dulceturi

dulceturi | Autor: alison

Link direct la acest mesaj

pt. ca incepe sezonul lor si trebuie macar citeva borcanele sa preparam,va intreb daca folositi metoda clasica(fructe +zahar+fierbere sau sirop+fructe)sau folositi zahar gelifiant,gelfix etc.si intrebarea:care metoda e mai sanatoasa?sa folosim zahar brun?sare de lamiie sau lamiie?aveti retete speciale?puteti sa le impartasiti?

alison,mami de simon

poze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns april spune:

La fructele mari (prune, caise, piersici) folosesc sirop iar la cele mici (cirese, visine, afine, coacaze, zmeura, capsuni) fructe + zahar de pe o zi pe alta si apoi la fiert. Nu pun nimic pt conservat, doar ca le fierb bine si le pun in borcane incalzite initial in cuptor. Capacele le pun doar a doua zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Eu folosesc gelfix....si nu mi se pare gustul schimbat, soacra mea zice ca da..da oricum ea e mai fitzoasa.In rest toata lumea mananca si le place.Dar am vazut eu bine sau s-a scumpit plicul de gelfix?

Sorana 17+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

eu am tot facut cu gelfix,dar tot timpul mi se parea ca nu se leaga indeajuns asa ca le fierbeam mai mult.ultima oara cand am facut asa mi-a iesit un fel de sos de caise,asa ca am renuntat la gelfix si-mi iese f bine si fara,chiar daca timpul de fierbere e mai mare.la sfarsit pun zeama de lamaie.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=4" target="_blank">"An apple a day"&www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">"Prima comuniune",
cele mai importante clipe ale vietii mele.
O poveste cu "Mere verzi"



I've gt DC under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alison spune:

si eu am trait aceeasi exp. cu gelfix-ul ,imi parea dulceata nu bine legata...o fi la fel si cu zaharul gelifiant?ca de asta nu am apucat sa folosesc,inca.

alison,mami de simon

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:


Fetelor, daca tot suntem la capitolul asta, stie cineva sa-mi spuna (sau sa-mi dea un link) cum se face dulceata din petale de trandafir??
Am mancat cand eram mica in repetate randuri, primeam de la o vecina (care nu-mi mai este de mult vecina acum ) si parca ii simt si acum gustul... mmmmmm... ce deliciu!!!
Va rog, poate aveti voi niste retete mai deosebite.
Multumesc mult!


_
Dalina, mami de minuni gemenute Anita & Miriam (29.06.2006)
http://s292.photobucket.com/albums/mm33/dalinaGMN/

"Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

mut mesajele la subiectul despre conserve de tot felul: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=122759


Roxana

Mergi la inceput