Ovulatie prematura?
Fetelor, este normal ca ovulatia sa vina in ziua a 7-a sau a 8-a a ciclului? O singura data mi s-a intamplat sa vina in ziua a 13-a. Ciclul meu este de 24 de zile, iar menstruatia tine 5 zile. Stiu ca ovulez, pentru ca in ziua respectiva (dimineata, intotdeuna), am un mucus foarte abundent pe care-l pot intinde si are aspectul albusului de ou, deci, nu am nici o indoiala ca e vorba de ovulatie. Insa nu inteleg de ce imi vine asa devreme in fiecare luna. Pot ramane insarcinata in conditiile astea ? Incerc sa raman de cateva luni si nu reusesc.
Raspunsuri
Avalon spune:
Nu este nimic anormal sa ai ovulatia mai devreme. Poti sa ramai insarcinata cu ovulatie in ziua 7 sau 8, nu toate femeile sunt 'setate' la fel. Am o prietena care a ramas gravida dupa un singur contact in ziua 8. Insa iti trebuie si alta confirmare ca ai ovulatie in ziua 7 sau 8, in afara de cea cu albusul. Sa-ti zic de ce: pentru ca de obicei glera aceea specifica (mucusul sub forma de albus de ou crud) precede ovulatia, la mine apare cu 3-4 zile inainte de ovulatie. Vezi sa nu ratezi momentul, crezand ca ai ovulatia cand apare albusul. In mod normal faza luteala e de 14 zile, s-ar putea ca ovulatia ta sa fie prin ziua 10. Ia niste teste de ovulatie sau fa o monitorizare ecografica pentru a avea contact in momentul propice.
Thea_ spune:
Mersi pentru raspuns, Avalon, m-am mai linistit acum. Eram tare nedumerita si ma intrebam daca am cumva vreo problema legata de ovulatie. Credeam ca ovulatia are loc inainte de eliberarea mucusului cervical. Nu am folosit inca teste de ovulatie, pentru ca am auzit ca nu sunt foarte precise si deci nu prea te poti increde in ele, dar, data viitoare voi folosi un test doar de curiozitate si-mi voi monitoriza si temperatura, ca sa am mai multe repere.
Avalon spune:
Testele de ovulatie se pozitiveaza cu 24 ore inainte de ovulatie, daca ai la ciclul de 24 zile ar trebui sa incepi testarea (mai ales daca banuiesti ca ai ovulatie devreme) din ziua 6, si faci cate unul pe zi la orele pranzului. La mine se pozitivau treptat, cel care avea linia de test le fel de accentuata cu cea de control arata ca a doua zi avea loc ovulatia (am facut experimentul cu testele in paralel si ecografii). Deci un singur test de ovulatie nu-ti spune nimic.