la scoala de la 6 ani sau de la 7 ani ???

la scoala de la 6 ani sau de la 7 ani ??? | Autor: laura_dimitris

Link direct la acest mesaj

Baietelul meu va fi grupa mare la gradinita, din septembrie.
Eram hotarata ca de la anul - septembrie 1009 - sa-l dau la scoala.
El s-a nascut la sfarsitul lui aprilie 2003, astfel incat in septembrie 2009 va avea 6 ani si 4 luni.
Am stat de vorba in parc cu niste parinti care mi-au spus ca fac o greseala.
Ca va fi prea mic, ca va obosi mai repede, ca - in special materia de clasa a II a este foarte grea pentru ei si se vede diferenta intre copiii dati la scoala de 6 ani si ceva si cei dati la scoala la 7 ani...
Alta mamica mi-a spus ca este o prostie... ca este prea mult sa aiba 8 ani si sa fie tot clasa I....

Va rog, ajutati-ma sa iau o hotarare...!
Care este experienta voastra?
Voi cum ati procedat sau cum veti proceda?

Laura - mandra mami de Dimitrakis - 25.04.2003
si Eleni - 05.02.2008
www.flickr.com/photos/21462816@N06/" target="_blank">poze

povestea nasterii lui eleni

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Buna Laurici!

Iata-ma din nou pe baricade...

Sa-ti spun ca si noi suntem in aceisi situatie si am luat decizia de a-l da la scoala de la 7 ani si 6 luni. De ce? Din mai multe motive:
1. Dpdv logistic-administrativ ne vom descurca mai usor daca Ana va fi mai marisoara cand Luca intra la scoala (motiv destul de puternic pt ca vom evita un stres crescut pentru ambii copii);
2. Dpdv emotional Luca va fi mai bine pregatit pentru pasul acesta, el fiind ff atasat de noi. Va avea o varsta la care isi va dori singur sa mai scape de noi;
3. Materia este destul de solicitanta. Nu spun ca nu ar face fata, insa prefer sa fie mai mare;
4. Motiv poate pueril dar...important pentru mine: putin rasfat in plus, o prelungire a copilariei mici, fara grija notelor, temelor etc.

Asadar...noi mergem la scoala din 2010. Succes in orice decizie ati lua. Sincer, eu te sfatuiesc sa il mai lasi si pe Dimitris inca un an la gradi. Dupa cum l-am vazut eu si el este destul de asemanator cu Luca din multe puncte de vedere.

Va pupacesc si ne vedem la scutece!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Poze botez Ana 02.03.2008
poze Luca nazdravan
poze Ana mica
Povestea nasterii Anei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Depinde foarte mult de copil....
Cei care iau decizia cea mai buna sunteti voi parintii.
Experienta proprie este urmatoarea.
Baietelul meu termina acum clasa I. El avea in toamna 6 ani si noua luni si este cel mai mic din clasa. Pana acum 60-70% din colegi au implinit 8 ani, 2-3 chiar inainte ca el sa implineasca 7 (este nascut in decembrie). Ne-am descurcat cu clasa I si ne vom descurca si mai tarziu, problema cea mare este ca invatatoarea merge in ritmul celorlalti, iar baietelul meu a fost nevoit sa munceasca mult mai mult pentru aceleasi rezultate. Pe de alta parte acest lucru l-a facut sa inteleaga ca scoala este un lucru foarte serios, ceea ce la multi din colegii lui nu am observat. Deci luate impreuna a fost o decizie buna din pucntul meu de vedere de a incepe scoala anul trecut.
Chestia cu sa mai copilareasca copilul este doar pentru parinti, copii vor sa creasca, toti prietenii baietelului meu incepeau scoala, deci impactul ar fi fost devastator. Asa ca cei care au fost la aceeasi gradinita (vreo 15) se intalnesc in pauze, curios, par prieteni mai buni acum, desi nu sunt in aceeasi clasa.
Iar depinde foarte mult ce-ti doresti de la copil...Adica eu nu sunt pentru note exceptionale, nu are fb pe linie, dar sunt pentru o atitudine corespunzatoare. Scopul meu principal al clasei I a fost sa aiba o atitudine corespunzatoare fata de scoala (sa-si faca temele singur, sa noteze ce are de facut, sa fie atent in ore, etc) nu sa fie primul din clasa. Nu spun sa nu invete, una este sa invete si sa aiba atitudine pozitiva chiar daca nota nu este fb, alta este sa nu invete si sa nu vrea sa-si faca temele si sa ia nota mica.

Dar cum am spus problema cea mare a diferentei de varsta este ca invatatoarea nu lucreaza cu fiecare separat ci se ia dupa cei mai buni. Sau cel putin asa este la noi. Depinde mult si daca tu vei avea disponibilitatea sa lucrezi cu el (sau altcineva) pentru ca iar ma repet, un copil mai mic va muncii mai mult, in special in clasa I...dupa aceea diferentele nu se mai vad chiar asa, asta o spun din experienta proprie, de copil care a inceput scoala la 6 ani si 3 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Il dati la scoala atunci cand voi- parintii sunteti hotarati sa va asumati acest rol. Pentru ca este destul de greu la inceput, trebuie multa rabdare.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Noi vom merge la 6 ani si jumate in septembrie 2009.Eu am inceput scoala la 6 ani si cateva zile si n-am avut nicio problema,ba dimpotriva.Copilul este deja dezvoltat si fizic si intelectual la fel cu toti ceilalti din grupa care sunt in medie cu 5 luni mai mari.Asa se prezinta situatia la noi.Nu am niciun motiv sa o aman,desi sunt constienta ca este greu in clasa intai.
Dar fiecare parinte trebuie sa ia hotararea in functie de propriul copil.Noi avem in grupa pe cel mai mic nascut in aprilie 2003 si care va merge in 2010 la 7 ani si ceva.
Fiica-mea are in spate acum 3 ani de gradi si va incepe grupa pregatitoare,de aceea consider ca 4 ani de gradi sunt arhisuficienti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Subiectul asta se tot discuta aici si aici plus in multe alte locuri dar nu-mi sunt acum la indemina.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Off!Am tot vorbit pe site-uri despre acest subiect si ma repet.Oricat de inteligent ar fi un copil,oricat de pregatit ar fi din punct de vedere intelectual,un copil de 6 ani este clar dezavantajat fata de unul de 7 ani.Ganditi-va ca unii copii incep la 7 ani si cateva luni,cum sa se compare o gaza de 6 ani cu ei?Si ma refer aici la concentrare,la atentie...Spre exemplu,fetita mea a fost mereu printre cei mici din grupa,a inceput gradinita la 2 ani si 4 luni,iar acum este la pregatitoare deja,si se descurca de minune,uneori chiar mai bine decat colegii cei mari.Stie sa scrie de tipar,sa faca operatii matematice simple,sa citeasca cuvinte scurte...Pentru ca face dans sportiv,as spune ca a castigat si la capitolul concentrare si atentie si cred ca s-ar descurca in clasa I la 6 ani si ceva,dar nu vreau sa ii fur ultimul an de liniste.Si,sa fiu sincera,nici mie nu vreau sa imi fur ultimul an fara teme,fara note,fara emotii la premiere.Are timp toata viata sa invete ,sa care ghozdane grele,sa stea nemiscata 45-50 de minute.Ca profesor,de asemenea,am vazut clar ca cei de 6 anisori se plictisesc mai repede si obosesc primii,asadar...sfatul meu ar fi sa incepeti scoala dupa 7 ani.Lasati copiii sa mai profite de copilarie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Laurici ai baiat asa ca eu zic ca merge sa-l dai atunci cand esti tu pregatita sufleteste...eu pe Ozi insa am dat-o de la 6 ani si 4 luni pt ca am zis ca prefer ca la 18 ani sa aiba scoala terminata (bantuie la greu hormonii si gargaunii la varsta aceea...). Evident ca acesta a fost unul dintre motive...copilul era dezghetat, dornic sa cunoasca lucruri noi, deja plictisit de gradi. In clasa ei e cea mai mica dar asta n-a impiedicat-o sa se numere printre cei mai buni elevi. Emotional insa s-a vazut diferenta in clasa I...era mai rasfatata, mai suparacioasa, plangea daca nu-i iesea ceva sau dak o certa doamna...acum insa s-a mai copt...si-a ajuns colegii si din acest pdv. Despre gradul de dificultate al materiei...nu-ti fa pb...nu depaseste putinta lor...ei nu se plang (cea care o va face esti tu mami...s-a dus traiul pe vatrai de la gradi...pachetel, mancarica la pranz, verificat teme, ghiozdan, lamuriri ca tre sa mai studieze si acasa...).

mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)

http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La baiatul meu cel mare nu sunt hotarata ce sa fac. La anul, in toamna va avea 6 ani si 8 luni. Acum, la grupa mijlocie, deja au facut literele, citeste cuvinte simple, nu are probl. cu cifrele...reuseste sa stea 1 ora la lectia de enleza 9merge la niste cursuri)...de mare... ii cumpar haine de 7-8 ani sesi acum are 5 jumate...Sotul meu e hotarat sa-l dam, eu...l-as mai lasa sa copilareasca.
La cel mic e simplu, ca e de octombrie, asa ca va merge la aproape 7.

