Copiluti de mai-iunie 2005 (78)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns onixone spune:

Dragele mele fete...pai cand va aud de aer conditionat imi vine sa turbez de ciuda.Or fi 21 de grade pe timp de zi dar bate un vant de te turbeaza.Imi vine sa si rad ca tot auzim de global warming si ma intreb cand apare si aici.Asta asa ca o gluma ca doar se resimte peste tot global warming caci vorba aia nici Anglia nu mai e ce era inainte .Dar cu toate astea aici inca este rece , nu imi vine sa imi pun sandalele din cauza vantului.Aseara am dat drumul la caldura 3 ore ca parca imi era frig in casa.Diferentele de temperatura intre zi si noapte sunt mari si asta ne nenoroceste.

nelia: cred ca ai niste emotii caci daca in romania copii mai circula si singuri (asa cum am facut si eu cand era de varsta Agatei) in ziua de azi cel putin inafara nici nu se discuta.De ex prin lege aici copii sunt dusi la scoala de parinti pana la 12 ani, dar sa mai si calatoreasca singuri nici nu se pune problema.CAnd ma gandesc la totate nenorocirile care snt aici mi se face parul maciuca.Sa ne povestesti cum s-a descurcat.

adian: am vazzut pozele care sunt atasate la mess cu serbarea.Foarte frumoase ...se vede ca e o gradinita particulara.

Noi suntem bine incercam sa supravietuim , eu muncesc mult de acasa drept urmare fii-miu e cam neglijat.Ieri m-am rupt de ale mele si am plecat la o biserica la un playgroup care se tine marti de la 9 la 11.Tare i-a placut.Am mai fost si saptamana trecuta dupa ce nu mai fusesem de aproape un an...cand am observat pe vremea aceea ca Alex nu era ca ceilalti copii ..nu ii placea sa se murdareasca pe maini cu plastilina care de fapt e faina facuta cu apa, nu-i placea sa picteze, nu era atras deloc de lipici ci tot felul de chestii scilitoare care terbuiau lipite pe hartie.Acum e alta situatia, picteza, se socializeaza frumos mai pune mana si pe plastilina si a facut si el pt prima data un art&craft cu lipici si tot felul de chestii.
Telefoanele curg , emailurile la fel.trebuie sa ma apuc de treaba.Nu am nici un chef si abia astept sa apara mama care vine pe 1 iulie pt 2 saptamani.
Va pupam si numai bine!!!

Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR

www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onixone spune:

...am primit certificatul de inregistrare a lui Alex.Acum este cetatean britanic!!!

Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR

www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Felicitari, Alex, pentru cetatenie!

Sanatate copilasilor care mai sunt inca bolnavi!

Eu nu-s in prea mare forma, sper sa-mi treaca...Alyssa face numai boroboatze si imi pune rabdarea la incercare insa mi-am promis sa n-o mai cert - si absolut deloc sa-i mai trag vreo palma! - deci de cateva zile imi storc creierii sa gasesc metode de educat, de convins sa faca ce trebuie care sa functioneze la ea.
Pisica accidentata e mai bine (Elisor), a fost operata si acum e acasa, ieri m-am dus s-o vad si i-am dus un cosh mare cu pliculete whiskas...are taieturi, cateva degetele lipsa si o labutza din spate lipsa...nu stiu zau cum s-a putut intampla asa ceva, taind iarba a calcat-o un vecin cu motocositoarea pe pajistea cu fan, a zis ca nu a vazut-o.

Gata pe ziua de azi, ma duc sa ma pregatesc ca trebuie s-o duc pe prietena mea la spital sa-i scoata firele de la cezariana, sotzerul ei e plecat in delegatie si ea nu poate sa conduca...abia astept sa ma joc umpic cu bebelina.
Va pupam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Bravo pentru micul englez Alex

TDI, ai grija ca poate se ia de la bebelina aia Ti-e dor de bebe mic? Asa a inceput si la mine

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05) si puiul mic Raducu(06.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Am terminat examenele!!! sunt in ultimul an! La anul pe vremea asta ma mai stresez nitel cu licenta si gata!

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Deja au trecut 3 ani?? Parca mai acum cateva luni ai inceput
Felicitari! Chiar esti tare, cu copiii mici si faci si scoala, bravo.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05) si puiul mic Raducu(06.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Buna,
suntem bine,
duminica venim acasa

mai stiti ceva de Loreen? e ok? ca nu am mai vazut sa dea vreun semn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Aici e bine, e racoare, dar am vorbit cu sotul si am aflat ce e in Romania, ce calduri sint. Unde e Agata e bine, e racoare, mi-a spus mama mea ca seara trebuie sa se imbrace in ceva mai grosut, pentru ca se lasa chiar rece. Mi-a mai spus ca Agata se culca in jur de 9.30 si pina dimineata, in jur de 8-9 nici nu se intoarce, atit de bine doarme. Faca plaja toata ziua, le-a dus sora mea o cadita mai mare in care le pune apa la incalzit si se balacesc toata ziua, sta numai in copaci (exact ca ma-sa!) si alearga toate lighioanele din curte si nu numai, ca pleaca si prin curtile putinilor vecini pe care care ii are mama mea.

