Mamici de (pepenasi de) iulie-august 2008 (76)
Raspunsuri - Pagina 13
vias spune:
neata fetele...am reusit sa dorm pe la 5, numai bine ca a trebuit sa ma trezesc la 7..
Vio...eu zic sa facem clubul...si uite asa ne intalnim noaptea ca strigoii pe net
Nu mai am chef sa merg la servici, va spun din toata inima....eu stiu ca si voi aveti dreptate cand spuneti ca ar trebui sa o anunt pe sefa mea ca intru in concediu si gata, ea sa accepte, dar fetele, eu vreau sa ma intorc la servici, pt ca din pacate, banii mei tin casa...si nu-mi voi permite sa stau acasa probabil nici 6 luni...si daca fac acum nazuri, poate sa nu ma mai primeasc...sau alte alea....asa ma stau cumintica pana o sa ma lase sa intru in concediu..
Daca nu as mai lua eu salariu....probabil (95%) am pierde apartamentul...si nu stiu ce am mai manca......asa ca....merg la servici, sac din gura ca si cum mi-ar face placere!!!
Sper din suflet sa-mi ajute Dumnezeu sa fac macar o camera pt a putea aduce fetita acasa...cateodata parca cer eu prea putin de la viata...si deasta numerge treaba, cred ca daca as cere mai mult, s-ar realiza mai mult decat sper eu acum...
...nu stiu daca ati inteles ce am spus in ultima fraza..
..acum imi termin cafeluta si o tai la servici...
Azi-noapte am vazut ca Kimmy a ales pana la urma acelasi nume cu al fetitei mele....asa ca vom avea 2 Timee la odisee....ma bucur ca ti-a placut numele
Cami 33s+, cu Timeea Cristina
pustai
mcoca spune:
Camy, eu iti inteleg punctul de vedere, ca trebuie sa te intorci si etc, dar nu ea trebuie sa-ti dea voie ce naiba. PAi daca vii cu concediu medical de la doctor, inseamna ca ai nevoie, asta e. Ii spui frumos, ca tu ai mai fi stat, dar ca acum e in jos sanatatea ta si a copilului. Poate femeia aia nu are copii si habar nu are care e faza, sau poate are, dar a avut sarcini de vis, si a stat la lucru pana la nascut, deci nu din rautate reactioneaza asa.
Si prin lege, din cate stiu eu, sunt obligati sa te primeasca inapoi.
Vicky 36+ si Maya
AMR +3 saptamani
Bebele casei
mcoca spune:
Ia uitati ce am gasit, si mi s-a parut buna :).
Amandina
Ingrediente:
Blat: 9 oua;, 1 1/2 cana; zahar, 1 1/2 cana; faina;, 9 linguri ulei, esenta; vanilie, 4 linguri cacao, 1 1/2 lingura; praf de copt.
Se separa; albusurile si se bat spuma; cu zaharul. Într-un castronel se freaca; galbenusurile cu uleiul si se pun peste albusuri. Se adauga; esenta de vanilie si se încorporeaza; faina cernuta si amestecata cu cacaua si praful de copt.
Se pune într-o tava tapetata cu hârtie de copt si se coace aproximativ 50 de minute. Se verifica daca;, este bine coapta; cu o scobitoare. Când este gata se rastoarna pe un gratar de bucatarie si se lasa sa se raceasca.
Sirop: 8 linguri zahar, 3 cani apa, o sticluta cu esenta de rom (daca este de slaba calitate, puneti doua).
Se iau 2 linguri de zahar si se caramelizeaza într-o craticioara. Se adauga o cana de apa si se lasa sa fiarba pâna se topeste. Se adauga si restul de zahar în siropul obtinut, plus esenta de rom si celelalte 2 cani de zahar.
Crema: 1/2 litru lapte, 3 galbenusuri, 3 linguri faina, 3 linguri amidon alimentar, 6 linguri zahar, 4 linguri cacao, 150 g unt sau margarina, 2 linguri zahar pudra;.
Se pun zaharul, cacaua, faina, amidonul si galbenusurile într-o craticioara. Se amesteca si apoi se încorporeaza laptele. Se pune la foc mic si se lasa pâna se îngroasa, amestecând încontinuu, sa nu se lipeasca de vas. Când este destul de îngrosata, stingeti focul si dati la o parte. Lasati sa; se raceasca.
Bateti spuma untul sau margarina cu 2 linguri de zahar pudra; si puneti câte putin în budinca racita, amestecând bine de fiecare data, sa; se încorporeze. Opriti într-un castronel aproximativ 5 linguri de crema; pentru ornat.
Taiati blatul în trei. Punem primul blat si însiropam cu o pensula. Nu puneti siropul cu lingura pentru ca nu se însiropeaza uniform. Aveti grija ca blatul sa nu fie nici prea uscat, dar nici foarte însiropat. Pentru fiecare este nevoie de circa 150 ml de sirop. Dupa ce însiropam primul blat, punem jumatate din crema. Repetam operatia cu al doilea: 150 ml de sirop si restul de crema;. Punem si al treilea blat si însiropam.
Se da la frigider pentru câteva ore sau, daca îl faceti seara, e preferabil sa îl lasati peste noapte.
Când se scoate din frigider, se taie prajitura în câte bucati doriti (mai mari sau mai mici). Acestea se scot pe foaie de copt si se glazureaza cu ciocolata topita.
Glazura: 200 g ciocolata de menaj, 75 ml frisca lichida.
Se rupe ciocolata în bucati mici si se pune pe foc într-o crsticioars, împreuna cu frisca lichida. Se amesteca pâna se topeste ciocolata si se va obtine o glazura de consistenta medie.
Se glazureaza suprafata amandinelor lasând sa picure si pe marginile lor. Se spriteaza câte un mot de crema si se da la rece. Se poate servi dupa 20 de minute.
Timp de preparare: doua ore
Vicky 36+ si Maya
AMR +3 saptamani
Bebele casei
M&M spune:
...am venit de la piata si , in drum am trecut si pe la farmacie...nu am gasit garmastan, iar ser fiziologic nu aveau decat la fiole. Vedeti de ce nu ma grabesc eu cu facutul cumparaturilor, ca oricum nu gasesc ce caut...
Vicky, misto!!! Te duci la munte cu bagajul de spital dupa tine...Felicitari ca ai terminat sau aproape ai terminat de facut cumparaturile!!! Mmmmmm....amandina!!!!
Cristina 29+ ,cu Mihai Daniel
" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"
Kimmy spune:
Neatza!Am pus de-o cafeluta
Vai fetelor se pare ca m-au ajuns din urma simptomele si pe mine .
De ieri am picioare si maini de dinozaur.Incredibil cat se pot umfla. Si de dimineata m-am trezit si cu dureri de degete de nici nu pot sa mi le indoi. E naspa rau.
Fug sa-mi aduc cafeluta si sa citesc din urma
Kimmy36+Timeea Kristina AMR 4 saptamani
lcazangiu spune:
Buna dimineata mamici cu pepenasi,
Aseara am venit si noi de la buc, bebe DAvid e un bebeloi are deja aprox 3.300 si sta bine intors insa sus, sus la ficateii lui mami, nici gand sa coboare, colul este lung si inchis, ne-a mai chemat pe 17 (peste 2 sapt) in conditiile in care eu azi am intrat in sapt 37, deci o sa ma duc in sapt 39
In concluzie peste doua sapt discutam cum nastem, normal sau cezariana, in fct de cat de baban se va face, oricum se va apropia vertiginos de 4 kg
Lori37+David
AMR 21 ZILE
Caprioara spune:
Neata fetili,
Pupici la toate burticile.
Azi implinim 35 de saptamani!
Io incerc sa ma apuc de studiat pe azi, dar tot ma iau cu altceva pentca NU AM CHEF . Insa cu cat ma lalai acum cu atat mai greu o sa-mi fie sa-mi fac "norma" pe azi. Si la 5:30 trebuie sa fiu gata ca plec sa iau cupilu de la gradi.
M-am enervat la gradi ca noi mergem la scoala la anu, si acum avem serbare de sfarsit de gradi. Si bei, nu suntem in stare sa ne organizam toti parintii ca sa cumparam cadouri pentru doamne (una iese chiar la pensie, deci suntem ultima ei grupa) si cele necesare pentru serbare si petrecerea de dupa . Tot se gaseste cate cineva sa carcoteasca, plus ca nu dam de toti. Iar eu nu am timp sa ma implic decat dupa examen... Deocamdata nu am putut decat sa las partea mea de bani si sa mai transmit la parintii cu care m-am intalnit sa-i lase si ei, dar ce comentarii mi-a facut o mamica azi, m-am umplut de spume... I-am zis ca pana la urma daca nu vrea, nu-i da! Tot voia sa stie ea fiecare amanunt si i-am zis sa sune persoanele care se ocupa de cadouri direct, ca io nu stiu amanunte. Daca o intereseaza detalii, sa se agite tata si ea un pic, ca in fond nu-i nimeni obligat sa se ocupe si sa o tina pe ea si informata de fiecare rahatel. Macar un telefon sa dea EA ca sa intrebe ce vrea sa stie...
Gabriela, foarte bine ca ai luat numarul meu, nu-i nici o problema. De aia l-am pus acolo, ca sa comunicam cand este nevoie.
Gata, fug la treaba! Da mai trag cu ochiul la voi din cand in cand, sa stiti !
pup you all,
Caprioara, mami de Matei (07.01.2002) si in asteptare de Ilinca 35+
AMR 5 saptamani
"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud
Caprioara spune:
Bei, io fac cu nervii cu reclama asta cu pampers!!!!! Nu pot sa-mi actualizez semnatura la profilul personal din cauza ei si ma incurca si cand scriu mesaje! Oare adminii nu vad ca e de-a dreptul "agresiva" si mai mult incurca????
Sunt io nebuna???? sau si pe voi va sacaie?
Caprioara, mami de Matei (07.01.2002) si in asteptare de Ilinca 34+
AMR 6 saptamani
"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud
Tecky spune:
Ce fac gravidutele?
Cristina ce harnicuta ai fost daca ai facut piata asa de devreme.Eu am luat ser fiziologic la fiole pt ca nu am gasit in cantitati mai mari.
Camy imi pare rau ca ai atatea probleme chiar acum la sfarsitul sarcinii cand ar tb sa fi linistita.
Eu azi astept sa vad pe unde ma scoate sotul la plimbare,cred ca iesim sa ne plimbam printr-un parc.
O zi buna va doresc!
Tecky 35 sapt Raluca Ana
AMR 5 sapt
dana81 spune:
neatza fetele!!!!
Nici eu nu am dormit asa bine, dar am baut un pepsi la 20 si clar ca m-am foit toata noaptea, inconstienta...
Camy tare negativista esti, pai Timeii o sa-i fie bine in bratele tale si pt ca va sti ca o iubesti, lasa le naibii de griji si probleme, crezi ca daca nu le intorci pe toate partile de-ti pierzi somnul...nu se vor rezolva? Cineva acolo sus te oibeste, de ti-a dat o minune in burtica, va avea grija sa te descuri si dupa...HAI, FII MAI OPTIMISTA SI MAI CALMA, PT COPILUL TAU....ma deprima cand vad in mesajele tale capul ala dat de zid PROMITI?
Ma duc sa-mi mananc salata..si mai vb...
AAAA m-ai inebunit cu reteta pt amandina, e fff complicata, si eu sunt moarta dupa ea, gata azi prima cofetarie e a mea!!!!!
Si mai tb sa ma apuc si de invatat, pt ca de pe 7 intru in sesiune...si capul meu nu mai poate trage....offff
31CLARA ANDREEA