Pasaport rominesc pentru copil japonez...

Pasaport rominesc pentru copil japonez... | Autor: stropinela

Link direct la acest mesaj

Buna ziua la toata lumea!

Am si eu o rugaminte mare....daca cumva ati reusit sa faceti pasaport rominesc pentru copii vostrii japonezi,ce acte sunt necesare?
Am o fetitza de 4ani si as vrea sa-i fac si pasaport rominesc(pasaport japonez si certificat de nastere rominesc are);sa pot sta cu ea in Rominia mai mult de trei luni.

Am incercat sa caut pe net...si am sunat si la ambasada romina(pe putin de 20 de ori,intre 2-4pm),nu mi-a raspuns nimeni..intra tonul de fax.

Va multumesc mult.Un sfirsit de saptamina cit mai placut!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns suzuran spune:

Buna, trebuie sa mai incerci sa suni la ambasada, chiar daca te saturi...iti tin pumnii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Daca fetita ta are certificat romanesc e cetatean roman( deci poti sta in Ro oricat vei dori, fara nici o problema) . Nu e nevoie sa-i faci pasaport romanesc. Cand calatoresti folosesti pasaportul japonez ( cu ocazia asta scapi de alte probleme , cum ar fi de exemplu declaratia de acord din partea tatalui ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

eu la baiatul meu nascut in america a trebuit sa-i fac si pasaport romanesc pentru a sta mai mult de 3 luni in tara, ori daca nu trebuia sa ii iau viza.

prima data cand am stat cu el 5 luni, pe aeroport ma puneau sa platesc amenda. le-am spus ca nu am stiut-ceea ce era adevarat, si ca nu avem bani sa le platesc...si ca pierd avionul..cu prostiile lor. eu cred ca trebuiau sa-mi spuna cand am intrat in aeroport ca imi va trebui viza pt. el sau pasaport romanesc

nu uita , ca sa-i scoti pasaport romanesc iti trebuie declaratie data de tata la consulat, ca e de acord sa i se faca pasaport romanesc.
nu uita si de declaratia data de tata ca e de acord sa calatoreasca fara el, tot la consulat.

incearca sa le trimiti email si cu un subiec scris cu majuscule sa le atraga atentia" F. F URGENT"...ca sa iti raspunda. eu cand nu-mi raspundeau cei din Los angeles, am sunat la new york si i-am pus pe ei sa ia legatura cu cei de aici sa ma sune sa pot vb cu ei...asa a mers.
oricum sunt f. dezamazita si eu de consulatele romanesti aflate in strainatate.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Vezi daca nu e mai usor sa iei viza (nu-ti mai trebuie tot felul de acorduri din partea tatalui). Cei de la consulatele romane sint absolut odiosi. Niste bolsevici incremeniti in epoca ceausista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Eu stiu un caz, au fost cu copilul in Rom, copilul fiind nascut aici avea pasaport canadian si certif de nastere rom (ca si fetita ta) si i-au facut pasaport rom cat timp au stat in Rom, inainte de depasirea celor 3 luni. Succes !

Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput