Prietena-bebele ei-sotul/iubitul tau

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_A spune:

quote:
Originally posted by XIO
Era o ironie la adresa Dahrianei si a faptului ca i s-a parut deplasat un lucru natural cum e alaptarea, nicidecum ce spuneti voi pe aici.
iar apelativul de "plozi" nu mi se pare ceva de raportat

Nu, nu este o ironie. Tot ceea ce am scris este exact ceea ce gandesc.

In rest, stiam ca mesajul meu va atinge anumite coarde sensibile. Fiecare intelege ceea ce este pregatit/vrea sa inteleaga.

When you want something you never had, you have to do something you've never done.
Preparing to run away.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Cristina, intreci limita.

aroganta de-a dreptul hilara, daca-mi este permis...

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_A spune:

quote:
Originally posted by Sabina

aroganta de-a dreptul hilara, daca-mi este permis...

Ok, iti dau permisiunea.

When you want something you never had, you have to do something you've never done.
Preparing to run away.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by Sneeuwklokje

quote:
Originally posted by XIO

Mie mi se pare putintel ciudat ca alaptarea in pubic de fata cu toata lumea e ok , chiar daca se vad sanii , dar copilul mic la plaja dezbracata nu se poate duce , iar femeile care merg la plaja in tanga sunt jenante.
Snee, tot corpul uman a fost transformat in obiecte sexuale, asa ca de ce la plaja femeile care merg mai dezbracate sunt condamnate? Gluteii pt. mers,sanii pt. alaptat,absomenul pt. sarcina,picioarele pt. mers , samd.

Mey, eu tot vorbesc cu peretii. Am bluze de alaptat. Am aratat si poze . Sunt super decente in sensul ca cine nu s straduie nu vede prea mult.

Cat despre restul... da mancatul nu un tabo social ci un prilej de socializare pentru adulti. Nu vad de ce la copii s-ar practica izolarea.
In timp ce acoperitul sexului si nu sanilor este tipic societatilor umane de la primitivi incoace.

--------------
"You know what despair is; then winter should have meaning for you."

Snee nu vorbesc de bluze speciale , vorbesc de alaptat si sani la vedere.
Daca e ok sa alaptezi in public si este ceva natural , de ce nu este natural un copil mic fara slip de baie sau o femeie in tanga?(si in tanga sexul este acoperit)
Asta intreb. Ca toata lumea are niste limite trase si multi sar in cap altora, mie mi se pare insa ca e cam acelasi lucru.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angipangi spune:

quote:
Originally posted by noideea

Si cum ziceam... e chestie de bun simtz si de educatzia fiecaruia.

adica? ce eu am fost nesimtita ca mi-m alaptat copilul unde a vrut muschiul lui??
si ce e cu educatia??ti-ai educat copii unde au cvoie sa alapteze???

mamica de ANGELIK-MELANY si ROBERTO http://blingee.com/profile/dorateodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana1177 spune:

na, c-am trait s-o aud si p-asta: alaptatul e ca mersul la buda;
ma intreb ce-or fi avut in cap pictorii aia care au facut atatea tablouri cu mamici alaptandu-si puisorii

si mie care mi se pare "ceva" extraordinar, greu de definit... si-abia astept sa-l traiesc; moment mereu unic...

si pana la urma ce cauta subiectul asta aici? ca tot n-am inteles...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by ricea

ce prostii vorbiti, poi ce cand alaptezi stai cu tatele afara?? iti ridici bluza in cap si dai copilului sa suga??
sa dai copilului sa suga e comparat cu ati face nevoile

mamica de ANGELIK-MELANY si ROBERTO http://blingee.com/profile/dorateodora

Aparent asta s-a intamplat, dupa cum sustine autoarea subiectului. Era vorba de acceptarea unei astfel de alaptari.

Si eu cred ca e nepotrivita comparatia alaptatului cu a altor nevoi. Faptul ca sunt toate nevoi nu inseamna ca si trebuie tratate similar. Unele persoane nu pot face kk ncii cu partenerul de viata alaturi, pe cand alte persoane nu au astfel de retineri nici cu prietenii de acelasi sex.
Comparatiile cu diverse alte nevoi nu-si au rostul. Plus ca si alaptatu lvad ca e privit diferit in functie de conjunctura: daca esti in parc, in magazin sau la prieteni acasa.
Ideea e ca oricat de larga ti-ar fi optica totusi nu trebuie sa uitam de optica celui din fatza noastra. Daca in parc poti ignora optica lui ionel de 53 de ani care te considera nesimtita caiti alaptezi copilu-n parc, acasa la prieteni sau cand ai tu musafiri, nu mai poti sa ignori parerea lor. Daca o faci, risti sa-i ranesti, e un mod de a le spune ca nu-ti pasa de ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyf spune:

