Mamici de mladite &mugurasi de mai-iunie 2008 (87)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inais spune:

Pai Miss, la cate am facut pana acum, spalatul si calcatul sunt trandaveala! Foarte ingenioase ideile tale de pozici cu burtik...ia sa ma mobilizez si eu si sa-l pun pe tati sa faca pe fotograful!

Ancaurn...te asteptam cu vesti bune despre Dragos!

Eu nu am terminat toate hainutzele de calcat, dar asta din doua motive: am tone (cat pentru tripleti vorba lui Cleo) si am mai lenevit si eu dupa ce-am papat. M-am uitat pe Zone reality la Birth Stories. Ce usor a nascut o mamica cu epidurala...hm imi da de gandit! Azi noapte pe la 1.30 eu asta faceam...citeam pe forum topicul despre epidurala. Sunt super indoita pe tema asta...cred ca voi vedea la fata locului cat de (in)suportabila este durerea. Zic ca-i cea mai buna abordare.
Frica mea cea mare e legata de mai multe chestiuni, cum ar fi: imi scade tensiunea (sunt predispusa la asa ceva) si prin urmare ma consemneaza la pat cu perfuzii sa mi-o regleze, imi scade forta si implicit travaliul se incetineste, bebe care e micutz isi pierde si el din forta si ajungem si la alte complicatii.
Plus ca eu una am tot fost la cursuri, am tot invatat pozitii, respiratie, etc. Si stiu ca un travaliu in pat nu e deloc un travaliu reusit. Ideea e sa nu te imobilezeze cu perfuzii la pat ca tot travaliul natural s-a dus naiba! Iar prin acele perfuzii se intervine artificial in procesul natural. Corpul nostru la durere secreta endorfine pentru a o anihila. Ei prin acele perfuzii (occitocina, anestezicul din epidurala, alte analgezice) echilibrul hormonal al corpului este dat peste cap. E un cerc vicios. Iar faptul ca anestezicul nu ajunge la bb este complet eronat. Ajunge! E demonstrat foarte clar. Depinde de copil si fiecare reactioneaza diferit.

Ufff...sper ca am fost explicita. Nu vreau sa se inteleaga nici ca sunt pro, nici contra...sunt efectiv indoita!

Acum ma intorc la calcat. Maine este intr-adevar sarbatoare asa ca treaba o facem azi, nu maine.

Va si mai citesc!

pana ne vom strange in brate ...adica lui mami si a lui tati

AMR 2 saptamani!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

quote:
Originally posted by YLARI

Neata, fetelor!!!

Cleo, bine ca i-a scos cizmulitele potoroasei... Nu mai fii necajita, daca au spus ca vineri ii pun ultima "pereche" inseamna ca potoroasa e cuminte... Dar de ce vorbesti despre icter? Inca mai are? Despre vaccinuri... noi o sa vorbim mai pe larg la controlul de 2 luni, cand o sa vacem vaccinul.
Cat a costat sezlongul???

Doloress, interesant tabelul cu mesele.

Getutza, si noi am avut ceva probleme financiare (noroc ca ptr nastere am avut bani deoparte, si crede-ma, am fost generoasa... Cei de la munca au gresit si pe 1 mai si pe 1 iunie, au bagat salariul meu altor persoane, deci cand m-am dus la bancomat mi-a stat ceasul... eram pe zero-zero... Am facut putin scandal, ca poate au uitat ce temperament am...
Apropo, noua ne-a dat ceva ptr bubite si inca o crema ptr niste cojite pe care le-a facut la sprancene. Dar reteta e la iuby, asa ca diseara va pot spune ce anume.

Anca, tin pumnii, Doamne Ajuta sa mearga repede!!!!

Miss Parker, te-am visat, se facea ca eram cu iuby in concediu, in drum spre Italia si ne-am oprit la tine (bine, nu stiu daca de-adevaratelea e in drum...)

YLARI
http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq

shezlongul - 130 roni. Tot nu luasem nimik piticii de 1 iunie... ce imi place, ca are ham si mai mult epozitii, si ar fi posibil si sa il alimentam acolo, pe la 5-6 luni, cand trecem la linguritsa.
cu ochii...de pe la 6 luni se stabilizeaza. Si daca soacra e suparata- sa ramana asha...ca noi te pupam pe tine . Cu motanul..nu stiu ce sa zic, la ce etaj stai?
Sincer, din experiantsa ta trista cu soacra, am invatsat sa nu las pe nimeni langa mine cand alaptez. Doar pe tati. E momentul nostru de tandrete si glorie si linishte.

anutsa_maria, pai acusi-acusi si tu. fa-ti bagajul, si fuji si ia capsuni.
Nu am dus hainute pt bebe, doar pt scos din spital. Acolo il tineau in pampers, si un scutec de al lor. Pai..poate mai incolo, cand ma voi putea deplasa pt 1-2 ore de acasa, punem de o intalneala in parc la brancoveanu. Acu ies doar in jurul blocului, pt 30min 1 ora. Ca apoi bebe plange..

lilly, bun venit acasa, recuperare rapida. SI multa sanatate!!

fetelor, ca sa imi faca in ciuda, asta noapte m-a trezit 1 data potoroasa, si a mancat putin. In rest, e vioaie, face galagie, chiar mia-a zambit cand o rugam sa mai suga . Ce sa ii faci, e taur, capoasa.

alysh , ma duc deseara sa caut in farmacii ceva in care sa imi stochez laptele. E pacat de el..am..pt gemeni.
Vad ca ati luat port bebe pt nou nascut. de unde, pret, zi tot.

china_bulina, pe oltenitei la brancoveanu? Parfum. Daca termina si tranvaiul, in 5 min is la tine! Mergem si in parc . Deci nu numai bebica mea are runde cand nu mananca. Ne agitam noi degeaba, uneori papa mai mult, uneori mai putin. De completare, dr mi-a zis asha: o pun la san. Si dupa, fac un 30ml, acolo, si ii dau de control. Daca rade tot...data aviatoare maresc doza. Dar mai intai sanul. Eventual, daca am san, sa mulg si sa ii pun in biberon - cat imi ia operatiunea asta, ea se odihneshte si poate papa.

inais, sunteti 2 fete f. harnice! . Cat despre teoriile cu epidurala...sunt si nu sunt. Depinde de dozaj, de anestezist adica, de context, de contractii, de hormonii tai etc. Si cum deciziile se iau in cateva secunde, nimeni nu mai apuca sa masoare - totul e dupa experiantsa doctorului. Si dupa noroc. A, si ce ai uitat sa mentionezi in datele alea, ca de la atatea medicamente, organismul poate reactiona hormonal pt mai tarziu - durere de cap, predispozitie pt depresie, etc.
Acum, sa te incurajez din experientsa mea: tot ce am cetit si invatsat la cursuri...le-am uitat acolo de frica si durere. . Cel mai important lucru: sa faci ce zic moashele si dr-ul. Ei vor avea o parere obiectiva. Asha ca..recomand si celorlalte fete: incredere in dr si gata. Dr-ul stie, faceti ce zice el.

MsBb, hai sa te calmez cu greutatea, cu explicatia gasita de mine in carti. Uneori creshte in lungime, uneori in greutate. Iar de la san nu se ingrasa la fel de repede ca de la bibe, dar daca e in creshtere, nu iti fa griji prea mari. Cel mult cere parerea pediatrului. Si sa stii ca bebe sta la san de dragul de a sta lipit de mama. Mai nou, o pun in pat langa mine, ii bag tsatsa in gura (ca sa vedeti cum fac io rani la san), si stam asha. Ea mai tsocaie, io mai cetesc 2 pajini. Mai dormim amandoua... Seara-> in patuts la ea.

