Norvinia-experienta nefericita
Raspunsuri - Pagina 2
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui madau de unde iti luai toata mobila de bucatarie cu 500 E? |
Nu de la Norvinia. Dar nu pentru ca nu mi-a placut.
Pe astia i-am vazut, i-am studiat, i-am ascultat, la standul din Valea Cascadelor acum aproape zece ani.
Mi-au placut cum lucreaza, sunt intre cei cativa producatori de mobila serioasa din Romania, pe care ii pot numara pe degete. Prin mobila serioasa inteleg calitatea lemnului sau prefabricatului, finisaje, accesorii, precizia imbinarilor, flexibilitate si modularitate, si nu in ultimul rand design.
Mobila de bucatarie buna (exclud extremele) se invarte in jurul a 200E metrul liniar. Am un perete de 3m, m-am incadrat in 500E (1m fiind ocupat de aragaz am pus doar jumatate din inaltime la socoteala). Ulterior am pus si-un soldat de paza pe alt perete, cam la 100E si ceva (client fidel , nu spui la cine).
Cine acopera doi pereti se apropie de mia de E. Iar daca in acest caz mobila este mai techno (mult metal si sticla, pistoane, etc) pretul ei sare de mie.
anemona spune:
Anul trecut, cand cautam sa fac mobila in camera la fetita mea, am ajuns la ei in Home and Design. Aveam in cap exact ce vreau si, mai mult, aveam si o poza pe telefonul mobil cu un corp cu etajere, usi si sertare gen biblioteca de copii, poza facuta la cineva acasa. Era o domnisoara acolo careia i-am spus pe indelete, i-am aratat si poza, a notat, a scris... Mi-a promis ca a doua zi primesc o oferta cu ceea ce vreau.
Oferta am primit-o dupa vreo 7-8 zile si cand am vazut biblioteca... m-a umflat rasul. Era o comoda cu sertare. Nu intelesese fata nimic.
I-am lasat balta si am facut mobila la Neoset.
Cred ca teoretic Norvinia ar trebui sa lucreze bine, am vazut acolo materiale bune, diversitate, accesorii de calitate. Dar oamenii cred ca sunt total dezinteresati si neseriosi. Nu toti, dar o buna parte din ei. Nu au motivatia de a servi clientul cum trebuie.
Elyante spune:
Norvinia? Sa nu mai aud de ei. Noi ne-am facut mobila de bucatarie la ei pe la sfirsitul anului 2008. A costat aprox. 8.000 EUR cu toata aparatura Ariston incorporata mai putin frigiderul. Trec peste termenele depasita de livrare (alea-mi par copilarie acum) si trec la ce s-a intimplat dupa montare. La nici o luna dupa montare au inceput sa se desprinda canturile rafturilor de la dulapurile suspendate de deasupra aragazului. Cind a venit tipul de la "depanare" m-a apostrofat ca totul s-a intimplat din cauza ca nu folosesc hota "chiar si cind fierb un ou". A tebuit sa golesc toate dulapurile cu pricina si sa-i dau partea respectiva din corpuri inapoi la fabrica. Dar dupa asta in decursul urmatoarelor luni TOATE canturile de la fiece raft sau margine de dulap s-au desprins, inclusiv la cele pe care le luasera la fabrica. Solutia ar fi fost sa returnez toata bucatarie dar nu am avut nervi sa raman fara bucatarie chiar si pentru o saptamina, asa ca mi-am luat un lipici bun si de atunci mai cirpacesc cite un cant care se desprinde.
Tot la scurt timp dupa mutare, balamaua de la usa unde tinem cosul de gunoi, probabil mai des folosita, a sfisiat pur si siplu palul in care era prinsa iar usa atirna dezolant. Au inlocuit palul respectiv.
Sa mai spun ca picioarele mesei (facuta tot la ei pentru ca e din acelasi material cu blatul bucatariei) au ruginit. Nu sint sigura ca nu au avut un defect de la inceput iar eu coplesita de mutat si alte probleme nu am observat. Mi le-au inlocuit iar de atunci n-am mai avut probleme cu ele.
Ultimul lucru intimplat si constatat la curatenia de la Craciun: bucatile alea de lemn care acopera partea de jos a mobilei nu le-am mai putut pune la loc decit proptite cu bucati de hirtie pentru ca toate inelele alea care ar fi trebuit sa le tina prinse de picioarele mobilei s-au rupt. Dar toate! Nu a ramas unul integ si astea in conditiile in care nu cred ca le-am dat jos de mai mult de trei ori.
Cam asta e cu mobila de la Norvinia. Poate am avut eu nesansa sa o fac intr-o perioada nefasta pentru companie dar a doua oara nu as as repeta experienta nici sa mi-o dea pe gratis.
irip spune:
si eu am mobila de la norvinia si din pacate nu am luat in considerare cele cateva comentarii de pe forum...noi am comnadat la ei bucataria...multe nopti nedormite pt ca veneau sa ia masuratorile,stateau 5 minute si plecau..dupa care eu si sotul meu ne uitam unul la altul si ne intrebam ce naiba a masurat tipul...bineinteles, ca au gresit masuratorile, bineinteles, ca am returnat mobila si am mai asteptat ceva timp pana ne-au adus-o, dar cel mai grav este ca pe marginea sertarelor s-a dezlipit materialul...ni s-a spus si noua ca tot din cauza faptului ca nu folosim hota, chiar daca facem doar un ou...tipul nu stia ca eu nu prea gatesc..si atunci cand gatesc folosesc hota, deschid geamurile larg (am bucataria open space). asa ca dragele mele, ganditi-va bine inainte de a lua o decizie. stiu ca este greu avand in vedere ca piata nu este foarte dezvoltata pe segmentul acesta...
ioanadara spune:
Nu-i cunosc dar ca exemplu de preturi:
http://www.mobila-online.ro/Bucatarie-Moby-id709.html
http://www.mobila-online.ro/Bucatarie-Violeta-id707.html
Si o completare venita din experienta: nu merita dati foarte multi bani pe mobila de bucatarie pentru ca este mult prea expusa riscului de a fi stricata fata de alte bucati de mobila din restul casei.
Si apoi, daca as avea bani, mai bine o schimb de 4 ori la fiecare doi ani decat sa dau 2500 euro de la inceput si sa ma stresez ca trebuie sa am grija de ea ca de ochii din cap.