In Europa cu masina - impresii de calatorie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

quote:
Originally posted by anamaria

quote:
Initial creeata de sirimie

Austria in trecere - 7.7 euro rovigneta. Am platit la unele benzinarii intrarea in toaleta. Autostrada nu este prea ingrijita, am facut pana la dus, a intrat un surub intr-un pneu. Ne faceau unii semne pe autostrada ca e ceva neregula, nu le-am inteles pina la prima benzinarie unde am oprit. Nu exista vulcanizari pe acolo.

la fel am patit si noi in Italia. am facut pana de cauciuc, si am umblat nauci dupa o vulcanizare. in final am reusit sa gasim o statie de benzina unde aveau si atelier si ne-au explicat ca la ei nu se vulcanizeaza decat extrem de rar rotile.
ne-au dat un un spray special in interiorul rotii si ne-au urat 'Drum bun!' ... nu prea am avut incredere in spray-ul lor asa ca am cumparat si noi unul 'just in case'. totusi, reparatia a durat suficient, cel putin pana la intoarcerea in RO...

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

Cit despre vulcanizari trebuie stiut ca nu exista asa ceva in C.E.
Faci pana ,schimbi roata intepata cu cea de rezerva iar cea intepata o duci la garaj ,ei o dau la reciclat si tie i-ti dau una noua pe care o platesti normal!
Si atentie cind treci prin MAKO la unguri ca acolo stau pititi cu radarul in permanenta ,scrie 50 la ora rulati la 50 la ora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Aurelia, o sa avem oricum la noi o pilota si o sa o punem la mijloc, ca am rezervat camera cu pat matrimonial deja...ma gandesc ca din pat simplu - in caz ca luam camera cu 3 paturi, fiica-mea cade, ca se invarte intruna noaptea. Matrix-ul e bine situat ca pozitie? E aproape de vreun parc, ceva??? Stiu ca atunci cand am rezervat m-am uitat dupa asta, dar nu mai retin...sunt locuri de joaca pentru copii? Ma gandeam ca daca ne place poate ramanem 2 nopti.

Lora, mami de Iustina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Noi am dormit in Ungaria la Venus 2 Panzio pe autostrada, aproape de Budapesta, la dus, 35 euro. La intors la un hotel in Szeget, Bella, 75 euro, elegant si cu curte interioara.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA GEORGIANA spune:

Paprika Csarda(sau Panzio),in Ungaria, inainte de vama austriaca este o foarte buna alegere pt. petrecerea noptilor de tranzit. Este ieftin( 40 E,toamna trecuta,cu mic dejun inclus), mancarea este excelenta (menu si in lb. romana)iar camerele sunt mari si foarte curate.Noi dormim acolo ori de cate ori ne incepem peregrinarile prin UE. Singura problema ar fi aceea ca trebuie sa faci rezervarea din timp. E full.
Surprize placute am avut si in Italia(spre Padova) unde am dormit la un hotel de pe autostrada (de tranzit),Holliday Inn,4*.Pret excelent, conditii minunate. Si pt. ca plecam de 2 ori pe an cu masina (e drept, fara copil),stim o gramada de tips-uri de calatorie.Daca mai vrea cineva sa stie ceva, cu placere. Anul trecut am stat in Praga,Budapesta,Viena,Venetia(Mestre),Chamonix,peste tot am avut cazari rezervate din tara si am fost multumiti.Si suntem extrem de pretentiosi.

ANDREEA GEORGIANA,mamica de Thea Antonia... frumusica(28.03.2006)
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana

Oamenii se schimba.De obicei...in rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Continuare

Peste tot in afara de Romania se respecta legile si regulile de circulatie. Eu cred ca de asta e asa mare diferenta intre Romania si vestul Europei, acolo exista respect pentru legi, si pentru orase. Si mai ales este cineva care aplica pedepsele pentru nerespectarea regulilor, probabil pentru asta se si respecta. Poti fi sigur ca daca ai parcat masina intr-un loc nepermis risti sa o ridice cineva.

La noi nu exista pedepse daca parchezi neregulamentar, daca depasesti viteza, si atunci nimeni nu respecta regulile de circulatie. Oamenii nu se ingrijesc decit de propriile case, ce e afara nu ii intereseaza (decit pentru ca sa acuze primarii ca nu fac nimic).

Am intrat in Franta pe undeva unde nu era nici macar vreun birou de vama. In Franta autostrazile se platesc, nu imi dau seama cit de mult pentru ca sint pe portiuni, cred ca s-au adunat vreo 20 de euro pina la Paris.

Am ajuns la Paris vineri spre seara, era ambuteiaj pe autostrada, se mergea bara la bara, si Vladut fix atunci a spus ca vrea sa faca kk. Asa ca a facut in masina, pe bancheta din spate, noroc ca aveam olita in masina (nu ne dezlipim de olita si bine facem).

Am stat la o prietena nu chiar in Paris ci in Saint Maur, in arondisment 3 (sau cum se numeste).

Toate orasele din Franta arata la fel. Cu strazi inguste, cu sens unic majoritatea, cu stilpi de metal pe trotuar sa nu poata parca masinile, si au arborii cu coroanele taiate vertical pe strada. Coroana e numai peste spatiile verzi. Cred ca e o armata de oameni care face curat pe acolo de mai multe ori pe zi. Oricum toate sint la locul lor si e frumos.

Am ajuns la un moment dat in Paris intr-un cartier nou care se construieste, cu blocuri de tip case cu mai multe . Toate casele au acelasi format si dimensiuni, cu spatii verzi largi in fata portilor. Aerisit si curat.

Intr-una din zile am fost la un castel din Vaux le Vicomte, se plateste vizitarea gradinilor. Poti sa cumperi niste tablite pe care ti se scrie numele si care vor fi puse pe acoperis, cred ca se amina restaurarea acoperisului pina cind tablitele vor avea toate nume de turisti vizitatori

Am fost si la Versailles, ne-a prins ploaia in gradini si nu am avut unde ne adaposti sub copaci din cauza ca aveau coroanele taiate. Fintinile arteziene merg numai cu program de la 2 la 4 parca. Se numesc "marile ape muzicale", merge muzica incontinuu pe acolo.

In castel am intrat tirziu pentru ca tati nu a vrut sa stea la coada la bilete. Eram in mai si era o coada mare mare la bilete. Am intrat cu o ora inainte de deschidere si biletul a fost redus cu 50%. Vladut la un moment dat s-a plictisit si alerga pe acolo, o paznica se uita incruntata la el si la noi si spunea sa nu mai deranjam (pe ea, ca restul nu pareau deranjati )

Intr-o zi am fost la Disnayland. O dezamagire pentru noi pentru ca am stat mult la coada. Dura coada 30-40 de minute, dupa care ne dadeam in ceva 2-3 minute. Nu am stiut nici noi ce sa alegem, fiind pentru prima oara acolo, am stat la cozi mari si nu era cine stie ce la sfirsit. Dupa vreo 2 cozi din astea Vladut se plictisise rau de tot. In unele i-a placut, ridea cind mergeam in sus si in jos si cind ne invirteam. Mai este parada cu personajele din desene care cinta, sint 2 sau 3 parade din astea, ca sa ajungi sa vezi ceva trebuie sa te pui cu mult timp inainte pe traseu si sa astepti acolo. A costat 120 de euro pentru toti trei

Cind am ajuns acasa Vladut a vazut o reclama la Disnayland si m-a chemat sa imi arate ca uite e acolo unde a fost si el. Macar pentru asta a meritat sa mergem, zic eu.

Si ne-am plimbat si prin Paris. Mie imi place Paris, noi parintii am mai fost pe acolo acum 10 ani. Am facut poze "dupa 10 ani"

Am fost la Tour Eiffel. Am cumparat un bilet de urcat pe scari pina la primul nivel, sa nu stam la coada. A costat vreo 4 euro de adult si 2 si ceva copilul. La Tour Eiffel nu e gratis pentru nici un copil. De la nivelul 1 am cumparat bilet pina la nivelul 2 de la masinarii, a costat inca 3 euro de adult si 1.8 de copil. La nivelul 2 inca 4 euro de adult si 2.8 de copil, sa ajungem in virf. Am stat la coada sa urcam in lift. Sus de tot am vazut tablita cu Bucharest la 2000 de metri in linie dreapta, am vazut pe Eiffel si am stat la coada mult ca sa coborim de acolo.

Am mai fost bineinteles din nou la Notre Dame, toate catedralele sint intunecate si mari in Franta.

Intr-o zi am mers cu RER la Paris, dar dupa aia cu masina, am parcat intr-un parking subteran.

Si cind sa ne placa mai mult, am plecat spre Belgia.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Salut
Daca camera este rezervata deja ,asta este acum ,la noi ,eu am dormit la mijloc de fapt ,eu "n-am dormit " trebuia sa spun ca in ciuda faptului ca am pus cuvertura tot tare a ramas!
Dar ce mai conteaza !
Hotelul are intrare din strada si nu are loc de joaca ,poti sa te plimbi mai departe in parc ,sint parcuri pe malul Tiszei .
Ca sa ajungi la hotel nu-i nici un indicator trebuie sa urmaresti indicatoarele pentru "NOVOTEL" caci asta este super indicat iar Matrixul este.... imediat linga novotel!(undeva in spatele lui pe o straduta micuta).
Noi la Szeged dormim si la "EUROMOTEL" ne place pentru ca au casute cu terasa in fata si lasam masina exact in fata casutei!
Costa doar 35€ si o casuta are doua camere cu baie si televizor si este foarte curat totul ,un pic vechi dar curat ,noua ne place caci seara putem minca afara pe veranda casutei si totul este intr-un parc mare departe de zgomotul autostrazii.
De Paprika am auzit si eu ca este super bun ,nu ne-am oprit inca la el ,noi dormim la un MOTEL LA 800m de la iesirea de pe autostrada la granita cu Austria se numeste scurt MOTEL/NET.T si este la MOSONMAGYAROVAR.
30€ camera totul este renovat nou acolo ,patul cu adevarat dublu si baia excelente ,micul dejun 3€ incredibil de mare si abundent!
In resto daca vrei sa maninci mincarea excelenta si multaaaaaaaaaaa
la 17€ pe persoana am crezut ca nu-i adevarat !!!
Iar parkingul este sub urmarire video!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giliutza spune:

Buna!

Saptamana viitoare plecam cu masina Bucuresti-Milano-Toulouse-Bucuresti si, cautand informatii utile, am dat peste subiectul acesta. Am vazut ca vigneta in Ungaria e 8 euro, in Austria tot pe-aici, iar in Italia te omoara cu telepassurile. Cazare, astept raspuns de la Motel Net.T, in Italia o avem asigurata, la fel si in Franta. La intors nu stiu cu exactitate unde o sa innoptam - vom avea nevoie de doua noti cazare in cazul in care ne hotaram sa nu venim pe acelasi traseu. Ce alte informatii utile ma mai puteti ajuta, gen alte locuri de cazare, cat facem din Bucuresti pana la granita cu Austria (vom pleca pe la 5 dimineata), daca e bine sa innoptam acolo sau in zona Budapesta, daca sunt probleme cu politia, probleme la frontiera etc.
Mi-a spus o pretena ca daca esti cu copilul te controleaza la sange in vama. Este adevarat sirimie?

Sa ne bucuram de ce avem, nimic nu tine o vesnicie!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

E al treilea an cand iesim cu copilul si nu ne-a controlat nimeni la sange, doar a verificat pasapoartele si atat. Intr-un singur an ne-au cerut la granita cu Ungaria actele masinii pentru verificare si atat. La fel si la granita dintre Italia si Elvetia - elvetienii verifica doar pasapoartele. Cat despre controalele politiei din alte tari, n-am nicio experienta - iesim de cativa ani din tara, uneori chiar de 2 ori pe an si nu ne-a oprit niciodata politia (am fost in Austria, Ungaria, Germania, Italia, Elvetia).

Lora, mami de Iustina

Mergi la inceput

Re-salut fetelor
Sa o iau pe rind:
Din Bucuresti pina la iesirea din tara i-ti trebuie o zi intreaga si babana este portiunea cea mai groaznica a traseului ,noi am luat plasa am plecat la 6 dimineata !
eroare ........
In momentul in care ne-am dat seama ca nu vom putea fi pe seara nici la EUROMOTEL la Szeged nici la Budapesta ,ne-am oprit si am dormit la o cabana la munte imediat linga CACIULATA.
vreti sa scapati mai repede?
Plecati cit puteti de de noaptea !!!
Si deschideti ochii bine pe soselele rominesti caci in Romania se conduce ca in vestul salbatec si poti sa mori la volan chiar si cind esti atent si la locul tau !!!
Nu vreau sa te sperii ci doar sa te protejez sa va fie bine si sa iesiti din tara linistiti!
Dupa ce a-ti iesit din tara totul este OK chiar si cu copil mic si noi tot cu plodul dupa noi mergem de 7 ani incoace!
In afara de Unguri nimeni nu te controleaza si astia dupa ureche ,noi avem amindoi pasapoarte franceze ,nu stiu dac este din aceasta cauza s-au nu dar ne controleaza numa pasaportul si privesc copilul si poza lui din pasaport !
Am vazut intradevar si am si auzit ca pe cei cu pasapoarte (s-au nu ) rominesti i-i controleaza mai rau !
Depinde si de cit de obosit este "controlorul" in momentul trecerii voastre !!!
E de preferat bineinteles sa dormiti daca se poate dincoace de frontiera cu Austria decit in Austria pentru ca pretul sare sensibil in Austria ,de exemplu pentru o singura "camera de oaspeti" la o gazda ai de platit intre 50 si 60`€(imediat dupa frontiera in primul sat) pe cind inainte s atreci la ei ai MOTELUL de care v-am zis mai sus la 30€ si mic dejun la 3€ totul super bine si din abundenta !!!
Eu tot ce pot sa dau ca sfaturi este sa evitati Germania pentru dormit ,deja nu este publicitate pe autoroute sa stii cind ajungi
s-au ai un hotel in apropiere ,nu ai decit cuvintul "iesire" si stii cum se numeste bledul in care vei da dar nu stii daca vei gasi s-au nu de dormit .
Daca stii germana este ok nu ai decit sa te aventurezi insa preturile sint la fel de sarite ,noi am cautat un hotel rezonabil o data o seara pina la ora 24 si oricit de mic ar fi fost nu am gasit mai ieftin de 60€!
Daca aveti o situatie materiala buna si nu va intereseaza cit costa atunci este ok!
Dar daca nu ,atunci evitati sa dormiti in Germania !
Noi nu dormim in Germania o traversam intr-o zi cu Austria impreuna ,autostrazile sint bune (cind nu sint lucrari de intretinere)si 1000-1200km noi i-i facem intr-o zi!
Altceva nu mai stiu ce sa spun daca i-mi maia duc aminte mai revin!
Mai intrebati si voi ce va intereseaza !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giliutza spune:

Multumesc frumos Aurelia!
Drumul din tara este ultimul de care imi fac griji. Sotul meu are experienta foarte multa la volan si este obisnuit cu stilul de vest salbatic, atat de specific (din pacate...)Romaniei.

Ne-am gandit sa mergem prin Ungaria, Austria, Italia, Franta si la dus si la intors. Griji imi fac cu cazarea in Ungaria, pentru ca nu o avem inca asigurata. Mai caut, mai dau telefoane si vedem...

Sa ne bucuram de ce avem, nimic nu tine o vesnicie!...

Mergi la inceput