Plecare in tabara la 4,5 ani

Baietelul meu de 4 ani si jumatate va pleca, la sfarsitul lunii iunie, in tabara, organizata de gradinita.
Va rog sa ma ajutati, din experienta voastra, cu ceva sfaturi legate de plecarea in tabara.
Ma gandeam ca bagajul nu trebuie sa fie foarte mare, sa contina doar cate un rand de hainute (pantaloni scurti si tricou) pentru fiecare zi, un rand de hainute mai groase daca va fi frig, o geaca pentru plooaie.
Ar trebui sa ii dau o mini trusa medicala? Pentru chestii gen julituri, vanatai, etc. Un aparat contra tantarilor?
La cate imi trec prin cap, cred ca ar trebui sa mai pun pe mine in bagaje
Pupici,
Oana
Raspunsuri

Alexandra spune:
Fetita mea a fost anul trecu in tabara si avea cam aceeasi varsta. Insa ei au mers in felul urmator: bagajele au fost duse cu microbuzul gradinitei, ier ei au mers linistiti cu trenul fara bagaje, doar cu un ruccsacel cu apa, ceva de rontait, servetele.
Tin minte ca i-am dat la ea medicamente de urgenta - panadol, Nurofen, Claritine, Smecta, Metoclopramid, Algocalmin, Rivanol, leucoplast si am scris pe o foaie pentru doamne modul de administrare. Foaia am pus-o in punga cu medicamente. Medicamentele nu au stat la indemana ei, au fost luate din bagaj de catre profesoare si tinute bine.
In rest i-am dat tricouri, pantalonasi scurti, blugi lungi, trening, geaca mai groasa, pelerina de ploaie(care se ruleaza si o cara tot timpul cu ea in ruccsacelul mic), papuci, adidasi - 2 perechi, slip, prosoape etc.
Acum depinde, daca isi cara singur bagajul, trebuie redus la cat poate el cara, cu riscul sa mearga 2 zile cu un tricou.
Unde pleaca in tabara?
Fetita mea a fost la Busteni.
Si-ti mai spun ceva. Eu o sunam in fiecare zi pe una din profesoare ca sa aflu ce face, dar niciodata nu am vorbit cu ea sa n-o fac sa planga. Erau copii care nu plangeau, dar dupa ce vorbeau cu parintii ii apuca jalea.
Al tau a mai fost plecat fara tine? Eu n-o lasasem niciodata singura pana atunci, singura in sensul de fara mine, nici macar sa doarma o noapte la bunici. Intotdeauna am luat-o cu noi si a dormit cu noi. Asa ca am avut emotii, dar totul a fost OK pentru ea. Mie mi-a fost mai greu, am facut curat in camara, am dat casa cu fundu-n sus, in fine intelegi tu.
Alexandra

Sasha.p spune:
Si Sasha a fost in vara trecuta in tabara si avea 3 ani si 10 luni. Si i-am pus si medicamente, cam ce a scris Maadi plus un spray pentru arsuri, just in case noroc ca nu a avut nevoie. In plus pune-i eventual niste bocanci impermeabili sau cizme de cauciuc ca la munte cam ploua. Nu uita o caciulita si sepci de soare. Eu am presupus ca merge la munte, daca merge la mare se schimba situatia si bagajul.
Si eu am fost cam "abatuta" cat a lipsit, mai ales cat a durat drumul cu microbuzul am fost terifiata, ca nu stiam cum conduce respectivul sofer microbuzul. Oricum, cand l-am lasat la gradinita a facut husbandul instructie cu soferul ....
Anca si Sasha
Nazdravani de Aug-Sept. 2003

eld spune:
Bun subiectul si pentru mine, pleaca si fetita mea in tabara vara asta, doar ca ea e un pic mai mare, are 5 ani si 5 luni. Am niste emotii ...
In ce trebuie pus bagajul - geanta de voiaj sau troler, ce parere aveti?

Sasha.p spune:
Eld - depinde cu ce pleaca si cine duce bagajul. Sasha nu a avut probleme cu bagajele ca le-a pus tati in microbuz, cand au ajuns a descarcat soferul, iar "doamnele" le-au repartizat in camere. Noi i-am pus bagajele intr-o geanta de voiaj, dar daca trebuie sa aiba singuri grija, e mai complicat, nu stiu ce sa iti spun, poate un troller ar fi mai indicat ca e mai usor sa il tarasca dupa ei decat sa care o geanta de voiaj.
Anca si Sasha
Nazdravani de Aug-Sept. 2003
"Iubiti-va parintii, caci viata fara ei este inspaimantatoare si absurda".

rotty spune:
Multumesc mult pentru idei. Tabara va fi in judetul Buzau.
O sa ii pun bagajul intr-un troler - poate fi mai usor de carat, daca va fi cazul (sper sa nu fie).
Intra-adevar o sa ii pun incaltaminte si pelerina de ploaie, ca vad ca anul asta vremea e ploioasa. Din punctul asta de vedere sper ca macar sa ii ploua seara, nu in timpul zilei. Altfel, cred ca sa vor plictisi ingrozitor.
Pupici tutuor picilor care vor pleca in tabara si curaj mamicilor!!!
Mama mi-a povestit ca in prima mea tabara a venit dupa mine cu bidonul de apa calda sa ma spele Sper ca s-au mai schimbat vremurile si conditiile....
Oana