Onixone, si aici e la fel, e lege ca nu ai voie sa lasi copiii singuri, acasa sau pe strada, pina la 12 ani. Si mie mi se pare in regula, si fara lege eu tot nu i-as lasa. Mie si la 12 mi se pare periculos, voi vedea cum va fi atunci. Ea nu pleaca singura, dar pentru mine faptul ca nu e cu un adult cunoscut e ca si cum ar fi singura si am niste emotii de nu mai pot. Deci va pleca cu un grup de 30 de copii, printre care e si verisoara ei de 14 ani, cu trei profesoare si patru insotitori si va fi data in grija uneia dintre profesoare, care e diriginta verisoarei ei. Trenul e rapid, merge direct Bucuresti N., cu citeva opriri, in gara o preia taica-sau de la profesoara. Dar chiar si asa, tot mi-e frica si abia astept data de 30 iunie, sa o vad ajunsa cu bine.
Tdi, sint mindra de tine! Crede-ma, sincer, cu mina pe inima, ca tipatul si datul palmutelor nu rezolva nimic, ca daca ar rezolva, as fi prima indreptatita sa le aplic. Fac rau, mai mult chiar decit vedem la prima vedere, si distrug treptat-treptat atit increderea copilului in el si in tine, cit si a ta, ca mama, in fortele tale, dar erodeaza si relatia in timp. Dar sint din ce in ce mai mult pentru reguli, putine, stricte, de neincalcat, orice incalcare atreage avertisment si apoi pedeapsa, reguli pentru copii facute pentru ei, reguli pentru copii facute pentru parinti, reguli pentru parinti facute pentru copii (ca sa le dai exemplu, sa le fii model, ca degeaba dai din gura daca tu faci ce el nu trebuie sa faca) si reguli pentru parinti facute pentru parinti, adica pentru mama ca sa-i fie bine tatalui si invers.

Sa stii ca dupa ce termin de tot cu scoala si cu apartamentul de pus la punct, imi ramine o luna si ceva sa ma odihnesc, sa ma adun si sa ca sa caut solutii pentru toamna. Va fi un an la fel de greu, poate chiar mai greu, eu vreau sa fac 8 cursuri (enorm in situatia noastra), Octav are si el unul plus servici, deci eu voi fi iar singura cu toti trei, Agata incepe clasa a II-a, unde nu mai e lasa-ma sa te las ca in prima si nici eu nu vreau sa o mai las, vreau sa lucrez mult suplimentar cu ea, pentru ca eu cred ca e unul dintre cei mai importanti ani cind se pun bazele pentru restul, Tudora trebuie sa inceapa si ea activitati, plus ca trebuie sa incep sa lucrez cite un pic si cu ea, pentru virsta ei, ca nu prea mai stie nimic... Lisandru va merge in picioare si va cotrobai toata casa, plus ca vreau sa-mi fac timp sa-l duc la inot, e peste medie la capitolul apa, va puteti imagina ca ii dau drumul in cada cite un pic si ca inoata, se tine la suprafata!?! Am citit la zodia lui ca e sportiv din nastere, e zodia cea mai sportiva din tot zodiacul... Inotator il face mama! Deci, din nou anul va fi greu, poate cel mai greu si in privinta lui (mie la fete al doilea mi s-a parut cel mai greu an)... Si multe altele pe linga, deci daca nu ne organizam un pic, in vara viitoare divortam si trimitem copiii la stat, sa se ocupe de ei, iar noi mergem si ne internam la balamuc, separat, ca sa nu ne batem si pe acolo.

Anul asta a fost ca la nebuni la noi, cu nastere, cu copil mic, cu alti doi nu prea mari pe linga, cu clasa I a Agatei, cu mina lui Octav, cu scoala mea si cu toooot restul, nu mai spun, ca sint prea multe. Si am facut ce am putut, am incalcat reguli, am fost inconsecventi, numai ca sa fie bine si sa facem fata. Dar asa nu merge, nu e bine nici pentru noi (sintem obositi mereu, depasiti de situatie, nesiguri pe noi si copiii simt foarte bine acest lucru si ii bulverseaza si pe ei), dar nici pentru copii, pentru edutia lor si pentru o dezvoltarea lor normala. Si cum spuneam, trebuie sa caut metode prin care sa facem ordine si disciplina in casa, dar unele care sa se potriveasca si lor, dar si noua, ca adulti si ca parinti. Pentru ca degeaba gasesc eu o regula si merge in zece case, daca eu, ca mama, nu pot sa o aplic decit impotriva a ceea ce sint eu ca om, ca fire sau cu un efort care ma sleieste de puteri mai tare decit daca nu as impune reguli si as lasa totul cum vine.

In acest scop, intrasem intr-o zi pe Psihologie si e un subiect care discuta despre metoda 1,2,3... pe care o mai folosesc si eu atunci cind sint presata, in special cu Agata si functioneaza, nu prea am fost nevoita sa dau pedepse, pentru ca ii place si ne se joaca, trage de timp, pina ajung la doi si apoi, intr-o fractiune de secunda, face ce trebuie, ca sa nu depasesc 3-ul si ea sa nu se conformeze. Si Principesa spunea ceva despre teoria atasamentului, am intrat pe site-ul pus de ea acolo si am mai cautat unele, numai ca doar le-am rasfoit, nu am avut timp sa le studiez pe indelete... si, din avion asa, am senzatia ca mi s-ar potrivi mie ca parinte, lui Octav, dar si fetelor, ca la Lisandru nu ma pot pronunta inca si sper sa fie si un copil model, cum e ca bebelus. Foate interesante metodele, da-mi un pic de timp, cam pina pe la jumatatea lui iulie asa si dupa ce le studiez si ma luminez, poate facem un plan de bataie impreuna, ca noi, ca firi, nu sintem departe una de alta, iar pitica ta nu cred ca e departe de Agata. Hai, ca m-am intins ca o placinta, ca sa nu zic balega, dar asa sint eu, cind ma stirnesc (nu prea greu!), nu mai mai opresc. Se vede ca am tema de scris, acolo nu am nici o inspiratie, aici in schimb nu mi se mai opresc deshtele...
Androix, felicitari! Fericito, ai terminat! Si mai ai numai un an! Mie imi vine sa pling cind ma uit in urma si vad cit m-am strofocat si, cu toate acestea, daca le inchei cu bine pe toate, am la activ doar 7 cursuri facute din program, ca restul nu se pun. 7 din 22! Plus doua stagii de facut... Cind mai termin eu scoala asta? Si stai, ca nu stiu inca daca trec toate cursurile, ca atit de practice si bazate pe gindire personala au fost subiectele si temele, incit nu am nici o putere sa ma apreciez.
Gabitza, tu cum te mai simti? Cum te mai descurci?
Mercedes, lasa ca e baiat mare Cristi! Se descurca el foarte bine fara mami! Dar te inteleg perfect! Ai vazut pozele de la Neptun? E una in care si Cristi si Agata stau in aceeasi pozitie, ca se certasera sau batusera, nu mai stiu, dar erau amindoi suparati si imbufnati!

Am vazut ca o sunati pe Laura si stiu ca nu se simte bine. Ati putea sa-mi dati si mie un numar de telefon, de fix daca se poate, ca e mai ieftin, dar e bun si de mobil. M-am gindit la ea zilele astea si mi-ar placea sa o sun.

Restul fetelor, care nu mai scrieti, hai intrati si mai dat un semn de viata, ca sa stim ca va e bine. Poate striga cineva catalogul, ca eu nu ma incumet, ca sigur uit pe careva... Gata, ma duc la tema mea despre musulmani, pe care trebuie sa o predau pina miine, joi, la ora 5... si eu nici nu am terminat de citit tot materialul! Iar sint stresataaaa...

Acum imi dau seama: Pe 27 iunie, Lisandru va face 7 luni, iar pe 28 Agata 7 ani!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Nelia, la unul din locurile de munca, se inchide sala pe perioada verii, iar la celalalt am vechime mai multa si nu e problema 3 sapt de vacanta. gasesti un inlocuitor pentru orele mele... ca se iau niste bani. Si oricum nu e problema cu vacanta aici. Numai sa anunti cu 1 luna inainte.

Alex, felicitari pentru cetatenie

Andreea, bravooo mai. Esti fata desteapta.

Monu, la voi cum e vremea?

fetele va trimit cata racoare vreti. Nu de alta dar mie dor de caldura. Adica na, sa avem si noi un pic, nu cer multa.

Beatrice, mamic de Alex pifos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ce bine e asa, Beatrice! Aici se da tare greu concediu, mai ales cind esti angajat de putin timp. Vacanta placuta iti spun de pe acum si sa vina caldura si la voi pina atunci! Stiu cum esa vrei un pic, dar macar un pic de caldura. Aici acum e numai bine... nu stiu pentru cit timp.
Alex, felicitari pentru cetatenie! Dar el nu e nascuta acolo!?!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput