Mamici care vor naste la Municipal-Bucuresti

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

Buna fetele,

Joi ma internez ca sa nasc al doilea copil. Pe scumpul meu David. Abia astept sa fac cunostinta cu ingerasul meu. Mai am acasa o fetita de 1 an si jumatate, iar sufletul meu este plin de fericire. Oare cum o sa ma simt cand o sa fiu de 2 ori binecuvantata de Dumnezeu? Va avea loc in inima mea atata dragoste?! Deja simt ca mi-e dor de fetita mea, pe care nu o sa o vad cateva zile (va sta la bunica pana o sa imi revin eu dupa cezariana).
Eh, nu ma luati in seama, am devenit brusc prea sensibila ... vorbesc hormonii
Cand ma voi intoarce o sa va umplu de informatii noi despre spital.

Iriss mami de
www.dropshots.com/iriss27" target="_blank">Yvonne-Maria 05.02.2007
BB2 - DPN 11.08.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nausica spune:

iriss, iti tinem pumnii. si de-abia te asteptam cu vesti.

Nausica29+ si bebe Nedelcu
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marriana spune:

iriss, sa ai o nastere usoara, iti tinem pumnii, sa va intoarceti amanadoi acasa sanatosi !!!
si eu tot la Municipal vai naste, dar in octombrie, in jurul datei de 22.
sper sa se termine totul cu bine, pt. ca imi este putin teama, mai ales ca sunt la prima sarcina si nu stiu ce ma asteapta !

Mergi la inceput

am uitat sa mentionez faptul ca voi naste cu dr. Cicerone Tufan. ati auzit ceva de el ? ce fel de om este ? cum se comporta cu pacientele ? va multumesc !

Mergi la inceput

si, pt. ca tot sunt pe forum, revin cu o intrebare care ma macina de ceva vreme. nu vreau sa va par o caraghioasa, dar v-am spus, sunt la prima sarcina si am multe nelamuriri.
e adevarat ca dupa nastere, burta se lasa si arata oribil o perioada ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Citat:
citat din mesajul lui iriss27

Bune fetele,

Am si eu niste intrebari care ma cam rod, poate stie careva s ama lamureasca si pe mine:
1. Maternitatea din spitalul municipal se poate inchide? Pe motiv de lipsa de paturi sau dezinsectie ... orice? Daca da, catre ce spital vom fi redirectate? (Asta este nou meu cosmar, ca se inchide spitalul).
2. Stiti daca pt cezariana se poate face anestezie rahidiana cu perdurala (am inteles ca se lasa cateterul in coloana, si se baga progresiv anestezic, asa suporti mai usor durerile dupa ce trece efectul anesteziei rahidiene).
3. Stie cineva cat costa inchirierea rezervei, pe noapte?

TKS.

Iriss mami de
BB2 - DPN 11.08.2008

1. cand am nacut eu, maternitatea nu era chiar inchisa...dar plina (ma refer la saloane)...asa ca am fost gazduite un etaj mai jos.
2. da, eu am facut cezariana cu rahi-anestezie si mi-au lasat cateterul in coloana, pe care mi s-au administrat calmate suuuuper...practic nu am simtit aproape deloc dureri dupa operatie...doar atunci cand trecea efectul calmantului...dar chemama asistenta sa ma injecteze din nou si trecea instantaneu...nici nu apuca sa termine seringa de injectat ca durerea trecea deja....
3. nu stiu.

raluca, mami fericita de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinush spune:

Buna.

din cate stiam eu, rezerva ar fi in jur de 50euro pe noapte ... posibil insa sa stiu eu gresit.
la sfarsitul saptamanii viitoare ma duc la doctor, la control si o sa discut cu el si aspectele astea si o sa va tin la curent (asta daca nu afla altcineva mai devreme ).

Irina, mami de David (15.07.2005) si in asteptarea surioarei(DPN 04.11.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

S-a mai nascut un ingeras, David Alexandru!

Gata, am revenit idn spital ieri. Nu mai am impresii atat de bune despre spital, dar per ansamblu e ok.
Sa va povestesc in mare. M-am internat joi seara (am nascut cu dr Peteu, care era si de garda), nastere prin cezariana (prima nastere a fost tot cezariana). Am stat pe la sla de post-operatorriu pana la 12 noaptea, pt ca deh, am vrut sa nasc pe 8.08.2008 , iar drul s-a pus la mintea mea, asa ca ma stia tot spitalul ca eu sunt cea care vrea sa nasc pe 8.08 ... dupa mine au asteptam mai mult dri, ca sa plece apoi acasa
Post-operatorul s-a mutat la e 4, in niste saloane noi, f curate si frumoase, mi-ar fi placut sa stau acolo pana la externare, dar ... regula e regula si nu se discuta
Pe la 00:10 s-a strans echipa si am intrat in sala de operatie. Vreau sa le dau un plic asistentelor de la sala si nu il vrea nimeni, stateam ca proasta cu un plic in mana, pana cand l-am alsat undeva si daca il vrea cineva sa-l ia
Doctori cu masti, asistente care imi faceau fiecare cate ceva, ba ma ungeau cu ceva rece pe spate, ba imi puneau sonda urinara, ba imi monitorizau pulsul, etc. Imi fac anestezia, incept sa simt cum mi se incalzeste spatele, fundul, ma lungesc pe masa, imi pun un cearcaf in fata, sa nu vad cand imi scot matele pe afara , eu simteam in continuare degetele de la picioare (stiam de la prima operatie ca e semn ca nu s-a prins anestezia), ei se intreaba daca sa inceapa, infig foarfeca (sau cutit ) si tip ... "au, ma doare!!", mai asteapta cateva minute, poate isi face efectu si mai incearca o data, tot asa ... anestezitul ia hotararea de anestezie totala (la prima sarcina am facut rahi, fara absolut nici o problema). Evident ca vroiam sa imi vad copilul, dar nu cu operatie pe viu, asa ca imi pun o masca cu gaze pe fata si gata, s-a rupt firu.
Pana cand au inceput sa ma duca pe targa, apoi in salon, stiu ca am intrebat de bebe, am auzit ca mi-a zis cineva ca e bine. Apoi mi-a zis brancardierul sa ma tin de gatul lui, m-a pus in pat si de atunci am inceput sa ma trezesc incet-incet Nu mai stiu ce simteam, dar ma durea operatia (la rahi, m-a durut peste cateva ore, cand s-a dus efectul anesteziei). Stiu ca miscam capul stanga-dreapta si ma vaitam. Vroiam sa stea sotul cu mine, asistentele il trimiteau acasa, imi venea sa le iau la bataie, in final a stat pana m-am trezit de tot si l-au trimis acasa. Operatia a durat 2 ore.
Asistenta f draguta, mi-a facut mereu calmante, am suportat cat de cat usor noaptea. Cred ca am si dormit cateva ore, dupa care am fost mult mai bine. Dimineata punga de gheata dupa burta simteam ca imi iese pe ochi.
Pe la pranz am incercat sa ma ridic in fund, a fost groanic de greu, ameteli, stari de voma, mi-a luat vreo ora pana cand sa reusesc sa ma ridic si ne-au dus pe salon.
Am stat in aripa nerenovata, mobilier vechi, saltelele de la pat imbracate intr-o musama de am transpirat non-stop, m-am intors cu durere de spate de la saltelele alea, dormeam ca intr-o barca, cocosata. Caldura in salon, nu puteai tine geamurile deschise ca se facea curent, etc. Salon de paturi, nu va imaginati cand veneau vizite cate pers se strangeau si cat de cald era ...
Cele care nasteti vara, sa ma luati numai camasi cu bretele, nici macar gen maieu, ca muriti de cald!!
Cred ca era in jur de 17 cand ne-au mutat in salon. Noapte aia a fost destul de grea, au urlat copii incontinuu, daca nu erau toti, macar 1-2 o data tot urlau. Era si cald, lapte inca nu aveam suficient ... deci nu ne-am odihnit aproape deloc.
Dimineata incepe pe la 6-7, vin infirmierele la curatenie, se shcimba tura, vin asistentele de la copii, ii cantaresc, spala, etc si cele de la gravide, sa va cheme la toaleta (tre sa te sui pe capra, imaginati-va cat de usor e cu taietra pe burta!) Pt cele cu cezariana tre sa va faca si iginea intima si cea a operaitie (mie nu mi s-a desfacut pansamentul la operatie, si s-a dovedit ca facuse putina infectie, dar nimic grav, deja trecuse pana a 2-a zi). Apoi vizitele drilor, plimbari lungi pe culoare, nu va imaginati ca e usor
, urlete de bebelusi, mamici stresate cu alaptatul si asa trece ziua.
Evident ca am vrut sa plec acasa de sambata, dar o cotoroanta de asistenta mi-a zis ca "nici ministru sanatatii nu externeasa nou-nascut de 1 zi! ce vreti sa va intoarceti cu el inapoi?!" Dar cred ca daca ma duceam direct la dru neonatolog, ajungeam acasa de sambata, nu am fost pe faza atunci. Oricum era sambata si in spital nu prea eru medici, decat cei de garga, de jos, deci nu le-au facut vizite copiilor si nici noua, practic am stat degeaba!
Inca o noapte, de data asta mai linistita. Copii s-a mai acomodat cu noua lor viata, noi am putut sa ne mai odihnim, a fost si mai racoare afara, a fost "noaptea furtunoasa".
La prima ora gandul mi-era tot la plecat acasa. La mamici era o spagareasa de asistenta, care ne-a fraierit pe fata: "mamicile care pleaca, daca vreti sa va bag foaia mai in fata, pt ca sunt externari f multe, sa treceti pe la mine sa semnati ca nu vreti sa faceti radiografie". Tot ea "spitalul va ofera gratuit o radiografie, cum v-a oferit si nasterea" WHAT???? Auzi la ea nesimtire, in primul rand am dat la spagi de mi-au iesit ochii, in al doilea rand, e un drept constitutional si nu mi-l ofera spitalul lor, ci am platit asigurari de am inebunit, deci ea e angajata mea ... sa nu mai continui, ca mi se ridica sangele la cap ... Mama ce aveam sa ii zic, nu va imaginati cate replici imi veneau la gura pe secunda dar am tacut, ca vroaim sa ajung acasa mai repede cu puiul meu. Asa ca, ne executam si ne ducem cu 10 ron fiecare, ca sa plecam naibii pe la 1 acasa.
Intr-un final, pe la 12:20 primim srisorile de externare, pt noi si pt copii, si nu stiu cum sa o intind mai repede din spital.
De refacut m-am refacut f bine, mult mai repede decat la prima nastere. Azi la 3 zile de la nastere sunt destul de fresh, ma dau jos din pat f usor.
David este un ingeras, mananca si doarme, mi-e un drag de el de mor, In acelasi timp, simt ca nu sunt intreaga, pt ca Yvo nu e acasa, mi-e asa de dor de strengatia mea (care e plecata la mamaia) si cred ca o mai las acolo inca vreo saptamana, pana cand se va prinde operatia f bine.
Cam asta a fost experienta mea cu maternitatea Municipal. Daca mai aveti intrebari la care nu am raspuns ... recunosc ca a fost mai mult o poveste, dar sper sa va fie utila!
David a luat in maternitate o conjunctivita destul de urata, asa ca de azi trebuie sa o tratam si pe asta.

Nastere usoara, bebei sanatosi si mancaciosi.

Iriss mami de
BB2 - DPN 11.08.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nausica spune:

Iriss, sa-ti traiasca ingerasul, sa fie sanatos, sa creasca mare si sa va bucurati de el.

Multumesc tare mult pentru relatare, ma bucur ca esti bine si ca n-ai suferit mai mult de la caldurile astea.

Eu o sa nasc in octombrie, sper ca natural, dar oricum mi-a prins bine sa stiu care-i atmosfera in spital.

Aveti grija de voi

Nausica29+ si bebe Nedelcu
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinush spune:

Iriss, sa-ti traiasca bebe si sa fiti sanatosi cu totii!
bine ca s-a terminat totul cu bine, stiu cat de greu a fost cu caldurile astea, pt ca si eu cand l-am nascut pe David acum 3 ani am prins niste calduri groaznice, si chiar dc am stat in aripa noua si erau doar 3 paturi in salon tot am murit de cald si tot greu a fost si nu am stiut cum sa plec mai repede acasa.

Am inteles ca exista acum o aripa si ma noua decat cea in care am stat eu dupa ce am nascut, si anume niste saloane a44, a45, cu doar 2 paturi si toate conditiile ... mi-a povestit o amica care a nascut acum cateva luni ... am de gand sa vorbesc cu doctorul, ca sa fiu sigur ca voi ajunge intr-unul din aceste saloane ... sa speram ca va fi asa.

In alta ordine de idei, ma bucur ca spui ca te-ai refacut mai bine decat dupa prima cezariana, si eu am avut dureri exact cum ai povestit si tu si mi-e cam groaza de cum va fi si de data asta, asa macar ma mai incurajezi si tu putin

mai spune-mi te rog inca ceva, cand ai timp: cum stai cu laptele? alaptezi exclusiv? si cum iti este?

va pup si numai bine va doresc si multumesc mult pt postarea ta!

Irina, mami de David (15.07.2005) si in asteptarea surioarei(DPN 04.11.2008)

Mergi la inceput