Si mai bag un rand de pt ancaurn. SI pt cine mai e in asteptare!!
FARAAA NUUUMARRR

Am scris la mesajul asta de la 7 dim. ASsha, intre reprize..ca ma cheama pitica. Mamicile stiu cu e sa fii strigata....

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra

povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monik16 spune:

Buna fetelor!!!

leeloo, n-am prea raspuns la apel ca am fost cam coplesita de toate in ultimile zile.

Nici nu stiu cu ce sa incep...O poveste a nasterii nu prea sunt in stare sa scriu acum.
Am nascut la Elias, prin CMU...nu am fost prea multumita in principal datorita neonatologiei si faptului ca medicul meu fiind din alt spital n-a mai venit decat odata sa ma vada. Asta cu medicul e fleac dar neonatologia alora e de kk!!! Mi-am facut o mie de nervi, am plans si am crezut ca daca nu plec mai repede o iau razna... Asta pt. ca desi cei de la CMU mi-au zis ca o sa imi aduca in fiecare zi copilul 1-2 ore in rezerva, nu l-au adus decat odata 5 min si de la 36 de ore dupa operatie strabateam jumatate de spital din 3 in 3 ore pt. alaptat. Trebuia sa plec cu juma de ora inainte ca sa fiu sigura ca ajung la timp...Odata am intarziat 5 minute si ii dadusera biberon... Sa nu mai zic ca nu mi-a aratat nimeni nimic legat de ingrijirea bebelusului. Am ajuns acasa si nu stiam nici cum se pune un scutec... Dar m-am descurcat, acum suntem “experti” si eu si sotul...
Cel mai mare avantaj pe care l-am avut e ca sotul a stat non stop cu mine si m-a ajutat enorm...Nu stiu ce as fi facut fara el. M-au operat seara la 17.30 cu anestezie totala, nu stiu de ce... Eu credeam ca o sa imi faca rahiperidurala... Cand mi-a zis ca imi face totala, eram deja pe masa; imi venea sa fug acasa... apoi nu mi-a parut rau, ca era acolo o tipa care facuse o reactie tare nasoala la anestezie de speriase tot spitalul. Toata noaptea am stat la terapie intensiva cu epidurala, n-am simtit nici o durere si m-am odihnit. Dimineata la 8 m-au dus in garsoniera si de la 10 cu ajutorul sotului m-am ridicat, putin cate putin, m-am plimbat prin camera. A fost teribila prima zi pt. ca de la intubatie ma dureau plamanii si abia puteam respira. Cand eram in picioare nici nu puteam vorbi... A doua zi ma simteam mult mai bine. Asa de bine ca la pranz cand a venit asistenta sa imi faca un calmant i-am zis ca nu e nevoie...Mare gresala ca dupa cateva ore nu mai eram asa fresh... Pana la urma spre seara cu o injectie s-a imbunatatit treaba.
In a 3-a zi am plecat acasa. Inainte de plecare medicul meu mi-a zis la tel sa nu plec pana nu ma consulta medical de garda… A constatat la consultatie ca colul meu se inchisese deja…M-a chinuit ca sa-l deschida (nasol!!!) si acum iau ceva pt. retentia de lohii. Chiar si cu acel medicament curge f. putin si sunt cam stresata din cauza asta. In plus intr-o parte ma doare mai tare, nu stiu cat o fi de normal si am niste dureri teribile la urinat, probabil de la sonda.
O alta reactie nasoala e ca mi s-au umflat de cand am venit acasa f tare picioarele. A mai patit cineva asta? S-au umlat mai rau decat atunci cand eram gravida...

Acum sa va zic despre printesa mea... E adorabila!!! N-am cuvinte sa descriu... Nici nu imi vine sa cred ca e a mea.
Ma oftic ca e asa de mica...as fi vrut sa fi crescut mai mult.