Dahriana, ma intreb si eu ce te-oi fi asteptat cind ai chemat-o la tine in vizita? Daca are un copil mic, ei cam asta fac toata ziua :-)
Eu nu prea cred ca statea asa dezbracata toata pina la briu din motivele explicate de fete mai sus (curge laptele din celalalt sin).
In Romania multi inteleg pudoarea gresit. Aici ea alapta nu se expunea privirilor sotului/prietenului tau.
Sfatul meu : get over it.
Iar femeile ar trebui sa vorbeasca mai deschis despre asta, si sa nu mai acuze de indecenta o mama care-si alapteaza copilul in public acoperita sau descoperita. E treaba ei cum prefera sa faca. Atita timp cit o face toata lumea ar trebui sa fie multumita ca e liniste :-) si ca bebe nu tipa ca din gura de sarpe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Swee, ai avut cu siguranta privilegiul sa-ti alaptezi copilul intr-o societate mai destupata la minte care priveste cu alti ochi alaptatul, dar sunt sigura ca daca lucrai prin Ro in perioada de alaptare nu ai fi ajusn sa-ti alaptezi copilul la servici cu sefi perindandu-se prin birou, ar fi fost imposibil.

Si ca sa continui ideea cu comparatiile, chair si legat de slipii tanga sau hai sa-i luam si pe cei obisnuiti. In mijlocul bucurestiului, daca iesi in slipi la cumparaturi poti fi catalogata drept cu vederi prea largi, pe cand daca esti pe plaja la Vama Veche s-ar putea sa ti se spuna ca esti total demodata ca mai porti slip.
Deci oricare situatie am lua-o, si inclusiv alaptatul, trebuie sa tina cont si sa sufere modificari in functie de locul unde ne aflam, de circumstante etc. Acuma daca alaptatul e ceva sublim (alaptatul a fost una din cele mai pline de semnificatii si emotii experiente din scurta mea cariera de mamica), dar daca esti prim ministru nu poti dom'le sa-ti alaptezi copilu' in timpul unei conferinte de presa oricat de urgenta ar fi nevoia lui si oricat de inaltatoare e aceasta activitate.
Deci in definitiv, ca persoana cu vederi largi precum ma susceptez a fi, cred ca e de datoria mea sa acord celorlalti dreptul de a se simti deranjati de acest gest, mai ales cand vine vorba de de sexul opus. Faptul ca ei nu-mi impartasesc optica larga i naceasta privinta, nu-mi da dreptul sa trec peste parerile lor atunci cand e vorba de prieteni. Pt noi, cele din afara, situatia se descrie mult ma iusor pt ca societatea a tot lucrat la aceasta optica si i-a inzestrat si pe barbati in timp cu capacitatea de a nu se simti in vreun fel lezati, emotionati sau rusinati cand stau langa o femeie care alapteaza un copil. Dar ce te faci cu omul mediu din Ro, ca despre el era vorba mai cu seama aici.
In cazul expus initial nici una din parti nu a avut nici un fel de intentie de clarificare: nici mamica nu s-a chinuit sa-si atentioneze prietena sau macar s-o intrebe formala daca poate sa-si alapteze copilul, nici gazda nu a comentat in nici un fel gestul mamicii atat timp cat ea a fost prezenta. Deci... asta e ceea ce avem, cu asta defilam.
Ca daca ma intrebi de treaba asta, iti spun ca parerea mea e ca, atat timp cat nu ti-ai luat inima-n dinti sa ii spui ceva mamicii respective (chiar si sub forma de gluma, uneori e si asta un mod suav de a contientiza pe cineva de ceea ce face, in caz ca mamica respectiva s-a lasat purtata de val si de nevoia copilului), 'geaba mai comentam dupa cat de indreptatit sau nu este gestul mamicii care alapta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

1. Subiectele deschise de "dahri" sunt toate menite sa "incite" din pura ei lipsa de ocupatie. Cititi prima postare si gasiti vreun rost al acelei alambicari total lipsite de logica.
Desigur ca un topic de genul "alaptatul in public" care a existat nu demult sau "alaptatul in fata prietenilor" ar merita cooperarea multor membri vechi, asa cum e Sabina, de ex. Dar pt. autoarea topicului e doar un motiv de bla-bla-uri care nu au nicio legatura cu vreun interes real, ori asta e deranjant, cumplit, si nu e prima oara.
2. Imi pare sincer rau ca alaptarea a ajuns la egalitate cu o necesitate fiziologica gen mers la buda, si ca mamici care au alaptat in public, indiferent cum au facut-o se contrazic pe un topic fara sens. Recitit titlul.
3. "plod" poate fi o ironie sau un alint, nu vad in contextul acestui subiect cuvantul plod ca un atac la copii sau la aceasta comunitate.

Ripley, mami de Ana Ecaterina (10.11.2005) si Iris Maria (10.10.2007)

Mergi la inceput