Lentile de contact

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kristinutza spune:

am vorbit si la ama . la ei consultul e 80 lei.
insa ma lasa sa vin cu reteta de la medlife .

de-abia astept.
multumesc! toate informatiile au fost folositoare.

cristina, mama de radu (09.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

Va rog sa ma ajutati cu o informatie: cind cumperi lentile, trebuie sa ceri sa aiba o anumita curbura ?
Eu am cumparat lentile de contact de 3 feluri, dela sover- nu mai stiu firma, de la Bausch&Lomb si de la sensiblu. Le-am pus fara probleme, dar cu toate m-am simtit de parca aveam gunoaie in ochi, clipeam foarte des, lentilele se uscau si de la un moment dat incolo, cind clipeam lentila se lipea de interiorul pleoapei mobile, se ridica in sus si imi acoperea o parte din pupila. Am luat si lacrimi artificiale, dar nu pot sa stau din juma' in juma de ora sa-mi tot pun in ochi.
Stie cineva de ce mi se intimpla asta ? Aveti vreo solutie ?
Multumesc

http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

buna kristinutza! ce placere sa ne vedem si pe aici .

eu port lentile de 7 ani. am dioptrii f mari (+7,5), iar ochelarii erau ff grei si inestetici. eu ii port de la 2 ani si imi amintesc ca toata copilaria aveam rani pe nas si la urechi, din cauza acelor "caramizi" de ochelari, cu lentile groase din sticla. acum sunt mult mai usori, caci lentilele sunt moderne, din plastic, ramele subtiri...insa m-au marcat asa de tare, incat ii urasc. din pacate, nu am ce face si nu pot renunta la ei. port lentile ziua, iar acasa seara imi pun ochelarii.
eu gasesc greu lentile cu dioptrii asa de mari. in prezent, am lentile cu port de 30 de zile (eu le las unoei si 2 luni...!), de la souflon. am o prietena buna care este medic oftalmolog si este foarte priceputa. daca doresti, ti-o recomand cu placere. n-am avut niciodata probleme, nici nu le simt, am mare dexteritate pt aplicarea si pt scoaterea lor (asta se dobandeste in timp). mi se par super-comode, mai ales ca pot sa port si ochelari de soare atunci cand doresc.

daca mai ai intrebari, te astept pe mess.

comorile mele: anya ioana (19.10.05) si arina ilinca (20.06.07)
arina s-a nascut...a doua oara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

quote:
Originally posted by SIMONABB

Va rog sa ma ajutati cu o informatie: cind cumperi lentile, trebuie sa ceri sa aiba o anumita curbura ?
Eu am cumparat lentile de contact de 3 feluri, dela sover- nu mai stiu firma, de la Bausch&Lomb si de la sensiblu. Le-am pus fara probleme, dar cu toate m-am simtit de parca aveam gunoaie in ochi, clipeam foarte des, lentilele se uscau si de la un moment dat incolo, cind clipeam lentila se lipea de interiorul pleoapei mobile, se ridica in sus si imi acoperea o parte din pupila. Am luat si lacrimi artificiale, dar nu pot sa stau din juma' in juma de ora sa-mi tot pun in ochi.
Stie cineva de ce mi se intimpla asta ? Aveti vreo solutie ?
Multumesc

Simona

Lentilele de contact (chiar si cele cosmetice) se cumpara numai dupa indicatiile unui oftalmolog pentru ca exista o gama larga de dimensiuni. In prescriptie iti scrie dimensiunile care ti se potrivesc (raza de curbura si diametru-care difera de la persoana la persoana) si dioptriile care, de obicei, sunt mai mici decat cele ale lentilelor pt.ochelari. Din ce spui tu e clar ca lentilele pe care le ai nu sunt la dimensiunile care iti trebuie. In general (dar, se pare ca nu si in cazul tau) firmele care comercializeaza lentile de contact cer reteta.

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

Multumesc pt raspuns Miki.
Eu vreau doar lentile cosmetice, fara dioptrii. De fiecare data cind am cumparat lentile, cineva s-a facut ca ma consulta ( si la optinova, si la sover, si la sensiblu !!! ), dupa care mi-au spus ca pot alege ce vreau.
Va rog spuneti-mi un loc unde doctorul (sau ce calificare o avea) din magazinul respectiv chiar sa-si faca treaba, nu doar sa incaseze banii pe consultatie si apoi sa ma lase sa aleg de capul meu.
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Si eu port lentile de vreo 14 ani , am miopie mare (- 10 si -8,5 sunt lentilele).In ultmii ani am luat tot de la Ciba Vision si solutia SOLO CARE.
Avantajele sunt clare,dezavantajele sunt poluarea: praful si fumul de tigara . Plus eventual vantul.Si evident trebuie avut grija cu igiena.

MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=44e27bc599b84137e848b4" target="_blank"> PRIMII DOI ANI
"Scrie ca sa nu pierzi florile gandului tau, pe care, altfel le ia vantul !"- N. Iorga

www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

quote:
Originally posted by SIMONABB
Va rog spuneti-mi un loc unde doctorul (sau ce calificare o avea) din magazinul respectiv chiar sa-si faca treaba, nu doar sa incaseze banii pe consultatie si apoi sa ma lase sa aleg de capul meu.
Multumesc

Simona

Ultimul set de lentile luat a fost de la Optiplaza (Iasi, bineinteles) unde, neavand reteta de la medic, au chemat un optician care sa confirme ca ceea ce cer eu e ceea ce-mi trebuie, in ciuda faptului ca le-am explicat ca port de f.multi ani l.de contact si-mi stiu parametrii.

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristinutza spune:

revin cu noutati: astazi dimineata am fost la controlul oftalmologic la medlife. dr mi-a pus lentile sa le probez - acuvue de la johnson & johnson, sover. apoi m-a trimis jos, in spatele receptiei, sa ma invete doamna de acolo cum sa le folosesc, cum sa le scot, sa le pun, sa le ingrijesc.
astea de mi le-a dat sunt cu port de 14 zile si-s gratis ca sa vad cum mi se par. mi s-a parut f buna ideea. am cumparat solutie (55 lei) si le voi folosi 2 saptamani si o sa vad cum ma impac cu ele.
stiu ca toata campania asta a fost ca sa ma convinga sa iau tot lentile de-astea, dar o sa merg cu reteta obtinuta si voi cauta dintre cele recomandate de voi pt mai departe, daca e sa fie totul ok.
dr mi-a recomandat sa iau lentile cu port scurt (14 zile), ca cica riscul de diverse se mareste proportional cu lungirea perioadei de folosre a unei lentile. adica sa nu iau de-alea pe care sa le folosesc la rand 2-3 luni, ce sa mai vorbim de ani.
acum... v-am spus, banuiesc ca face parte din strategia lor de promovare a produsului astuia.

in concluzie: mi-a placut f mult ca am primit perechea asta gratuit ca sa ma conving cum este, plus doamna f draguta care a stat cu mine o gramada de timp ca sa ma convinga sa-mi bag singura deshtele in ochi ca sa-mi scot lentilele, iar apoi sa le pun la loc in ochi.

multumesc mult tuturor pt sfaturi si incurajari!!!

cristina, mama de radu (09.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

ma bucur ca a fost o experienta ok! succes cu lentilele!

SIMONA,
iti trebuie neaparat raza de curbura si diametrul...incearca la ama optimex, mie imi plac doctorii de acolo...
sau la alte cabinete recomandate de fete...ca nu e normal sa iti "fuga" lentile prin ochi

mrrrrau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Si pe mine ma bate gandul sa-mi iau lentile sa am si eu ochii verzi sau albastri
Cam cat ma costa lentile plus tot ce trebuie pt ele?
Si stiti cumva daca sunt mai ieftine in Canada/America decat aici?
Multumesc mult

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput