M-am convins...
Raspunsuri - Pagina 3
Alexa Ioana spune:
rufus, ioana isi cunoaste intreaga poveste a vietii ei ? daca nu... e posibil sa o fi aflat de la ceva "binevoitor" sau sa suspecteze ceva si sa nu spuna... doar sa "rabufneasca" din cand in cand ???
zepellina spune:
Eu stiu ca o iubesti mult si cred ca problema nu este asa grava. Depinde de copil, dar eu daca m-as pune acum in locul ei...chiar nu as fi incantata de ideea cu psihologul (ma gandesc la implicarea intregii familii)
Cunosc un psiholog super ok, dar apropiata familiei si am mers si eu cu fetita sa rezolv problemele la o alta doamna. Bani multi, se dadea super tare....Ce am obtinut? Nimic. Mi-a mai infipt cateva cutite in inima ca nu aveam destule, ca defapt eu sunt de vina ca nu mi-am revenit si copilului ca este ft ok asa, ca o sa aiba mai multi bunici, poate sa aiba 8. Aberant. Copilul vrea tata, nu 8 bunici (nu e cazul nici cum de asa ceva).
Ne-a facut rau mai mult.
Tu o cunosti cel mai bine pe Ioana. Fii aproape de ea, poate mai iesiti impreuna si cu siguranta isi va reveni. NU cred ca fermitatea exagerata o ajuta acum, dar numai voi stiti.
simali spune:
Eu cand eram adolescenta citea foarte mult si aveam o gramada de idei stranii. Imi amintesc ca-mi placeau tragediile si ca, in ciuda faptului ca am avut o adolescenta destul de normala, gaseam motive continue de tragedie in viata mea. Daca unele situatii nu erau adevarare mi le imaginam...
Cred ca daca eram in locul ficei tale ... mama ce de motive de lacrimi nocturne gaseam si ce nefericita mi s-ar fi parut viata mea... A fi inceput cu faptul ca nu sunt fiica parintilor mei - asta era subiectul meu preferat de plans in adolescenta desi nu avea absolut nici o baza reala sau logica - si as fi continuat cu faptul ca acum parintii mei au un copil al lor iar eu nu sunt decat o straina, un vizitator in casa lor, ca desigur nu ma iubesc, ca sunt o Cenusareasa necajita si singura pe lume, etc. etc. etc.
Vestea buna este ca toate fazele astea starnite de furtuna hormonala a adolescentei trec si ca nimeni nu ramane asa... Important este sa veghezi ca nefericirea care sta la baza comportamentului ei rebel sa nu-i afecteze performanta scolara. Asigur-o mereu de iubirea ta si asteapta sa-i treaca.
alice
Rufus spune:
quote:
Originally posted by Alexa Ioana
rufus, ioana isi cunoaste intreaga poveste a vietii ei ? daca nu... e posibil sa o fi aflat de la ceva "binevoitor" sau sa suspecteze ceva si sa nu spuna... doar sa "rabufneasca" din cand in cand ???
Buna intrebare...stii, uneori ma intreb si eu, as zice ca nu. Am amanat de atatea ori momentul adevarului, mereu (ca si acum) am crezut ca nu-i momentul...o cred in stare sa nu spuna nimic, are aceasta putere de a nu i se citi nimic pe fata.
La psiholog am ajuns pentru ca am sesizat, si eu si ea, ca nu putem comunica. Si atunci i-am propus. Una din clientele mele este psiholog, este si singurul pe care-l cunosteam, asa ca am mers. Da, a asociat psihologul cu spitalul de nebuni, indiferent cat i-am explicat ca nu-i asa. S-a terminat repede, nu i-a placut.
Ce face? Are un comportament nepotrivit, ca fata, la scoala, de exemplu. Vocabular, gesturi. Este cu totul alta decat o stim acasa. Daaaa,,,,toti sunt asa...dar am gasit mesaje cu baieti care ii vorbesc ingrozitor. La intrebarile mele mi-a spus ca este o fire mai libertina, probabil ca aia si-au inchipuit altceva. Nu mi-a spus, insa mi-a cam confirmat ca nu se simte iubita si dorita in familie, de aia are nevoie de atentie in alta parte. Clasic.
O fi o mare tampenie, dar daca ea este convinsa de asa ceva, imi dau seama de sensul actiunilor sale. Mi-e greu sa-i explic ca-i frumoasa, desteapta si nu trebuie sa fie vulgara ca sa fie bagata in seama. Spune ca-i normal sa cred asa ceva, sunt ta-su.
Nu stiu cat din ceea ce-i spun ajunge macar la ea...
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
szivarvany spune:
Cred ca ar trebui sa petreci mai mult timp cu ea, sa o intrebi ce-si doreste, sa-i tot repeti ca-ti pasa de ea.
E o perioada groaznica si pt ea si pt voi, cred ca toti ne amintim de perioada asta in care totul era drama, eram neintelesi, ne doream tot felul de prostii si faceam lucruri tampite ...
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3
olympia spune:
Faza cu vulgaritatea cred ca te sperie, Rufus dar s-ar putea sa fie un fenomen general, la scoala si ea a mers cu valul...Se descarca de tensiuni negative vorbind asa, se simte mai mare, mai adult , mai cool, mai libera si rebela. Imi amintesc de niste colege in liceu, care erau frumoase ca niste papusi, cu aparenta chiar de "tocilare", daca ar fi stiut tatii lor cam ce dadeau din ele la scoala cred ca ar fi lesinat.
Alexa Ioana spune:
rufus, mai am o intrebare. sunt sanse sa citeasca aici pe forum ?
Sneeuwklokje spune:
Alexa raspunsul este da. Tora si Rufus s-au cunoscut aici... si cred Rufus ca aceasta discutie e inutila aici adica nu-ti va aduce nimic bun in relatia cu Ioana.
Daca ar citi colegii ei? Tu ii arati dragostea neconditionata ca unui copil, ea cauta sa intre in standarde, sa le sara...si tu o reduci la un copil.
Ideea ca parintii ar fi discutat despre mine fara sa-mi acopere anonimitatea cat de cat. Sa-mi stie toti pozele si ce cred parintii.. mi s-ar fi parut o lipsa de delicatete teribila.
Te rog eu... daca vrei sa discuti ceva intim, nu o face asa... ranesti in jur mai tare doar.
anyella spune:
quote:
Originally posted by Sneeuwklokje
Alexa raspunsul este da. Tora si Rufus s-au cunoscut aici... si cred Rufus ca aceasta discutie e inutila aici adica nu-ti va aduce nimic bun in relatia cu Ioana.
Daca ar citi colegii ei? Tu ii arati dragostea neconditionata ca unui copil, ea cauta sa intre in standarde, sa le sara...si tu o reduci la un copil.
Ideea ca parintii ar fi discutat despre mine fara sa-mi acopere anonimitatea cat de cat. Sa-mi stie toti pozele si ce cred parintii.. mi s-ar fi parut o lipsa de delicatete teribila.
Te rog eu... daca vrei sa discuti ceva intim, nu o face asa...
ranesti in jur mai tare doar.
--------------
"You know what despair is; then winter should have meaning for you."
As fi vrut sa dau sfaturi,citind pe parcurs postarile,te-am citit pe tine si ,ca de obicei.Adolescentii sint "bibelouri de portelan",care cunosc net-ul mai bine decit noi.Nu are sens sa se acumuleze frustrari accentuate la virsta lor.
Aniela
Fomalhauti spune:
Prima noutate: psihologul nu este in regula! Exista un principiu clar in psihologie si anume ca un psiholog care te cunoaste deja, in orice fel, nu poate lucra cu tine in calitatea lui de psiholog. Orice psiholog stie asta. Corect ar fi fost sa-ti spuna asta si sa te recomande altui psiholog, unui coleg. Daca vrei un psiholog, cauta altul.
Doi: Mie limbajul vulgar nu mi se pare o mare problema. Gandeste-te ca exista alte moduri mult mai nocive in care un adolescent poate iesi in evidenta.
Pana la urma marea problema ar fi ca se simte "neiubita si nedorita" in familie. Asta sa fie? Nu stiu...Asa cum am observat eu, adolescentii incearca sa faca reprosuri parintilor. Incearca sa le arate ca nu sunt perfecti (in realitate parintii, in general, nu se considera perfecti, dar copiii lor ii considera perfecti, minunati, frumosi si destepti pana cand ajung la adolescenta; atunci isi dau seama ca si parintii sunt oameni, cu defecte si calitati; sunt foarte dezamagiti de asta si incearca sa se razbune....) Cred ca Ioana a gasit ceva ce-ti poate reprosa, ceva ce te doare si....asa sunt adolescentii.
Indiferent cat de iubita este in familie o adolescenta, ea isi doreste sa fie acceptata de grupul ei de adolescenti. Si e posibil ca, intr-adevar, colegii sa o considere mai amuzanta daca vorbeste urat. E mai "cool". Incearca sa-ti amintesti cum era in liceu. Te interesau fetele destepte si frumoase? Acum nu o sa-ti spun ca eu eram desteapta si frumoasa, dar cu siguranta colega mea de banca din liceu era si una si alta. Si nu era bagata in seama....Nici eu. Si eu am gasit o modalitate de-a ma razbuna (impreuna cu o alta colega, care frumoasa nu era, dar era foc de desteapta): le-am servit tuturor din clasa bomboane facute de mine, cu Ciocolax. A fost scandal, au vrut sa ma exmatriculeze, dar sa stii ca m-am simtit bine, am fost in centrul atentiei, razbunare pentru anii de liceu, cand nu am fost bagata in seama....