Prima noapte acasa a fost mai grea ca s-a trezit noaptea si nu stiam ce sa ii mai facem...
A doua zi a venit un medic neonatolog (e de la Cantacuzino) care o va urmari pana la 2 ani si ne-a facut instructajul, legat de alaptat, baita, toaletat. Dupa asta ne-am mai relaxat si noi ca eram tare in ceata si stresati. Cand am mai mult timp o sa va zic ce mi-a zis, poate va fi cuiva de folos.
Acum incepem sa ne mai revenim din oboseala, eu incerc sa dorm odata cu ea cate putin ca sa fac fata. Din pacate are ce are intre 12 si 2 noaptea ca nu prea doarme, se agita cam mult...Dimineata de pe la 7-8 doarme si 4 ore... Incerc sa nu ii dau sa manance mai devreme de 2 ore de la ultima alaptare ca stiu ca face colici. Oricum avem probleme ca nu o putem face sa ragaie...Deloc!!! Deci nu stiu daca vom scapa de ele.

Astept cu nerabdare sa treaca saptamana sa iesim si noi afara.

Ca o concluzie: a fi mama e un lucru extraordinar care cred ca merita toate sacrificiile din lume!!!!

MAMI DE PRINTESA Sara-Maria - 29.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

inais, cat de bine te inteleg cu peridurala... Si eu m-am decis sa vad la fata locului, in functie de cum progreseaza dilatarea si cum ma descurc cu durerile, inainte de a solicita aceasta anestezie... si evident, sa vad ce zic si medicii pe acolo... Eu de obicei am o tensiune de zici ca abia am iesit din coma (10 cu 6 sau cam asa ceva, uneori chiar si 9 cu 6), deci ma tem ca si mie – daca ma decid pt. peridurala – imi va scadea urgent tensiunea si vor trebui sa ma puna pe perfuzii (oricum le-as spune dinainte), dar pe de alta parte am tot citit ca peridurala ajuta la oxigenarea mai buna a placentei si da posibilitatea unui respiro pentru ca si mama si bebele sa-si adune fortele pentru perioada de expulzare... In plus, aici nu trebuie sa stai in pat cu peridurala, te plimbi cu aparatul de dozare dupa tine... deci cat de cat au progresat si ei de pe vremea cand peridurala te paraliza de la brau in jos...

Felicia 37+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Intrebari:

1. mai e cineva care u-l poate face pe bb sa ragaie? Ce pot sa fac, ca nu reusesc in niciun fel??!!!
2. a mai avut cineva problema asta cu umflatul picioarelor dupa nastere?
3. cam cat timp ati avut lohii cele care ati ascut mai devreme si prin cezariana?
4. a mai avut cineva dureri la urinat dupa si cat timp? Ati luat ceva pt. asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

quote:
Originally posted by monik16

Intrebari:

1. mai e cineva care u-l poate face pe bb sa ragaie? Ce pot sa fac, ca nu reusesc in niciun fel??!!!
3. cam cat timp ati avut lohii cele care ati ascut mai devreme si prin cezariana?

FELICITARI pt PRINTESA!!!!!

1. Daca nu ragaie in primele 5 min, o las putin intinsa pe genunchii mai(cateva secunde), apoi o ridic din nou pe umar si sigur ragaie...
2. Eu nu am avut picioarele umflate dupa nastere, dar foarte putin.. acum atrecut
3. lohii am avut 13 zile, apoi 3-4 picaturi pe zi
4. m-a durut la urinat cam o saptamana, daer nu am luat nik

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/AlinaGravidutza

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/SaraMariaScortisoaraCuGeneLungi

Alina SARA-MARIA - Scortisoara cu gene lungi!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by alina_anto

quote:

Intrebari:

FELICITARI pt PRINTESA!!!!!

1. Daca nu ragaie in primele 5 min, o las putin intinsa pe genunchii mai(cateva secunde), apoi o ridic din nou pe umar si sigur ragaie...
2. Eu nu am avut picioarele umflate dupa nastere, dar foarte putin.. acum atrecut
3. lohii am avut 13 zile, apoi 3-4 picaturi pe zi
4. m-a durut la urinat cam o saptamana, daer nu am luat nik

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/AlinaGravidutza

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/SaraMariaScortisoaraCuGeneLungi

Alina SARA-MARIA - Scortisoara cu gene lungi!

