Mamici care vor naste la Municipal-Bucuresti

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Pusyketa, in Municipal nu mai este incurajata nasterea cu epidurala, de la incidentul cu Sebastian Lungu. Atata tot! Iar scopul scuza mijloacele: e data vina pe anestezic ( ca eu una nu inteleg cum poate fi prost anestezicul din spital, dar ATI-ul nu vrea chip sa cumpere din alta parte, riscand vieti sau cariere pentru ce?!?! ), pe coluri rupte, fracturi de clavicula si cezariene cu anestezii musai generale. Deci daca vrei sa nasti normal, in Municipal nu cred ca vei primi epidurala! Poate se vor mai schimba lucrurile pana ajungi tu la termen...Pana atunci insa, sarcina usoara!

Olga mamica de Ioana-Sofia, 25 feb 2008 - cu www.flickr.com/photos/olguselu/" target="_blank">POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Fetelor, nu se incurajeaza nasterea cu epidurala tocmai fiindca nu vor sa mai fie incidente de niciun fel. Se stie ca epidurala poate incetini travaliul, se poate ca mama sa nu mai simta contractiile si sa impinga haotic, de aici coluri si clavicule rupte.
Insa sunt medici care au pus epidurala, chiar si cand am nascut eu. Dar niciuna din cele cateva nasteri cu epidurala din ziua aceea nu au fost ok 100%.
Acum...ca orice anestezie, e un risc asumat. Eu, sincera sa fiu, am avut o nastere f. grea si la un moment dat am cerut anestezia desi la prima nastere nu am avut. Pana la urma am renuntat la idee si am zis ca e mai important ca bb sa vina sanatos pe lume.

Sarcini usoare in continuare!

Diana, mami de Andrei (23.06.2008) si Iulia (15.07.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Diana, de acord, orice anestezie implica riscuri! Si epidurala incetineste travaliul, contractiile nu mai sunt eficiente, ai nevoie de monitorizare permanenta, bebe poate avea probleme etc...Insa eu una as prefera sa cunosc toate aceste riscuri, sa mi se spune ca in Municipal NU este incurajata epidurala, decat ca in chinurile facerii sa ma sperie ingrozitor faptul ca as putea naste un copil cu clavicula rupta, sau ca alternativa este adormirea generala, asa cum ti-au spus tie, sau sa ma lase sa sper ca la un moment dat cand nu mai pot,salvarea imi va veni de la epidurala... Cred ca nu ti-a fost usor sa auzi toate cele, mai ales cand nu mai puteai de durere, nu? Oricum, tu esti una dintre dovezile ca se poate naste natural 100%. So...

Olga mamica de Ioana-Sofia, 25 feb 2008 - cu www.flickr.com/photos/olguselu/" target="_blank">POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Olga, eu cunosteam aceste riscuri prin natura profesiei, nu am fost "amenintata" cu diverse traumatisme ci asta am vazut ca s-a intamplat.
Anestezia generala mi-a fost propusa pt. ca, la un moment dat, se hotarase sa intram la cezariana (am stat aproape 15 ore cu dilatatie 3 si contractii oribile si operatia am zis sa fie ultima solutie). Pana la urma uterul a inceput sa se contracte eficient si in 3 ore si jumatate am ajuns la 10 cm si am nascut. A fost crunt dar...s-a terminat cu bine.
Travaliul asta m-a facut sa renunt la gandul de a mai face al treilea copil. Cel putin acum asa gandesc.
Si a fost vina mea, adica a organismului, dupa 3 luni de tratament pt. oprit contractiile, la momentul 0 uterul s-a contractat aiurea.

Intra-adevar, se naste natural 100 %, eu am nascut de 2 ori. Insa e important sa faci echipa buna cu medicul, sa te informezi si sa fii informata si sa alegi ce crezi ca e mai bine pt. tine si puiul tau. Ca in fond asta conteaza .

Diana, mami de Andrei (23.06.2008) si Iulia (15.07.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Corect!
Se naste natural 100%! Acum 13 ani cand am nascut eu (huh...ce mult mi se pare),nush daca se auzise in Municipal sau la noi in tara de epidurala (ma refer aici la muritorii de rand,nu la medici)....am nascut natural.
Si a fost foarte ok! Si atunci si dupa.
Exact asta este adevarul,trebuie sa faci echipa cu medicul.Si putina informare in timpul sarcinii,despre travaliu si momentul nasterii,nu strica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

Am si eu o intrebare, pt cele care ati nascut de curand la municipal. Cat de cald e in saloane? Am auzit ca anul trecut se punea Ac, se foloseste sau nu?
Cu ce imbrac bb, cu body fara maneca sau sa iau si ceva cu cotul, cu maneci, pantaloni.

Eu sunt in S36 si ma cam apuc sa sortez hainutele pt bagaj.

Multumesc f mult raspunsurile voastre.

Iriss mami de
www.dropshots.com/iriss27" target="_blank">Yvonne-Maria 05.02.2007
BB2 - DPN 11.08.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

In saloane e foarte cald....geamurile se pot deschide, insa ajungi doar la cele de jos care nu se deschid in stanga sau dreapta....."orizontal" sa zic asa.....sau rabatante.....si intra foarte putin aer..
Eu nu am rezistat in salon decat o seara, a doua zi am implorat dr. sa-mi dea voie acasa....
La reanimare e o.k., acolo au aer conditionat dar ce folos ca eram la pat, cu sonda urinara si sub mine o saltea cu vinilin captusita...cand m-am ridicat a doua zi din pat era ud sub mine.
In plus cand ne aduceau bebeii aerul se oprea.

Hainute pt. bebe e bine sa luati cu maneca scurta, si ei sufera de caldura.

Iriss mai ai putin! Nastere usoara!

Flory de George Alexandru 23.02.2006 si David Gabriel 27.06.2008

Mergi la inceput

flo, deja mi-e groaza de stat in spital!!
eu la prima nastere am stat < 48 h in spital, dar era iarna si atunci am murit de cald acolo, simteam ca lesin, ca ma clocesc, deja eram enervata, deprimata ... etc
acum nu prea am f multe body cu maneca scurta, o sa ii mai cumpar vreo 2, sa fie acolo
eu i-am pus preventiv si un costum cu totul, desi cred ca nu va fi cazul

eu am auzit anul trecut ca s-au pus aere conditionate, unde s-au pus???

ai facut ceza, nu? daca da, ai facut cumva rahidiana+epidurala? am inteles ca asta e ultima gaselnita si ca ajuta mult la atenuarea durerilor de a doua zi ...
a mai facut cineva asa ceva?

Iriss mami de
BB2 - DPN 11.08.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pusyketa spune:

Pai nu citesti si tu postarile? Tocmai a povestit Diana Mirela despre epidurala...

10+

VINE BEBE!

Mergi la inceput

pusyketa, ce sa zic ... te rog sa nu dai cu rosii! Eu am intrebat de altceva, nu de nasterea naturala. Am specificat ca voi face cezariana, ceea ce este altceva.
As vrea sa stiu, daca in cazul operatiei de cezariana a facut cineva combinatia asta de anestezie rahidiana cu epidurala (am inteles ca sunt 2 sau poate nu am priceput eu exact procedeul).

Iriss mami de
BB2 - DPN 11.08.2008

Mergi la inceput