Cat despre varsta la care as fi eu pregatita sa ma ocup de lectii, teme si ghiozdane? Pe la 14 ani ii primeste in clasa 1? Sau vre-o scoala de la care putem chiuli cate o saptamana ca ne-am gandit noi sa plecam te miri unde, stiti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

quote:
Originally posted by happiness

Off!Am tot vorbit pe site-uri despre acest subiect si ma repet.Oricat de inteligent ar fi un copil,oricat de pregatit ar fi din punct de vedere intelectual,un copil de 6 ani este clar dezavantajat fata de unul de 7 ani.Ganditi-va ca unii copii incep la 7 ani si cateva luni,cum sa se compare o gaza de 6 ani cu ei?Si ma refer aici la concentrare,la atentie...Spre exemplu,fetita mea a fost mereu printre cei mici din grupa,a inceput gradinita la 2 ani si 4 luni,iar acum este la pregatitoare deja,si se descurca de minune,uneori chiar mai bine decat colegii cei mari.Stie sa scrie de tipar,sa faca operatii matematice simple,sa citeasca cuvinte scurte...Pentru ca face dans sportiv,as spune ca a castigat si la capitolul concentrare si atentie si cred ca s-ar descurca in clasa I la 6 ani si ceva,dar nu vreau sa ii fur ultimul an de liniste.Si,sa fiu sincera,nici mie nu vreau sa imi fur ultimul an fara teme,fara note,fara emotii la premiere.Are timp toata viata sa invete ,sa care ghozdane grele,sa stea nemiscata 45-50 de minute.Ca profesor,de asemenea,am vazut clar ca cei de 6 anisori se plictisesc mai repede si obosesc primii,asadar...sfatul meu ar fi sa incepeti scoala dupa 7 ani.Lasati copiii sa mai profite de copilarie!

Uite ca practica demonstreaza cu totul altceva .
Baiatul meu a inceput scoala la 6 ani si 3 luni.
Cel mai mic din clasa, stangaci si cu toate acestea un copil care acum termina clasa a IIa si a avut rezultate exceptionale atat in clasa I cat si in a IIa . Scoala nu este bau bau . Nu a fost nici sufocat de lectii, nici plictisit, nici nu a suferit de lipsa de concentrare. A fost un scolar la fel ca si colegii lui de 7 ani sau chiar de 8 ani.
Rabdare si intelegere trebuie sa ai ca si parinte de scolar de clasa I oricum indiferent de varsta scolarului.
Bogdan s-a adaptat imediat regimului de scoala si a facut fata cu brio programei, ba chiar la matematica este sclipitor. Si nici nu a pierdut nimic din copilarie. S-a jucat, s-a plimbat la fel de mult si a facut constant sport de 3 ori pe saptamana la un club.
Deci se poate.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Si la mine la fel: fata mea e nascuta la sf lui aprilie 2003, acum intra la grupa mare, la anul va merge la grupa pregatitoare iar la scoala, la 7 ani si aproape 5 luni. Nici nu ma gandesc sa o dau la 6 ani la scoala, pentru ce? Ii fur un an din copilarie.
Poate si eu simt nevoia sa ne mai rasfatzam dar sigur ea va fi mai pregatita mai mare fiind mai ales psihic, desi e un copil inteligent si destul de lipsita de inhibitii, nu-mi fac griji pt ea cu adaptarea sau puterea de munca, totusi o tin cat pot departe de grijile si obligatiile scoli, o sa vina si randul scolii, de ce sa ne grabim?
Eu am mers la scoala fix la 6 ani si 3 luni, desi pe vremea aia toti mergeau la 6 ani la scoala tot eram aproape cea mai mica. Nu a facut nimeni diferente, nu m-a protejat nimeni ca eram mai mica si m-am simtit ingrozitor de speriata aruncata singura in lume de langa mama si tata, nici macar la gradinita nu fusesem. Nu pot sa spun ca mi-a fost greu sa invatz, dar nu uit cum ma simteam de singura si fara aparare acolo in banca fatza in fatza cu o invatzatoare rece si distanta.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput