Caut o reteta de aluat cu ulei (pt. tarta dulce)

Caut o reteta de aluat cu ulei (pt. tarta dulce) | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Imi poate da cineva o reteta incercata (eventual un link)?

Ieri am facut o tarta cu fructe. Aluatul este cu ulei, am fost multumita de consistenta si gust, nu si de felul in care s-a intins cu sucitorul (in reteta se specifica sa-l pui pe hartie cerata, a mers, dar este deosebit de sfaramicios).

Multumesc, poate ma puteti sfatui. Caut totusi ceva cu ulei, nu cu unt sau smantana.

Take joy! (poze)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

ML eu fac un aluat pt un aperitiv cu ciuperci f fain,in care se pune mai multa sare,fara sare cred ca merge cu succes la ceva dulce.soacra mea il foloseste si la pizza.

1 pahar cu lapte/apa
1 pahar cu ulei
drojdie cat o nuca
sare un praf pt dulce ,mai mult pt umplutura sarata
faina cat cuprinde.
aluatul se lasa 30 min la rece.se fac 2 foi,ies de cam 45 cm diametru.se intinde in tava fara a o unge.
sper sa-ti placa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Laura, multumesc, imi este tare pe plac. Totusi imi poti spune mai exact cam cata faina sa pun (nu-i urgent; treaba cu "cat cuprinde" ma da gata)? Iar drojdia o las sa creasca 15 minute inainte de a o amesteca si apoi pun direct la rece?

Scuze de intrebari, e O.K. si un raspuns telegrafic.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

ML,chiar nu stiu exact cata faina,pun pana se intareste,aluatul e gras,dar sa se poata intinde,cred 400-500g.drojdia nu se lasa la dospit inainte.drojia cu laptele caldut o amesteci cu telul,apoi adaugi faina ,amestecand cu telul,pana se ingroasa.apoi il amestec cu mana,la ochi sa se intareasca suficient,nu f tare .faina cat sta in frigi se mai umfla si aluatul e ceva mai tare cand il scoti.apoi il bagi la rece.daca ti se pare ca se rupe cand il intinzi il mai framanti atunci cu ceva faina.la inceputurile "carierei" de bucatareasa ma intimidau si pe mine afirmatiile "cat cuprinde","un varf de ..."in timp iti dai seama de consistenta.eu am exersat cu coca de taitei,pe care la inceput o faceam beton si ma chinuiam apoi sa o intind.
cand incepi sa adaugi faina vei avea impesia ca se taie aluatul,nu este asa ,pui faina si amesteci in continuare.nu-s prea buna la explicat,sper ca te-am lamurit .


Fetele mai foloseau aluatul fals dospit al lui Dr.Otcher,reteta o gasesti la subiectul Balbinei "piei,ispita dulce"


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Laura, iti multumesc pt. explicatii dar si pt. ideea de a cauta aluatul fals dospit in sb. Nataliei. Sper sa am descurc.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput