noi se recomanda de 2 ori pe saptamana, dar ai vazut ca in Austria numai dupa 1 an.
La fel cred ca e cu multe fructe sau legume, eu nu mi le mai amintesc.
Cineva intreba de ce se vand borcanase cu diverse sortimente care sunt interzise la varsta aia. Pai poate in unele locuri nu sunt interzise sau acolo unde se fabrica ele.
Nici eu nu mai stiu ce sa cred.
![](bang.gif)
Pur si simplu ma enerveaza atatea lucruri care e voie sau nu e voie sa le faci. Adevarul e ca bebelusii sunt niste bebelusi nu oameni in miniatura si ca trebuie sa avem grija de ceea ce mananca, dar oare cata grija si pana cand?
adinag spune:
Sanduta, vad ca noi nu avem somn, si cu Bianca
dar cred ca eu ma retrag, ajunge o noapte nedormita...
Noapte buna!
popbianca spune:
acum vreau sa urez LA MULTI ANI...copilasilor nascuti pe data de 15, si implicit si comorii mele ANA -SOFIA, pe care o iubesc nespus
(desi , ca tot e vorba, o mai las sa plaga cand nu pot sa ma ocup de ea)...
deci sarbatoritele:
Amalia
Adelina
Diana
sanduta spune:
quote:
Originally posted by popbianca
acum vreau sa urez LA MULTI ANI...copilasilor nascuti pe data de 15, si implicit si comorii mele ANA -SOFIA, pe care o iubesc nespus
(desi , ca tot e vorba, o mai las sa plaga cand nu pot sa ma ocup de ea)...
deci sarbatoritele:
Amalia
Adelina
Diana
subscriu si eu
sanduta spune:
Ma retrag si eu in pat incercand sa-mi imping sotul la locul lui. Maine e sarbatoare, dar eu mai am atatea de facut. O sa-mi curat cuptorul si baia, si daca sunt fata harnicuta si usile. Daca afla mama mea, ma cearta rau de tot ca lucrez in zi de sarbatoare, dar nu mai ai cand. Luni imi vin cu montatul de mobila, marti ma duc la un examen si vine cel care vopseste caloriferele, miercuri ma duc la lucru, joi o sa incerc sa ma odihnesc iar vineri ma pregatesc de weekend, cred ca plecam undeva.
popbianca spune:
ref. la chestia cu plansul...nu va inchipuiti ca o las ssa planga aiurea , dar pana la wc ma duc...
oricum de cand a fost mai mica a avut probleme cu buricul, ca o tinea tot cu banut lipit acolo...acum are hernie punctuala (daca am retinut eu bine)si tre sa-i pun din nou banut,sau leucoplast, care sa-i tina buricul la locul lui pana se mai intaresc muschii abdominali
la fetite e fff imp ca buricul sa fie ok, in perspectiva unei sarcini