Multumesc mult pt. raspunsuri. Macar stiu ca problema cu urinatul e normala...
De ragait am tot incercat si nimic...poate mai incolo...
Lohiile erau in cantitate mare? Eu am mai mult cand iau medicamentul ala. De aseara si pana azi pe la 12 cand l-am luat nu mai venise nimic..
Pipcioarele ma ingrijoreaza in continuare, mai ales dreptul; parca sunt o mamaie cu gleznle cat painea. Si de la degete la glezne se umfla rau...

Am pus niste poze pe picasa, doar cateva ca restul nu le-am descarcat.

Am vazut pe-acolo niste bebei grasunei de iti vine sa mori!!! Sa-i mananci!!!!
Iar tu, alina, parca nici nu ai nascut!!! Unde e burta ta????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

quote:

Intrebari:

In primul rind multi pentru tine si bebelina!

Ca sa-ti raspund si eu la intrebari - 1. de rigiit - eu il tin pe umar si il bat pe spate - daca nu functioneaza asta, ma ridic in picioare cu el asezat asa si de obicei chestia asta functioneaza. Uneori insa nu eructeaza deloc...
2. mie nu mi s-au umflat picioarele si nici nu stiu ce poate fi asta - poate o reactie de la un medicament? De ce nu-l suni totusi pe Badiu sa-i spui?
3. Eu mai am lohii si acum, dar foarte putin (azi se implinesc 2 saptamini de la operatie) - eu cred ca pina la sfirsitul saptaminii astea o sa-mi treaca de tot...
4. Dureri la urinat am avut si eu - in principal de la sonda - daca persista, s-ar putea sa fie o infectie urinara - tot asa, eu zic sa-l intrebi pe Badiu ce sa faci!

Lapte ai? Papa bebelina bine? Sa pui poze!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicole1980 spune:

Alysh – Vlad este un dulce si pare asa marisor, sa va traiasca si a fie sanatos
Anca – nastere usoara
Daniela, Melly, Iulia si pt voi multe
Lilly sa va traiasca printesica, este o dulce
Ylari – sa iti traiasca Iubi- la multi ani; sa aveti o zi minunata
Miss – ne-ai obisnuit cu pozele tale superbe cu burtica. Ma intreb ce poze artistice ne trimiti cu tine si David

Noi ne-am plimat astazi pana la ora 14. inca mai putem.
maine merg la dr de familie sa imi dea prenatal si apoi la serviciu sa il duc. iarasi vom avea o zi plina de plimbari

AM pus cateva poze cu patutul lui bebe aici. nu i-am asezat inca lenjeria sa nu se umple de praf.

Poze
Nicole 37+
DAVID ADRIAN
Bebe David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Salut!

Miss sunt super pozele!

Monik bine ai venit acasa...nasoala faza cu neonatoloaga si tot drumul pe care l-ai avut de strabatut...Partea buna e ca te refaci mai repede!

1. Cu ragaitul si eu am probleme ca tititza mica mai doarme dusa dupa ce papa...ma mai ajuta sotul, mama...Acum am inceput si eu sa mai deprind tehnica.

2. Cu picioarele trebuie sa stai in pat si sa-ti bagi ceva sub ele astfel incat sa le ai mai sus decat corpul...asa statea o tipa la spital...si ei i se umflasera dupa nastere!

3. Lohii mai am si acum desi am nascut pe 19...o perioada nu mai erau deloc aproape acum au revenit.

4. si pe mine m-a durut de la kk maca aia de sonda...asa o uram...abia am asteptat sa scap de ea. Nici eu nu am luat nimic.

Fetele ptr sughit puteti incerca 2 picaturi de zeama de lamaie...eu pe printesa o tin in brate sa-i treaca.

Mergi la inceput