Procura de scoatere a minorului din tara -cateva ?

Procura de scoatere a minorului din tara -cateva ? | Autor: alessia105

Link direct la acest mesaj

Buna

Intrebarea mea nu e legata de procura propriu-zisa ca pe asta o stiu, am facut-o de “n” ori ..ci la niste chichite particulare:

1.As putea sa ii fac procura mamei mele sa scoata si aceasta procura de la notar in Ro ..suna ciudat nu … sa ma explic …
Adica oricum imi trebuiesc niste acte din Ro si cum nu ajung acolo anu asta o sa o mandatez pe mama sa faca aceste “lucrari” in locul meu prin procura emisa de ambasada Romaniei ..bla bla bla….totul legal si ma gandeam ca sa nu platesc 2 procuri , sa platesc una singura .
Se poate mandata o persoana ca sa faca aceasta procura in numele unui parinte ????

2.Tatal copilului meu pleaca in toamna in Irak ( e locotenent ) ..noi nu am avut niciodata custodii (nici nu am fost casatoriti) , pensii alimentare si alte alea …nu am avut niciodata nevoie de el ptr ca suntem fffffff buni prieteni ...anyway ... se poate face o procura permanenta( sau macar ptr 1 an ) prin care sa spuna ca copilul poate calatorii cand eu consider … adica spre ex daca copilul vrea sa se duca la bunici de Craciun in Romania si tatal nu poate fi contactat sau ajunge la ambasada ( ca na nu se duce la distractie acolo ) dupa aia pot avea probleme ca nu mai mi-l lasa sa se intoarca la scoala pana nu il gasesc pe tata .
Poate aveti idee de asa ceva ... merci muult anticipat

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

O parte din mine

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Te referi la "Declaratia" din partea unui parinte, pe care ar trebui s-o prezinte celalalt parinte/insotitorul cand paraseste teritoriul Romaniei insotind copilul minor?

Cu ceva ani in urma erau valabile aceste declaratii generale, fara sa se specifice exact durata si destinatia. Insa acum nu mai sunt valabile (am si eu una generala si e buna de aruncat la cos). Chiar in cazul ipotetic in care vei gasi in notar sa-ti notarizeze vreo declaratie generala (desi ei cunosc legea), nu vei reusi sa treci cu ea de politia de frontiera.

E valabil si pentru tata, daca acesta nu insoteste copilul. La fel, tatal trebuie sa faca cate o declaratie individuala pentru fiecare iesire din tara a copilului, in care sa specifice destinatia si durata deplasarii.

Si tot asa cred ca e raspunsul si la primul tau subiect: poti probabil s-o imputernicesti pe mama ta sa dea declaratia in numele tau, dar in imputernicire trebuie sa treci exact ce doresti sa scrie in declaratie - cu alte cuvinte perioada, destinatia, etc.
Totusi ma intreb daca aceste declaratii nu se pot face la ambasada. Daca ei pot face procuri si imputerniciri, de ce sa nu poata face si declaratii?

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Adina sarut mana ...stiu cum se face declaratia ... adica cu date exacte ..cu domiciliul unde va locui copilul ,nume ale persoanelor care il insotesc,tara de destinatie/de tranzit ..daca ramane sau nu la destinatie etc ... iar in procura de mandatare a mamei mele tre sa trec exact ceea ce vreau ( ca are saraca mai multe lucruri de rezolvat ptr mine .... saraca mama ) ..ideea e daca un notar poate face o astfel declaratie de catre un mandatar cu procura sau tre sa fii in persoana acolo ?Pana acu le-am dat doar personal( amandoi) ..numai ca de data asta mai am inca 2 chestii de facut la ambasada si am zis ca daca tot ii fac lu' mama procura asta ptr mai multe chestii sa includ si asta .daca s-o putea off course .
La ambasada am dat mail ( vro 3 de fapt) de 2 saptamani (, dar is domni nu raspund la mailuri si la telefoane ( de asta si nu vreau sa le las prea multi bani ptr ca nu ii merita )..iar sa bat drumu cca 300 de km aiurea ,iar imi e peste mana ... Eu ma duceam cu procurile /declaratiile deja scrise de acasa ptr ca in Brussel ( e mai aproape ambasada asta de mine ..Haga imi e si mai peste mana ) e ff mic spatiu si daca is singura cu al mic , e teroare cu scrisul si cu uitatu' dupa el..anu trecut mai ca nu m-a dat tanti afara ca tragea asta mic de steagul lor ..pfff ..anyway e alta discutie

Ptr intrebarea 2 am dat mail la politia de frontiera sa vad ce imi raspund si ei , desi am inteles ca tre sa ne dam in judecata sa renunte unu dintre noi la tutela ,avocati, tribunale etc etc etc ..... de parca nu ne-am putea intelege, cum ne-am inteles pana acu 11 ani .. frumos la notar declaratie ca e de accord pe perioada cat e plecat sa am drepturi depline ....dar na e Romania ..ce pretentii sa am dpdv birocratic ...

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

O parte din mine

Mergi la inceput