Copil foarte incapatanat ...
Raspunsuri - Pagina 2
miriama spune:
Amethyst, in primul rand subiectul discutiei nu sunt eu si partenerul meu. Intre adulti nici nu se pune problema violentei de vreun fel. Nu stiu cum ti-ai permis sa incluzi persoana mea in discutie.
Relativ la copii, nu sunt de acord cu bataia ca metoda de educatie, daca cumva doar atat ai inteles din mesajul meu, dar spun ca o ciufuleala ( ca poate palma e prea mult spus) unui copil cand chiar nu mai exista cale de intelegere, e mai corectiva decat un milion de vorbe si exemple pozitive. Altfel, ne miram degeaba ca sunt atatia copii si adolescenti rebeli. Sa nu fim ipocriti, ca si noi, majoritatea celor care azi suntem parinti, am luat cate o chelfaneala de la parintii nostri si, Slava Domnului, nu ne-au omorat, nu ne-au stresat si nici nu am fost mai putin iubiti. Asta nu inseamna ca violenta trebuie sa devina lege. NU. Dar nici nu trebuie lasati copiii sa faca ce vor pentru ca "sunt mici, nu stiu, sunt printii casei", sau credem ca au personalitate. Copilul e o foaie alba care trebuie scrisa. Asa cum o scriu parintii, asa sunt copiii. Personalitatea o formeaza parintii prin educatie. Se zice ca (,) copiii sunt oglinda parintilor.
"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"
Amethyst spune:
A, deci intre adulti nu se pune vreodata problema de violenta dar intre parinte si copil e ok (acum n-o mai da la intors ca nu e vorba chiar de o palma si nici nu-mi pot imagina gestul de sut simbolic adresat unui copil!) atat timp cat parintele e cel care da. Cand copilul loveste, vai, ce ne facem? Cand parintele loveste, pai da, ca a meritat-o.
Bun, si? Daca ai luat chelfaneala de la parinti, daca ai mancat sarmale la 6 luni si ciocolata la 1 an si esti ok (cine o fi garantand asta ca la ce vad in parcuri...), perpetuam 'sfintele obiceiuri'?
Claudia, imi cer scuze ca am divagat pe subiectul tau, dar astfel de sfaturi cu sut in fund (chiar si simbolic) si palme (asa invat si eu ca palma face mult mai mult decat 100 explicatii, mersi) ma oripileaza.
Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
miriama spune:
Amethyst, tu poate ai mancat sarmale la 6 luni si ciocolata la un an din moment ce stii ca se practica, eu sigur nu.
In acest moment inchei orice dialog cu tine, nu ma pot cobora la nivelul limbajului tau.
Iti urez o zi buna si copii pe care sa nu ti-i atingi niciodata si sa iasa perfecti.
Nu te mai stradui sa raspunzi, oricum nu conteaza.
"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"
Ingrid S spune:
Miriama, sa-ti dau un ex: am un nepot prin alianta, al carui tata se lauda ca l-a batut bine (acum are 3 ani), pentru ca nu era cuminte si nu-l putea stapani. L-am intrebat, la fel sa fac si eu cu fata mea? (ironic, bineinteles), la care el: vai Doamne, dar ea e fetitza, cum sa o bati...pe un baiat trebuie sa-l altoiesti, ca altfel ti se urca in cap.
In fine, merg odata la ei sa se joace copiii impreuna, fetitza mea rastoarna cosul de hartii, iar baietelul se repede la ea si poc! o palma peste fatza...si imi explica: pai a gresit, trebuie sa primeasca bataie! Eu am ramas stupefiata si mi s-a facut o mila de el...i-am spus ca nu-i frumos sa lovesti alt copil...
Ca sa vezi unde duce bataia.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
Amethyst spune:
miriama, eu vorbeam la general, folosind, in mod firesc, persoana a doua singular asa cum se face de obicei, nu-ti ziceam tie personal c-ai mancat sarmale, ca n-am de unde sti si nu ma intereseaza. tu ai zis doar de chelfaneala, eu am mai dat cateva exemple, pentru ca am citit pe forum.
editez, Multumesc pentru urarea despre copii dar eu nu vreau decat un copil sanatos si fericit, asa cum este fetita mea acum. Si cred ca toti copiii pot creste minunat fara chelfaneli. Depinde doar de parinti.
Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
claudia_a spune:
Fetelor, haideti sa revenim la subiect... chiar nu vreau sa discutam de bataie aici... asa ca o sa ignor disputa pe seama bataii!
Ideea este ca trebuie sa se schimbe ceva si in comportamentul parintilor si mai apoi in cel al fetitei!
Aseara am mers la ei... mama o anuntase ca nu merge astazi la serbare (pentru ca mai subtil educatoarea i-a strecurat discret ca parintii sunt revoltati de comportamentul copilei si ar fi mai bine sa nu se prezinte la serbare - si implicit parintii copiilor sa uite pana in toamna ce le-a facut copila), desi cu o seara inainte a stat toata noaptea sa-i faca costum de iepuras... fetita foarte senina si aparent indiferenta a zis ca ea oricum nu voia sa mearga (desi abia astepta momentul serbarii!), ca ea isi face serbarea singura in casa... si a adus niste scaune si a inceput sa strige (simbolic!) fiecare copil din grupa sa isi spuna rolul, a dansat si ea ca iepurasul si a spus poezia... apoi (desi mama i-a interzis pentru o zi desenele animate) a zis mamei ca Ariel (personajul din poveste) si Barbie doresc sa vizioneze un desen animat la televizor... asta ca sa vedeti cum si-a schimbat rolul imediat, a inversat persoanele care doresc ceva, numai sa fie ea deasupra situatiei!!! In ciuda interdictiilor de ieri nu a mai existat nici un moment de tipat sau altceva ca nu iese afara, sau ca primeste dulce... din contra radea, dansa, se distra singura... zicand uneori cat este ea de fericita (toate fazele astea in fata mamei sa ii faca parca in ciuda)! Am fost si noi la ei si am obervat acest comportament...aparent ok!
Eu insa cred ca e o chestie de suprafata, cu siguranmta astazi isi descarca nervii si energia negativa acumulata pe altceva sau altcineva!! Voiam sa precizez ca mama sta zilnic de vorba cu ea, o intreaba de ce a facut asta... ce i-a facut copilul acela? iar ea raspunde ca nu i-a facut nimic, asa a vrut ea... apoi spune ca i-a vorbit urat... desi ea este cea care i-a spus cuvintele urate copilului respectiv...
Offf...multe sunt care merg povestite... insa stiu ca este mult de munca acum cand s-a ajuns aici... programul mamei ramane insa acelasi, tatal obosit stresat de servici putin probabil sa faca ceva (desi noi i-am zis ca ar trebui mama sustinuta in campania asta)... singura solutie este angajarea unei femei (mai ales ca pe perioada verii nu merge la gradinita) care sa se ocupe foarte mult de ea, iar mama sa preia cand vine de la servici un copil mai maleabil cu care sa poata continua schimbarea!
Astept totusi sfaturi... cum sa inceapa, cum sa vorbeasca cu ea, cum sa se comporte cand injura si ii vorbeste urat sau pe strada, cum sa linisteasca incapatanarea si tipetele, cum sa o determine sa respecte niste reguli elementare in fiecare casa...???
Eu i-am zis cat ma pricep eu, insa copilul meu e foarte matur si foarte intelegator... noi foarte rar avem momente de izbucnire... iar totul se rezolva pe cale linistita ...
Mami si Ioana nasturica
Niciodata nu trebuie sa plângi dupa ceva care nu poate plânge dupa tine.
giulia71 spune:
Pe copila a vazut-o vre-un psihiatru?
Nu intreb din rautate, dar nu ar fi rau se ia in considerare si aceasta varianta, asa just in case?!
...mami daca nu mananc acuma, intru'-n grebla foamei!!!!
kariguld spune:
claudia, ignora certurile si discutiile in cntradictoriu, care nu sunt la subiect!
in primul rand, mama are nevoie de putin ajutor, poate din partea ta, ca tot ii esti prietena! ajut-o sa-si clarifice ea, starea ei de spirit, sa-si doreasca imbunatatirea comportamentului fetei, o ajuta foarte mult daca scrie intr-o agenda ceea ce vrea sa faca, sa-si puna gandurile in ordine. toata aceasta indreptare a copilei, este un proces, care va dura ceva vreme, un timp, e bine de stiut CLAR acest lucru!!! comportamentul fetitei nu se va schimba in cateva zile, imediat, ci dureaza....de aceea e nevoie de rabdare si consecventa, si iarasi rabdare si consecventa si bineinteles de sustinere!
nu e nevoie de psiholog, nici psihiatru, cazul e clar si definit, copila este inteligenta, activa, cu imaginatie, creativa, si toate acestea trebuie canalizate pozitiv, constructiv!!!!
poate un psiholog pentru copii, care sa o sfatuiasca pe mama ce metode sa adopte pentru a schimba tot acest coportament negativ, intr-unul pozitiv.
tu Claudia, ca esti "in afara situatiei", cumva, incearca sa identifici la copila ce anume ii place sa se joace? joaca constructiva este foarte eficienta si recomandata.
mai revin
Kari