gradinita
![](images/user_woman.png)
fetita mea de 5 ani termina vara aceasta grupa mijlocie.ideea este ca nu sunt multumita de evolutia ei in acest an, si asta poate si din vina ei dar nu numai.trebuie sa recunosc ca nici noi ca parinti nu ne-am ocupat prea mult de ea, dar nici la gradinita nu merge treaba cum ar trebui.in tot anul a fost o singura sedinta cu parintii la inceputul anului si o singura lectie deschisa la sf. anului.comunicarea dintre gradinita si parinti este aproape inexistenta in cadru organizat, iar educatoarele desi sunt amabile, imi lasa impresia ca nu pun suflet in ceea ce fac.ma gandesc sa o mut la o alta gradinita, dar cred ca asta ar fi cea mai simpla solutie pentru mine ca parinte, nu si pentru copil.m-as bucura sa-mi impartasiti din experienta voastra.parerile voastre poate m-ar ajuta sa iau decizia corecta.astept cat mai multe comentarii.
Raspunsuri
sorana spune:
Monica face 6 ani in septembrie si .... schimbam gradinita.
Dupa 3 ani in aceeasi gradi.
Problema mea e exact pe dos fata de a ta.
Atat de multe i s-a impus sa invete, atat de competitiva sa fie incat .... vomita de dimineata la idea ca va fi ascultata si nu va sti
Ai grija ce-ti doresti ....
Dintr-un copil vesel, extrovertit, sociabil, curios si inteligent este acum un copil caruia ii tremura picioarele, vomita de emotie, etc.
Mi s-a recomandat sa o duc la tratament psihologic (am fost la o evaluare) dar eu am decis sa schimb gradinita.
Sper ca dincolo sa nu i se mai ceara atat de multe .... are doar 5 ani! Iar emotiile manifestate asa cum se manifesta la ea nu ar trebui sa existe la varsta asta!
Cat despre sedintele cu parintii eu le consider total inutile.
Prefer statul de vorba cu educatoarea, doar despre copilul meu.
"In cadru organizat" cum zici tu - se discuta doar cat costa inchirierea unei sali pentru serbare si 9in cazul nostru) se spun generalitati de genul "majoritatea copiilor nu mananca tot".
La cat am inteles eu, inclusiv de la profesori de scoala, directivele ministerului spun ca nu-i ok sa vorbesti despre unul dintre elevi in sedinta cu toti parintii - deci poti spune doar generalitati.
Daca vrei sa fli ceva despre cum merge copilul tau trebuie sa vorbesti intre 4 ochi cu educatoarea respectiv invatatoarea. Si mie mi se pare corect asa - de ce sa stie toti parintii din gradi ca fi-mea nu a retinut poezia sau ca nu tine furculita cum trebuie in mana .....
Sorana si Monica (5 ani)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
18mimi spune:
buna.sunt mamica a unui baietel care a terminat acum grupa mare pregatitoare,si sincer i-mi pare enorm de rau ca nu l-am mutat la alta gradinita ,tot asa gandindu-ma ca se acomodeaza mai greu in alt colectiv,si alta gradinita era mult mai departe (si rau am facut)la mine nu este vorba de sedintele in grup,care sincer nici nu sunt atat de importante (sedintele s-au facut la noi doar cand a fost vorba in general de strangere de fonduri,in preajma sarbatorilor.......si asa sa nu avem noi ce comenta se anunta cate o ora deschisa ,care la fel se termina cu o sedinta cu parinti ,care nici macar nu era scurta si la obiect).pe mine m-a deranjat cel mai mult ca nu s-au ocupat de copii sa-i invete ,sa-i pregateasca oarecum de scoala,care ia bate la usa,si de cate ori intrebam cum se descurca ,cum raspunde la ....lectii,mi se raspundea cu aceeasi amabilitate falsa ca-i totul in regula ,ca stie ,scrie......anul trecut cand a terminat grupa mare,caietele de la gradi erau aproape goale ,si nici anu acesta nu cred sa fie mai mult facut in ele.eu am inceput de anul trecut sa ma ocup de copil acasa,si se vad progrese.mi-am invatat lectia ,ca nu poti avea incredere in ce spun ceilalti,si daca vrem ca,copiii nostri sa ajunga ceva in viata,noi ca parinti trebuie sa-i verificam si sa-i ajutam de mici ,ca mai tarziu este mai greu.
acum in cazul tau ,poate ai pretentii prea mari de la fetita,avand doar 5 anisori,grupa mijlocie este inca de joaca.deabea in grupa mare ar trebui sa se inceapa mai serios cu invatatul.si daca chear vrei sa o muti la alta gradinita,convingete ca la gradinita unde vrei sa o transferi,situatia este mult mai buna,sa nu patesti sa fie mai rau,ca in ziua de azi cam rar gasesti cadru didactic care sa se implice foarte mult in educatia copiilor.referitor la fetita,eu cred ca se va acomoda si in alt colectiv,si eventual ca o transferi,trebuie sa te gandesti ca-i faci un bine,care se va cunoaste pe viitor.multa intelepciune in alegerea deciziei celei mai bune.astept sa ne spui si noua ce ai hotarat.vacanta placuta
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)