Par ondulat, cum il intretin!

Par ondulat, cum il intretin! | Autor: carla2005

Link direct la acest mesaj

Am parul ondulat din nastere si mi se pare groaznic de intretinut, ba sta ca o matura, ba sta prea cret (ca o oaie), ba se intinde prin anumite locuri aiurea! Este de lungime medie, dar as vrea sa-l las sa mai creasca (nu foarte mult, un pic peste umeri)! As vrea sa stiu daca sa-l mai vopsesc, cu ce, cu ce sa-l spal, sa folosesc placa de intins, m-a depasit mereu problema asta si am senzatia ca sunt in permanenta nearanjata! Mai rau este faptul ca e foarte moale si rar (fata de alte tipuri de par ondulat) si daca il filez prea rau zici ca am trei fire rebele, daca il tai drept arat ca o ciperca! :) Ne vopsit nu as vrea sa-l las ca ii lipseste stralucirea! Voi cum faceti?

mama de 1 an si 6 luni

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

eu il colorez cu L'oreal casting, nu am un sampon special, ultimul este elsev pt par vopsit.Dupa ce-l spal il dau cu spuma si-l las asa natural.In caz contrar, arat ca o capita de fan, pt e foarte bogat.Il am lung si e filat.
Cu placa m-am chinuit si eu de cateva ori, dar, dupa ce e intins, trebuie sa nu transpir, sa stau de parte de orice umezeala, abur etc.

cristina si Andrei(am 5 ani!!!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vio_dia spune:

Eu il am tuns in scari, il tund asa de mult timp pentru ca n-am gasit nici o alta tunsoare care sa se potriveasca cu parul meu.E de lungime medie, cam 10-15 cm peste umeri si destul de bogat, firul de grosime medie( nu foarte gros). Se onduleaza frumos, mai ales daca il dau cu gel dupa ce il spal, dar numai la varfuri si in partile laterale, unde se mai lasa buclele si nu imi place cum sta.Acum caut si eu ceva tratament, sampon, balsam, masca...mi se pare ca e uscat sau mai degraba deshidratat, parca se ingrasa mai repede la radacina, dar firul mi se pare uscat, parca nici nu se mai aranjeaza buclele
Din cate am auzit, deshidratarea ar fi de fapt problema parului ondulat, asa ca vreau ceva care sa-l hidrateze, ca de uscat nu e uscat, cel putin nu la radacina se ingrasa la 3-4 zile...depinde de sampon...Voi ce produse folositi? Profesionale, din farmacie,de unde le luati si ce, ca eu nu mai stiu ce sa mai cumpar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns octopusu spune:

Si eu am aceiasi problema: par ondulat, fir subtire, rar. As vrea sa stiu niste produse, eventul profesionale, sa il aranjeze putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Eu daca-i dau cu balsam, a doua zi zici ca-s nespalata de o spatamana, daca nu-i dau cu blasam se face ca matura!

mama de 1 an si 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Mie mi s-a ondulat parul dupa nastere...si nu-i nici chiar tot ondulat (frumos cu inele) ci doar cit sa nu stea nici drept, dar nici cirliontat

Ma spal cu sampon doar o data pe saptamina si in rest il "spal" doar cu balsam (si il clatesc foarte bine). Il las sa se usuce mai mult la aer (fara uscator de par). Incerc sa evit intinsul cu peria (iar pentru placa de intins nu am rabdare) pentru ca imi ia cam o ora sa il indrept.

Al meu e vopsit blond (cica mai ingroasa vizual firul de par daca e deschis la culoare, spre deosebire de negru sau saten inchis) si e lungut (imi trece de umeri). L-am avut pina trecut de jumatatea spatelui dar devenise o corvoada sa il intretin.

Am decoperit un ulei de nuca de cocos care ii da stralucire si moliciune.

In rest, mai mult il port coc, ca-i mai simplu.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Si eu am parul ondulat de la natura si l-am vopsit in toate culorile si l-am tuns in toate modurile, adevarul e ca da f mare bataie de cap orice ai face cu el. L-am intins is cu placa o vreme saptamanal dar nu recomand asta ca distruge f tare parul, cu orice solutie de protectie il dai inainte, faza cu intinsul ar fi bine sa fie facuta doara as la o ocazie, nu mai des de o data pe luna. Am si incercat sa il intind cu o solutie permanenta si a trebuit sa ma tnd scurt de tot asta a fost rezultatul ca imi statea ca o matura.
Momentan e blond saracul natural era saten inchis...daca mai tin bine minte. Eu am gasit in sfarsit solutia care sa ma ajute cat de cat. il decolorez cu crema de la Garnier, e singura dupa multe probate care nu distruge parul, il vopsesc cu l'Oréal Preference nr 1 la gama vopsele iar am testat o duzina pana m-amprofilat pe asta, e ok si Garnier dar nu iese parul chiar uniform la nuanta de la o vopsire la alta. Il spal acum cu Garnier Ultra Doux cu avocado, al meu e f aspru si sta in toate directiile. Folosesc balsam din aceeasi gama si masca nutritiva la fel, am fost multumita si de gama Dove mov. Am folosit si gama profesionista de la L'Oréal cea mov dar sincer nu am vazut nici un rezultat spectaculos si am renuntat. Dupa balsam in dau si cu crema care da cica luminozitate tot de la L'Oréal e in pachetul de vopsea si imi ajunge 2 saptamani. Incerc ca in fiecare saptamana sa ii fac un tratament cu ulei de masline incalzit putin, se aplica pe par si se lasa 15 minute, cu un prosop cald infasurat peste el, asta merge numai daca e parul foarte uscat.
Nu prea il usuc cu uscatorul si ii pun cand e aproape uscat putina spuma pentru definirea buclelor. E destul de lung pana la umeri acum, am ales solutia sa il cu agrafe mici pe lateral sa ma imi faca un cap cat casa scanteii, cand nu se aseaza nicum mai pun cand il aranjez putin balsam din acela care nu necesita clatire sau in ultima instanta lapte hidratant Doina de la Farmec, nu ma las niciodata fara el, am provizii.
Concluzia...e greu de trait cu el dar trebuie gasit la fiecare persoana sampoanele si solutiile potrivite si asta nu o poti face decat experimentand tot felul, ca nu merge la toata lumea acelasi produs. Eu m-am obisnuit sa imi fac toate astea acasa pentru ca m-am saturat de dezamagirile de la coafor, unde intram sa imi aranjeze parul si ieseam turbata si cu freza de parca imi bagase cineva degetele in priza.
Incercati in fata oglinzii toate tipurile de freza, prins in tot felul de directii, pana la urma se gaseste ceva potrivit.Vara asta sunt la moda, cel putin aici, cordelutele f subtiri asortate la culoare cu tinuta,e si asta o solutie binevenita la parul dezordonat. Mie mi-a luat 30 de ani sa ma impac in sfarsit cu parul meu, cand ma uit la unele poze facute de-a lungul anilor ma pufneste rasul de ce freze aveam.

Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vio_dia spune:

Am intrat ieri intr-o farmacie Sensiblu si am vazut ceva de la Tony&Guy, sampon si balsam pentru par ondulat, ceva cu Antifrizz sau cam asa ceva,n-am retinut...deh, batranetea Oricum era pentru par ondulat. A folosit cineva produse de la ei? Sau altceva care sa hidrateze? Pt. ca aseara l-am vopsit, ceva natural, un saten de la L'Oreal Excellence, ca doar asta imi prinde pe firele albe, si dimineata l-am simtit asa uscat si sta in toate directiile Trebuie sa gasesc ceva bun neaparat, ca de la soarele de vara o sa se usuce de tot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Si eu ma inscriu cu par ondulat natural spre cretz, normal spre uscat si cam rar mai ales in fatza.Am prea mult volum si nu sta doua zile la fel orice i-ai face.Atat ca nu l-am vopsit niciodata in 37 de ani - e castaniu inchis - doar vopsea-semipermanenta l-am facut de doua ori.
Solutiile mele: cel mai comod tuns scurt ,dar imi crestea prea rapid,m-am saturat de mers tot la o luna jumate la coafor
Acum l-am lasat iar lung si e tuns in scari si filat,dar tot e cam vraiste.Daca il spal , pun un pic de gel si nu-l piaptan e tot bucle-buclisoare.Astept sa mai creasca si sa merg sa ii dea o forma mai cat de cat.
Pentru mine cel mai bun sampon a fost unul pe care l-am folosit pe vremuri,ceva no-name cu nuca de cocos.Acum alternez 2-3 sampoane "pentru par ondulat-uscat" .
Sunt curioasa si eu ce solutii mai aveti ....

MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=44e27bc599b84137e848b4" target="_blank"> PRIMII DOI ANI
"Scrie ca sa nu pierzi florile gandului tau, pe care, altfel le ia vantul !"- N. Iorga

www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Ma gandeam poate punem cate o poza cu noi poate ne facem o parere! Nu am reusit sa pun o poza...mai incerc diseara ca deja m-am enervat!

mama de 1 an si 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Buna idee.
http://www.dropshots.com/moni5#date/2008-04-01/05:01:21 poze de-acum o luna-doua,acum e un pic mai lung dar tot asa aiurea sta
Si aici http://www.dropshots.com/moni3#date/2006-03-10/18:44:52 scurt de acum doi ani dupa ce am nascut,dar era inca lins (din luna a sasea de sarcina mi s-a intins parul,pana la cca 6 luni dupa ce am nascut ...)

MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=44e27bc599b84137e848b4" target="_blank"> PRIMII DOI ANI
"Scrie ca sa nu pierzi florile gandului tau, pe care, altfel le ia vantul !"- N. Iorga

www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">

Mergi la inceput