Cum faceti tortul sarat/ aperitiv?

Cum faceti tortul sarat/ aperitiv? | Autor: mariana_1976

Link direct la acest mesaj

As dori sa va intreb ce ingrediente folositi si cum preparati tortul sarat/aperitiv care inlocuieste platourile cu fel de fel de sandwichuri?
Astept retetele voastre



Mariana 36+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Mariana,faci clatite normale,din apa,faina si ou,le asezi unele peste altele si intre ele pui branza sarata frecata cu marar alternand-o cu sunculita calita cu o ceapa!Daca iti place deasupra poti pune smantana!

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Multumesc mult de tot Valentina! (ai niste poze la semnatura de nu ma mai satur privindu-le!)

Eu am facut mai demult din paine de casa, o taiam pe orizontal in 3-4 staturi, scoteam coaja, imbibam un pic acele straturi cu zeama de supa, apoi ungeam un strat cu brinza sub forma de crema, altul de salata de boeuf si le alternam.La decorat am folosit brinza topita, patrunjel, rosii si castraveti felii, chiar sunca facuta rulouri mici...

Nu am mai incercat insa de multa vreme si orice idee noua este foarte binevenita!

Mariana 36+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alison spune:

uite inca un exemplu:
Pentru tortul aperitiv aveti nevoie de urmatoarele :

BLATUL
500g faina alba
20 g drojdie proaspata
300-500 ml. lapte dulce
1\2 lingurita sare
1\2 lingurita zahar
1 ou
2-3 linguri de unt topit, caldut
putin ulei la framintat

Se pregateste maiaua dupa metoda cunoscuta. Pina creste maiaua puneti faina cernuta intr-un vas, faceti un cuib in mijloc si puneti sare , zaharul, oul si untul topit.Cind maiaua a crescut o puneti si pe ea in vasul cu faina si incepeti sa amestecati , adaugind laptele caldut pina obtineti un aluat bun de framintat dar , mai moale decit cel de piine .Framintati aluatu cu putin ulei daca se lipeste de miini cam 15-20 de minute,Dati apoi aluatul acoperit la dospit cam 1 ora.
Se pregateste o cratita de 2kg. [capacitate] , se unge cu unt si se tapeteaza cu faina .Se preincalzeste cuptorul.Cind e crescut , aluatului i se da forma de sfera si se puna in cratita . Se mai lasa acoperit sa creasca in forma cam 20-30 minute , apoi se da la copt .Esta gata cam in 40-45 de minute , depinde de cuptor si cind e auriu , deasupra.Se scoate din cuptor si se lasa la racit la temperatura camerei .
Intre timp se pregatesc cele 3 paste :
1-smintina mai groasa , 100g
sunca presata sau muschi 4-5 feliute taiate apoi cubulete
sare , piper si daca doritzi marar sau patrunjel tocat fin
Toate acestea se amesteca .
2-pate de ficat 3-4 linguri
unt moale 2-3 linguri
sare , piper
Din amestecul ingredientelor , obtineti o pasta .
3-brinza dulce sau cascaval ras fin 50g
unt moale 2-3 linguri
masline negre tocate 5-6 buc.
Prin amestecul ingredientelor obtinem a 3 a pasta.
Mai aveti nevoie de aprox. 100 g de maioneza consistenta , cascaval ras mare si ceea ce doriti sa folositi pentru decor .Eu am folosit ardei gras divers colorat , masline , rosie si patrunjel frunze.

Blatul , fiind rece se taie in 3 parti . Capacul de deasupra il taiatzi in cuburi ,acestea vor forma fata tortului.
Ungeti fiecare sectiune cu pastele obtinute , cea cu sunca presata ,apoi cea de pate si ultima cea de brinza , peste care asezati cuburile de aluat in mod "dezordonat" .Imbracati pe laterale tortul cu maioneza si cascavalul ras mare , iar deasupra , peste cuburile de aluat spritati maioneza cu o punga si ornati dupa inspiratie si disponibilitati.Se tine la frigider pina la servire.




alison,mami de simon

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alison spune:

p.s.:eu am reteta de pe culinar.ro!poate mai sunt si altele!

alison,mami de simon

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

eu am facut de multe ori tortul asta al Kivei de pe culinar: http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/8238/Tort-sandwich/ , imi place teribil de mult

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

chiar ieri am vazut intr-o emisiune inregistrata de pe A1(un matinal) cum bucatarul prepara un tort de clatite cu spanac si sunca de praga.
10 clatite(in care pusese, sare, piper, oregano)
apoi umplute cu spanac fiert in lapte si tocat, a adaugat 200 ml smantana, 1-2 linguri de faina parca si 300 gr cascaval ras)
dupa fiecare clatita punea spanac, apoi sunca, clatite...etc...pana s-au terminat toate ingredientele, deasupra a ornat cu spanac(ultimul strat), sunca rulata, rosii 1/4 uri si cascaval

sper sa fi retinut bine cantitatile, daca nu cauta pe forumul A1 la emisiunea Razvan si Dani si sunt date acolo si retetele pe care le face in fiecare zi, Vladutz

monica

Prajituri si papa bun
Papa de post


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Va multumesc mult de tot alison, roxanaz, monica-elizabet pentru linkuri si retete.

Intr-adevar, umpluturile pot fi foarte variate si este mereu foarte interesant de incercat ceva nou.

Mariana 36+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput