Fetele din America (112)
Raspunsuri - Pagina 10
miau-miau spune:
quote:
Hai mai Miau, sa nu imi spui ca le plangi de mila astora de la asigurari,
evident ca nu, dar lucrurile functioneaza diferit de cum le vedeam din ro, de cum le vedeam dupa citiva ani de stat aici, de cum le vad acum, de cum le voi vedea mai incolo daca mai apuc si de cum le vad cei care traiesc aici de mai mult de 1 generatie.
Sneeuwklokje spune:
quote:
Originally posted by Andrada
Ca sa se califice ptr asigurarile de stat trebuie sa faca pina la 200% ( in unele state pina la 100% )din FPL care e 17,500 adica maxim 35,000 pe an ptr o familie de 3.
A facut 36,000 pe anul trecut e super-bogata si nu se mai califica. Si trebuie sa astepte 6 luni daca face sub 17,000 pe an si un an daca face 17,500-34,000.
A
Da Andrada dar din venit se deduc costurile medicale pentru boli grave gen cancer.
"Income Tax Deductions: Medical costs that are not covered by insurance policies sometimes can be deducted from annual income before taxes. Examples of tax deductible expenses might include mileage for trips to and from medical appointments, out-of-pocket costs for treatment, prescription drugs or equipment, and the cost of meals during lengthy medical visits. The local Internal Revenue Service office, tax consultants, or certified public accountants can determine medical costs that are tax deductible. These telephone numbers are available in the local telephone directory.
Web site: http://www.irs.ustreas.gov "
Adriana uite aici o list cu programe care i-ar putea ajuta.
http://www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/Support/financial-resources
Sneeuwklokje spune:
In alta ordine d idei Miere se pare ca macar unii in familie au noroc la masini Brava lui. Ceilalti au noroc la bebei
blackpanterro spune:
Multumesc fetelor....problema lor e ca nu se pot incadra in nici un program, cred, sotul ei castiga pana la 1 milion/an.
E periodontist(asa cred ca se scrie).Dar desi castiga atat de mult, au angajati de platit, chirie pt cabinet intr-o zona scumpa plus toate cheltuielile celelalte si mai au inca 2 copii(ai lui).Totusi pe hartie el castiga o caruta de bani si nu stiu daca asta ii califica pt vreunul din programe.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Croatia-The Mediterranean as it once was
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
miereamara spune:
Sneeuwklokje, la bebei si la Loteria Vizelor!
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
My baby
ciuf spune:
Salutare
We trecut facuram camping, undeva in sudul statului unde noptile sunt mai calduroase decat in partea de nord. Am tintit catre Dunele de nisip. Insa cum acolo niciodata nu gasesti loc liber in camping, numai daca faci rezervare, am campat undeva la o ora distanta de Dune, intr-un parc care a fost numit primul parc national in Co. Vineri seara am fost la amfiteatrul din parc unde timp de o jumatate de ora s-a tinut o lectie educativa despre bufnite. Habar nu aveam despre owl pellets, ca bufnitele dupa ce prind un soarece sau pasare (prada, in general) scuipa oasele (vomita e cuvantul cel mai potrivit) intr-un gogoloi (o amestecatura de oase cu resturi de blana sau pene). Eh, acel gogoloi ne-a fost parvenit intr-o folie de aluminiu, sterilizat si gata de disecat. In urma “disectiei” a trei gogoloaie (pellets) am scos la lumina doua o perechi de falci si doua cranii de soricei. Luca a fost tare fascinat si si-a pastrat oscioarele intr-o punguta ca sa le duca la gradinita sa le arate la colegii lui.
Sambata am mers la Dunele de nisip ca se arata a fi o zi cu vant si noi, mari pescari, stiam ca pe vant nu se pescuieste si deci nu aveam prea multe de facut in parc. Asa ca am urcat in masina si ne-am dus catre punctul nostru touristic. Drumul pana acolo este foarte frumos.
Dunele de nisip pareau micute de la distanta, aflate la poalele muntelui Sangre de Cristo. Si ne-am convins de inaltimea lor numai cand le-am urcat.
Vanturile si ploile au contribuit la formarea lor. Vanturi ce bateau din doua directii: de la poale catre varf si de la varf catre baza muntelui. Am inteles ca dunele isi schimba tot timpul sculputura, capata noi forme. Aici nu vorbesc despre cele mari care sunt cele mai inalte dune din America de Nord. Peisajul era desertic si monochromatic , care ma ducea cu gandul la Cairo. Tot ce se putea vedea, intr-o directie, erau dunele. O imensitate de mare de nisip (fin precum cel din clepsidra) ale carei varfuri atingeau un cer senin, albastru. De la visitor center ni s-au dat pliante despre istoria dunelor si precautii ce trebuiesc luate in anumite situatii. Vara este foarte greu de urcat dunele pentru ca nisipul este incins de caldura si trebuie sa porti incaltari cu talpa groasa si sa bei multe lichide.
Din mai si pana la jumatatea lui iulie (depinde cat de bogata a fost iarna in zapezi) se formeaza un rau la baza dunelor. Rau ce curge in valuri ritmice (cand curge mai incet, cand are un debit mare). Coborand de pe dune, ne-a fost dat sa vedem, sub ochii nostrii, cum inainta un raulet (desprins din raul principal), ce tocmai se forma.
Pana sa ajungem la locul principal, am fost surpinsi sa vedem lume cu goggles, snowboard sau sanii. Chiar ne intrebam ce or face cu ele, ca zapada nu era pe soarele ala. Si iesiram din dilemma. Lumea le folosea ca sa isi dea drumul din varf pe dune.
In rau era puzderie de copii ce pareau a fi in elementul lor. Apa nu foarte rece si nici adanca. Taman buna de o leorcaiala. La poalele dunelor, pe unde curgea raul se formase si vegetatie. In rest, de-o parte a raului erau muntii, predominand verdele, iar de cealalta parte dunele in beige-ul lor autentic.
Ghinionul nostru a fost sa prindem un vant naprasnic acolo. Tata a avut curajul sa urce pana in varful celei mai inalte dune ca sa ne descrie peisajul de acolo. Nu multi reauseau sa ajunga in varf. Urcarea era a naibii de grea, trebuia sa o faci in zig-zag, aveai locuri unde ti se afunda piciorul pana dincolo de genunchi. Ca sa nu spun ca iti punea opreliste vantul care iti biciuia picioarele si fata cu nisipul sau pietricele aruncate (daca purtai pantaloni scurti, cum a fost in cazul nostru). Noi am reusit sa urcam putin de tot, de la poale ni se parea totul foarte aproape, insa urcam si aveam impresia ca nu am inaintat deloc, iar vantul ne facea sa ne tot oprim. Am reusit si noi sa urcam pe un varfulet si cand ne uitam in partea cealalta a dunei era prapastie. Ne era teama nu cumva sa ne sufle vantul in prapastie (pe noi mai putin, dar de Luca ne era mai frica). Acela a fost punctul care ne-a facut sa ne intoarcem. Am coborat in asa fel incat am ajuns in prapastia ce o vazusem de sus. Fiind déjà jos, in ea, vedeam cum nisipul din varful dunei era imprastiat orizontal. Il vedeam ca fiind o perdea de nisip.
Si uite asa am gustat un pic din atmosfera unui desert, am reusit sa ne facem o idee despre viata beduinilor.
In rest, la camping am facut hiking si tentative de pescuit. Insa cum suntem niste pescari amatori, versurile din cantecelul asta ni se potrivesc perfect: http://www.youtube.com/watch?v=Y3aTSsvQNBc
Azi imi pleaca tata. Suntem incurcati cu Eva ca inca nu s-a eliberat nici un loc la gradinita unde merge Luca. Probabil o voi lua cu mine la munca. Mai am o colega care lucreaza la Finante si care de cand a nascut vine cu fetita ei de trei luni. Biroul ei arata ca un nursery room, dotat cu tot ce ii trebuie. Norocul ei e ca nu lucreaza direct cu clientii, cum de altfel nici eu nu o fac. Deci sper sa reusesc sa o aduc pe Eva o saptamana cu mine. Usor nu va fi ca ea se plictiseste repede.
Sper sa nu va fi plictisit cu impresiile mele.
Adriana, intr-adevar suntem niste norocosi ca locuim in Colorado.
Miereamara, felicitari tatalui tau. Sa stapaneasca masina sanatos.
Blackpanterro, din pacate sistemul medical aici e pura afacere. La sot, la serviciu, in fiecare an le creste asigurarea si au parte de una din ce in ce mai proasta pentru ca in compania lor micuta de max. 100 angajati sunt doua persoane ce necesita tratamente scumpe: una cu cancer si cealalata cu o boala rara (ale carei costuri se ridica la $9000/luna). Sa ne fereasca Dzeu de boli.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
Ramona J spune:
Ciuf, escapadele voastre sint intotdeauna atit de interesante!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
ciuf spune:
Mi-au venit cele doua cutite. Sunt nemaipomenite. Vi le recomand. Ieftine (au fost numai $10 buc), micute, bune de curatat zarzavaturi si taiat carne. Ma bucuram aseara ca un copil. Dar ... am fost in vizita la niste prieteni de-ai nostri si le-am dus lor unul, ca prea am laudat produsul . Asa ca eu am ramas fara. Dar vreau sa mai comand cateva. Si imi plac culorile la nebunie.
Cei care imi recomandasera cutitul il luasera de la Sharper Image cu $20 buc. Asa ca eu facui afacere.
Blackpanterro, le-am vazut pe ale tale. Dar mi se par scumpicele. Eu tintesc la din astea mai ieftioare. Ce sa fac, is mai cheap .
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
blackpanterro spune:
Ciuf, ce poze minunate!! Parca nici nu sunt in America cu dunele alea.Exact asa era in Franta la Arcachon, ale lor se numesc Dunes du Pilat.
Cutitele sunt minunate dar nici noi nu ne-am permis sa le luam toate odata.Am luat cate unul cand am putut, cred ca ne-a luat vreo 8 luni pt setul nostru.Si eu is cheap dar instrumentele pe care le folosesc in fiecare zi vreau sa fie de calitate buna sa nu le tot cumpar mereu.Sti vorba aia, suntem prea saraci sa ne permitem lucruri ieftine :)
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Croatia-The Mediterranean as it once was
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
ciuf spune:
Blackpanterro, cand oi ajunge aproape de Bordeaux, dau o talpa sa vad si eu duna lui Pilat.