Pasaport rominesc pentru copil japonez...
Buna ziua la toata lumea!
Am si eu o rugaminte mare....daca cumva ati reusit sa faceti pasaport rominesc pentru copii vostrii japonezi,ce acte sunt necesare?
Am o fetitza de 4ani si as vrea sa-i fac si pasaport rominesc(pasaport japonez si certificat de nastere rominesc are);sa pot sta cu ea in Rominia mai mult de trei luni.
Am incercat sa caut pe net...si am sunat si la ambasada romina(pe putin de 20 de ori,intre 2-4pm),nu mi-a raspuns nimeni..intra tonul de fax.
Va multumesc mult.Un sfirsit de saptamina cit mai placut!
Raspunsuri
suzuran spune:
Buna, trebuie sa mai incerci sa suni la ambasada, chiar daca te saturi...iti tin pumnii.
ralucami spune:
Daca fetita ta are certificat romanesc e cetatean roman( deci poti sta in Ro oricat vei dori, fara nici o problema) . Nu e nevoie sa-i faci pasaport romanesc. Cand calatoresti folosesti pasaportul japonez ( cu ocazia asta scapi de alte probleme , cum ar fi de exemplu declaratia de acord din partea tatalui ).
michelle-usa spune:
eu la baiatul meu nascut in america a trebuit sa-i fac si pasaport romanesc pentru a sta mai mult de 3 luni in tara, ori daca nu trebuia sa ii iau viza.
prima data cand am stat cu el 5 luni, pe aeroport ma puneau sa platesc amenda. le-am spus ca nu am stiut-ceea ce era adevarat, si ca nu avem bani sa le platesc...si ca pierd avionul..cu prostiile lor. eu cred ca trebuiau sa-mi spuna cand am intrat in aeroport ca imi va trebui viza pt. el sau pasaport romanesc
nu uita , ca sa-i scoti pasaport romanesc iti trebuie declaratie data de tata la consulat, ca e de acord sa i se faca pasaport romanesc.
nu uita si de declaratia data de tata ca e de acord sa calatoreasca fara el, tot la consulat.
incearca sa le trimiti email si cu un subiec scris cu majuscule sa le atraga atentia" F. F URGENT"...ca sa iti raspunda. eu cand nu-mi raspundeau cei din Los angeles, am sunat la new york si i-am pus pe ei sa ia legatura cu cei de aici sa ma sune sa pot vb cu ei...asa a mers.
oricum sunt f. dezamazita si eu de consulatele romanesti aflate in strainatate.
michelle
Letitia1 spune:
Vezi daca nu e mai usor sa iei viza (nu-ti mai trebuie tot felul de acorduri din partea tatalui). Cei de la consulatele romane sint absolut odiosi. Niste bolsevici incremeniti in epoca ceausista.
Ica 1975 spune:
Eu stiu un caz, au fost cu copilul in Rom, copilul fiind nascut aici avea pasaport canadian si certif de nastere rom (ca si fetita ta) si i-au facut pasaport rom cat timp au stat in Rom, inainte de depasirea celor 3 luni. Succes !
Noi
Ce faci te si face.