Scoli Internationale / private

Scoli Internationale / private | Autor: danili

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor !

Avem experienta cu scolile private ? Are cineva informatii despre The International School of Bucharest ???

Se tot vorbeste despre programa extrem de ciudata din scolile de stat ???? ce impresii aveti despre ce si cum se mai invata in scolile de stat ???

Multumesc mult,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune:

ISB este o scoala buna...are 2 parti:
- ce 'scumpa' cu predare in engleza - este ok; copii invata mult.Daca as locui in Titan/Pantelimon as lua in calcul aceasta scoala. Vor avea un campus mare langa Cora pantelimon
- cea mai putn scumpa (1000 E/an) am iarasi feedback positiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

scoala privata este mai de preferat celei de stat, din urmatorul punct de vedere, (al meu!) pentruca exista o cat de cat normalitate!
adica, profesorii sunt mai toleranti si ingaduitori cu copii, chiar si cei care nu invata nu primesc note proaste, sub 5;
daca apar probleme , poti merge sa-l iei la "rost" pe profesor, (e un mod de a spune!)
nu exista violenta, ca in scolile de stat, profesorii modereaza bine situatia;

in alta ordine de idei, materiile sunt aceleasi,
metodica aceeasi, cu mici diferente (foarte mici);
manualele aceleasi, le cumpara parintii, cum de fapt se plateste totul, carti, caiete speciale, alte rechizite, mancare, etc, etc;

tu despre ce "programa extrem de ciudata" vb? vino cu exemplificari!!

concluzia este, ca in nici o scoala nu se invata, daca nu exista profesori dedicati meseriei, iar in scolile particulare profesorii sunt oarecum mai motivati pentruca au salarii mai mari! dar fara iluzii false, caci si ei sunt oameni!

nu cea mai scumpa scoala privata este si cea mai buna, cu invatamant de calitate!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Si eu as alege scoala privata, sper sa ma tina buzunarul.
Motivul nr. 1 ar fi violenta si pericolele din scoalile de stat.

Crinuta si Rayan

GNLD- un mod de viata!

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_2 spune:

despre scoala genesis stiti ceva? are cineva copilul acolo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mini_me spune:

.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

La The International School of Bucharest se invata dupa programa britanica, nu dupa programa romaneasca. Stiu acest lucru intrucat am fost cu copilul meu la aceasta scoala intr-o perioada (in urma cu cca 2 ani) cand cautam gradinita si am fost informati chiar de cadrele didactice de acolo.
Acest lucru este in avantajul copiilor ai caror parinti urmeaza sa plece in strainatate intr-o tara cu un sistem de educatie bazat pe programa britanica sau in avantajul copiilor care vor termina intregul ciclu scolar pana la nivel preuniversitar in acest sistem.
Pe de alta parte, programa britanica este excelenta pentru copii cam pana la 10 ani. Ulterior, conform acestei programe, copii invata mult mai putin decat copii care sunt educati dupa programa romaneasca.
Poate e vreo mama pe forum care are copil la o scoala britanica, pentru mai multe detalii.
In plus, un copil care merge la aceasta scoala 4 ani, va avea ulterior niscaiva probleme de adaptare la sistemul romanesc, din cauza diferentelor din programa de invatamant. Asa mi s-a explicat la The International School of Bucharest.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

daca apar probleme , poti merge sa-l iei la "rost" pe profesor, (e un mod de a spune!)
quote:

Asata este o probelma cu care TOATE cadrele didactice din scolile particulare se confrunta. Mai ales in Romania unde totul este la inceput, sunt foarte multi parinti care cred ca daca platesc scolile trebuie sa fie musai pupati in c... Si vor si aia si p'aia si nu se mai intelege nimic pentru ca o scoala trebuie sa aiba o directie clara nu sa se intoarca dupa cum ii tuna fiecaruia si dupa ce presiuni face.

Din fericire foarte multe scoli si gradinite particulare au inceput sa-si revina si incep sa impuna regulile lor. Iti convine bine, nu-ti convine pa... In educatie lipsa totala a oricarei directii este mai rea decat o directie invechita (cum este la scoala de stat de pilda).

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

mini_me, poti sa ma contrazici!!! eu am copii la o scoala particulara in capitala, si am 4 angajati la firma care au copii la scoli particulare (altele) tot in capitala! deci.. stiu amanunte!

cand spuneam ca poti sa-l iei de guler pe profesor, ma refeream la faptul ca si in scolile astea exista profesori care au un vocabular nu tocmai.... de profesor, care mai spun elevilor vb nepotrivite! strict la cazul ca poti sa-i spui frumos unui profesor "ceva',( fara sa existe riscul sa te ia la ochi si sa "atace" copilul, pe motivul ca ti-ai permis sa-i spui!!!)ma refer. nu intru in detalii!
nu la modul ca ii ceri profesorului sa faca ce vrei tu, parintele.
nu va inselati, si in scolile particulare, sunt tot profesori romani si veniti din sistemul de stat! faptul ca au prins un post intr-o scoala particulara nu le schimba automat mentalitatea!!! nu am nimik cu nimeni, nu fac acuzatii, vb la modul general!!!!

ideea "iti convine bine, nu-ti convine pleaca...", nu e o rezolvare a problemelor pentru nimeni, nicaieri!!! dimpotriva, arata neputinta de a rezolva anumite situatii, problemele care exista, cu care se confrunta! si un mare semn de intrebare asupra persoanei care o rosteste. ma refer la cei care conduc astfel de scoli!

impunerea invatamantului particular se face doar evidentiindu-se prin tr-o gestionare cu succes a situatiilor care apar in scoala! caci si copii de acolo sunt aidoma celor din scolile de stat!!! diferenta este ca parintii au bani si ii dau intr-o astfel de scoala, iar cei mai multi dintre parinti (vb in perfecta cunostinta de cauza!!!) nu au timp sa se ocupe de ei nici acasa!!! iar copii au aceleasi probleme, ca toti copii din aceasta tara ...

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

quote:
Originally posted by kariguld

mini_me, poti sa ma contrazici!!! eu am copii la o scoala particulara in capitala, si am 4 angajati la firma care au copii la scoli particulare (altele) tot in capitala! deci.. stiu amanunte!

cand spuneam ca poti sa-l iei de guler pe profesor, ma refeream la faptul ca si in scolile astea exista profesori care au un vocabular nu tocmai.... de profesor, care mai spun elevilor vb nepotrivite! strict la cazul ca poti sa-i spui frumos unui profesor "ceva',( fara sa existe riscul sa te ia la ochi si sa "atace" copilul, pe motivul ca ti-ai permis sa-i spui!!!)ma refer. nu intru in detalii!
nu la modul ca ii ceri profesorului sa faca ce vrei tu, parintele.
nu va inselati, si in scolile particulare, sunt tot profesori romani si veniti din sistemul de stat! faptul ca au prins un post intr-o scoala particulara nu le schimba automat mentalitatea!!! nu am nimik cu nimeni, nu fac acuzatii, vb la modul general!!!!

ideea "iti convine bine, nu-ti convine pleaca...", nu e o rezolvare a problemelor pentru nimeni, nicaieri!!! dimpotriva, arata neputinta de a rezolva anumite situatii, problemele care exista, cu care se confrunta! si un mare semn de intrebare asupra persoanei care o rosteste. ma refer la cei care conduc astfel de scoli!

impunerea invatamantului particular se face doar evidentiindu-se prin tr-o gestionare cu succes a situatiilor care apar in scoala! caci si copii de acolo sunt aidoma celor din scolile de stat!!! diferenta este ca parintii au bani si ii dau intr-o astfel de scoala, iar cei mai multi dintre parinti (vb in perfecta cunostinta de cauza!!!) nu au timp sa se ocupe de ei nici acasa!!! iar copii au aceleasi probleme, ca toti copii din aceasta tara ...

Kari

Din pacate ( pentru tara asta), ai dreptate.

Crinuta si Rayan

GNLD- un mod de viata!

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

In "unele scoli" private di RO , daca-ti permiti sa-l "iei de guler " pe invatator te trezesti la sfarsitul anului cu calificative medii si spun asta in cunostinta de cauza.

Sunt scoli private care urmaresc doar profitul,nu investesc suficient in personal de calitate si orice scupmire la utilitati atrage bugete de austeritate care se reflecta in consumabile, mancare, vizite la muzee,teatru etc..

Legat de ISB stiu sigur ca este o institutie serioasa cu un sistem bine pus la punct ,pentru mine cu un singur defect: e prea departe

Mergi la inceput