bb de 2 ani si 10 luni cu depresie
Raspunsuri - Pagina 2
giulia71 spune:
Mai, fa ceva pentru fetita aia, zau asa mi se rupe sufletu!!!
Depresia e o boala atat de parsiva ce-i macina sufletul unui copil copil nevinovat in situatia asta!!!!
Stai mai mult si observa situatia si daca crezi ca mama e de vina , nu stiu ai o discutie cu fratele tau, anunta autoritatile, fa ceva:(((
Mi se rupe sufletul, pe cuvant.
quote:
Originally posted by chiccutza
au fost pana acum la 3 psihologi,care au pus toti acelasi diagnostic:depresie.
KARIGULD,nu exista nimeni mai luminat in familia asta.am avaut ocazia sa vad ieri cand am fost impreuna la un botez,dat fiind ca noi nu prea ne frecventam in rest.ne vedem numai la sarbatori.
fetelor,cred ca am descoperit cauza.AS VREA SA GRESESC,dar cred ca este chiar cumnata mea.tot timpul petrecerii nici nu a stiut unde este fata,a baut mai mult decat barbatii,a injurat pe toti cei prezenti(inclusiv parintii ei) si chiar a vrut sa o bata pe sora ei ptr ca si-a permis sa-i spuna sa aiba grija de fata.toate astea de fata cu fetita.
eu nu mai am cuvinte.imi pare rau pentru fetita pentru ca este foarte inteligenta,gandeste ca un om mare.e un ingeras blond si trist.
mama de fede si dani
...mami daca nu mananc acuma, intru'-n grebla foamei!!!!
szivarvany spune:
Trebuia sa faceti ceva pt acest suflet nevinovat !
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3
chiccutza spune:
fetele,este vorba despre sora sotului meu.ma simt fara nici o putere pentru ca eu si sotul meu ne certam f mult pe motivul familiei lui.eu nu am am mai vrut sa-i frecventez de ceva timp,tot asa in urma unei petreceri unde am vazut unele lucruri care m-au lasat masca(atunci nu avea fetita).
sotul meu ii ia mereu apararea,la fel si mama ei."este tanara si se distreaza",sau "nu se intelege cu partenerul,de-aia bea".nici eu nu ma inteleg bine cu sotul meu,dar nu am gustat niciodata bautura si incerc sa fac in asa fel incat copiii mei sa aiba macar un punct de referinta.
nu sunt perfecta,dar macar am grija de copiii mei.
inca o chestie.a plecat de la botez la bar si a uitat unde a lasat copila.
mi-e tare greu sa stau cu mainile in san si sa nu fac nimic,dar sotul meu nu vrea sa ma bag. ei vin dintr-o familie dezorganizata si li se pare ceva normal.
ce pot sa fac,fetelor?
ingridnen spune:
cred ca ar trebui anuntate autoritatile. Nu se poate asa ceva bietul copilas...
Ingrid si Cristi 5 ani si 3 luni
giulia71 spune:
Actioneaza inteligent, daca tot ii place cumnatei libertatea si paharu, insista ca fetita sa fie dusa la cresa sau gradinita.
Castigam doua aspecte:
fetita se va bucura de atentia educatoarelor si de ceilalti copii si poate avem norocu sa observe educatoarea si sa actioneze chiar ea.
Daca nu observa, ceea ce e improbabil, atunci spune-i tu problemele pe care le are fetita acasa si insista sa ia masuri daca copila este tot in aceeasi stare.
Nu te certa cu sotul tau, explica-i clar ca aceea "mama" chinuie un suflet nevinovat prin atitudinea ei si roaga-l sa nu lase sa se intample vreo nenorocire mai tarziu.
Toate astea cu mult calm...
Mergeti des pe la copila, si atrage-i atentia de cate ori fetita e trista, facand o comparatie intre cum sunt copii tai si cum se comporta ea. Tre sa-si deschida ochii cumva?!
Daca toate astea esueaza in timp, actioneaza chiar tu!
E tare pacat de sufletul ala de copil mic si nevinovat!
...mami daca nu mananc acuma, intru'-n grebla foamei!!!!
witeflower spune:
hmmm, giulia, ai si tu dreptatea ta - ideea cu gradi ar putea fi in avantajul fetitei.
Cat despre vorbitul cu sotul despre "acea mama", care e sora lui, careia el obisnuieste sa-i ia apararea, nu cred ca ajuta prea mult. Iar a face comparatii s-ar putea sa fie chiar riscant.
E o situatie f grea, chiccutza, dar ma gandesc ca daca cineva a fost cu acest copil la 3 psihologi, acel cineva tot e preocupat de starea ei. Cine a fost cu ea? Daca a fost chiar cumnata ta, inseamna ca exista o sansa sa coopereze in cele din urma. Poti incerca sa te interesezi de un psiholog bun pt copii, te poti duce tu prima data la la el, sa-i povestesti treaba.
apoi, le recomanzi parintilor fetei psihologul respectiv, dar nu le spui ca ai vb cu el. Daca e un psiholog bun, va incerca sa determine mama sa vina si singura - intrucat o schimbare in atitudinea ei ar ajuta-o enorm pe fetita.
Daca nici asta nu are efect, exista diferite centre si asociatii care au asistenti sociali, poti intreba acolo ce se poate face. Ca, pana la urma, neglijenta, lipsa afectiunii si agresivitatea verbala tot abuzuri sunt.
canuta-om-sucit spune:
O femeie nu se apuca de bautura asa ca ii vine ei! Eu cred ca in familia aia exista doi abuzati si un abuzator. Tatal este cel care o abuzeaza pe mama (certuri, scandaluri chiar si batai) iar femeia nemaifacand fata situatiei este pe alta planeta si pentru ca in copila vede o parte din el se razbuna si pe ea. Cred ca cea cu probleme majore este mama. Insa un prim pas ar fi protectia fetitei pana cei doi isi rezolva problemele.
asi spune:
In orice caz copila este abuzata.Indiferent de problemele mamei acest lucru nu poate fi acceptat.Cred ca in situatia asta fetitei i-ar fi mai bine in alta parte pana parintii isi rezolva problemele si sunt capabili sa aiba grija de copil.
Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.