Declaratie parinte pt iesire din tara cu copil
Raspunsuri - Pagina 2
alessia105 spune:
danat .. cum ziceam am trimis mail la politia de frontiera iata raspunsul , care mi-a confirmat ca se poate face o procura pe o perioada de X luni ..numai ca trebuie ori sa ceri mai multe exemplare cu timbru sec ..ori copii legalizate ...anyway ..originalul se pastreaza la politia de frontiera ( de 4 ani mi se opreste numai originalul ) ..dar na cred ca fiecare aplica legea dupa cum viseaza noaptea
In referire la petitia dumneavoastra inregistrata la Inspectoratul General al Politiei de Frontiera cu nr. CR 21.006, in conformitate cu prevederile art. 8 din O.G. nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, cu modificarile si completarile ulterioare, va comunicam urmatoarele:
Potrivit art. 30 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, cu modificarile si completarile ulterioare, in situatia in care minorul cetatean roman, titular al unui document de calatorie individual calatoreste insotit de o alta persoana fizica majora i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu aceasta numai daca persoana insotitoare prezinta o declaratie a ambilor parinti sau, dupa caz, a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila, a parintelui supravietuitor ori a reprezentantului sau legal, care sa cuprinda acordul acestora cu privire la efectuarea calatoriei respective de catre minor, la statul sau statele de destinatie, la perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria, precum si datele de identitate ale insotitorului respectiv. Precizam, de asemenea, faptul ca, potrivit art. 24 alin. (1) lit. e) din H.G. nr. 94/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a <LLNK 12005 248 10 201 0 18>Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, insotitorul imputernicit de parinti sau, dupa caz, de reprezentantul legal trebuie sa prezinte la controlul de frontiera si certificat de cazier judiciar (in situatia in care minorul va calatori insotit de dumneavoastra devin aplicabile prevederile art. 30 alin. (1) lit. b) din actul normativ invocat).
Declaratia mai sus mentionata, redactata in doua exemplare, trebuie sa fie autentificata in tara de notarul public, iar in strainatate de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei ori, daca au fost date in fata autoritatilor straine, sa indeplineasca conditiile de supralegalizare prevazute de lege sau sa aiba aplicata apostila conform Conventiei cu privire la suprimarea cerintei supralegalizarii actelor oficiale straine, adoptata la Haga la 5 octombrie 1961, la care Romania a aderat prin <LLNK 11999 66130 301 0 32>O.G. nr. 66/1999, aprobata prin <LLNK 12000 52 10 201 0 17>Legea nr. 52/2000, cu modificarile ulterioare, si, dupa caz, sa fie insotita de traducere legalizata.
Raportat la speta expusa, precizam faptul ca in conditiile in care nu ati obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de incredintare a minorului, acestuia i se va permite iesirea din tara, in conditiile art. 30 din Legea nr. 248/2005, doar in situatia in care persoana insotitoare va prezenta declaratia mai sus mentionata care sa cuprinda acordul tatalui (exprimat pentru intreaga perioada cand acesta se va afla in Irak) pentru eventualele calatorii ale minorului.Atentie la fiecare iesire a minorului din tara se opreste originalul sau copie legalizata a acestei declaratii
----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman
Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu
O parte din mine
danat spune:
Multumesc Alessia, m-am mai linistit! Credeam ca am eu ceva, de mi-au oprit vamesii declaratia , insa vad ca asa zic si ei ca se procedeaza de fapt, dupa cum scriu la finalul raspunsului lor.
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 3 anisori :-)
angipangi spune:
quote:din cate am aflat ,nemtii nu cer acceptul tatalui sau a mamei.Trebuie sa ma mai documentez
Originally posted by Otiliav
La mine a mers o vreme sa o fac pe perioada de 1 an si am si folosit-o asa (am folosit-o in septembrie si era facuta in ianuarie), si acum la fel o am. Insa in ianuarie 2008 la vama mi s-a spus ca de fapt 3 luni este valabila. Totusi le-am explicat ca voi mai calatori in acele trei luni si am nevoie de original asa ca au fost draguti si au facut o copie pe care au oprit-o. De fapt nu era prima data cand le lasam copia. Le-am explicat ce greu mi-a fost sa rezolv cu declaratia, am venit in tara de Craciun si de abia pe 4 ianuarie parca am reusit sa gasim un notariat deschis, noroc ca intoarcerea nu a fost in primele zile ale anului nou.
Parerea mea este ca ei nu stiu legea prea bine, asa ca indicat ar fi sa avem noi ceva la mana cu care sa-i convingem, ori o copie a legii ori un raspuns oficial la aceasta problema.
Ricea, noi vorbim de iesirea unui copil roman din Ro. Probabil tu ai nevoie de declaratia tatalui la iesirea din Germania, nu la plecarea din Romania.
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana
13+ BB2
mamica de ANGELIK-MELANY si ROBERTO http://blingee.com/profile/dorateodora