Despre epidurala.

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Fetelor multuemsc tare mult pentru faptul ca va rupeti din timpul vostru pentru a ne impartasi experientele pe care le-ati avut in privinta epiduralei.
Sincer , nu sunt o foarte mare curajoasa dar sunt un om determinat. Si daca sarcina va decurge bine , fara impedimente pentru o nastere vaginala voi opta pentru epidurala.
Iar experientele voastre pozitive sunt incurajatoare.

Mirtha 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

Eu am nascut natural fara epidurala si vreau sa va zic ca nu e necesara epidurala pentru acea epiziotomie...ci pentru contractii, alea sunt rele rauuuu... taietura cu toata broderia in sine nici nu se simte ... Dar la a doua nastere optez si eu pt epidurala.... sa fie si la mine mai usor travaliul ...

Ank Raul 17.10.2007
si cu bb2
Poze Raulito
www.top-shop.ro/concurs/index.asp?tn=friendhome&parent=4008570&sid=77776 br / " target="_blank"> excursie Paris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

foarte interesant subiectul. a mai fost deschis "pe vremea mea" unul asemanator...
eu am avut o experienta mai ciudatica...povestea detaliata e jos, la semnatura...
din cauza ca teo nu era angajat cum trebuie (era sus si nu cobora), nu mi-au montat epidurala decat la dilatatie 7-8. travaliul a fost suportabil pana la dilatatie 6, apoi uratttt!!! epidurala, pe care o consideram salvatoare si in care imi pusesem toate sperantele, era amanata si eu eram terminata de durere...acelasi col dur si aceeasi dilatatie dificila, ca si la prima sarcina, plus elementul surpriza, baietelul meu care a cantarit 4.600 kg si a avut 56 cm lungime, iar dr. nu a stiut asta!!!
de epidurala m-am bucurat putin timp, am simtit contractiile destul de puternic, dar nu mai aveam durerea aia atroce, am impins bine, pana in momentul in care am facut tensiune mare (20/12) si mi s-a facut rau....si eu care ma temeam ca am tensiunea mica si ca-mi va scadea si mai mult!!!
din cauza dozei reduse de anestezic,efectului care trecuse, fricii dr. de a-mi mai administra o doza, am fost cusuta aproape pe viu, asa ca am simtit toate impunsaturile, care dupa cosmarul prin care trecusem , mi-au parut de-a dreptul odioase.
am fost insa fericita ca mi-au lasat cateterul inca 12 ore, timp in care mi-au mai administrat inca o doza.
efecte negative? ma manca pielea foarte rau din cauza anestezicului si am ramas cu o durere vaga in locul unde mi s-a introdus cateterul, pe care o simt in special cand ploua sau cand il ridic pe cel mic in brate.
oricum, tragand linie, daca ar fi sa mai nasc vreodata, nu cred ca as mai avea curajul sa o fac natural...am deja 2 experiente negative, dar daca din cine stie ce motive,as fi obilgata sa o fac, as alege sa fac iar epidurala!!!

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
POZE ALEX SI TEO:
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007
povestea lui TEO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viviannie spune:

Buna tuturor,

Eu tocmai in acest w-end am aflat despre cele 2 liniute, dar inca n-am apucat sa fac programarea la gineco.
Ma intereseaza acest subiect pt ca mi-e frica sa nasc normal pt ca nu vreau sa fiu taiata jos si sa am complicatii ca mai apoi sa nu mai simt placerea sexuala ca inainte si nici ca la 50 ani sa scap pipi caci muschii vaginali sunt chirurgicati!
Sotul meu tine mortis sa nasc natural pt k al meu corp de mama sa raspunda normal apoi si pt k bebe sa fie rezistent (vezi mitul coconului de fluture). caci chimicalele de anestezic sa nu afecteze bebe si sa il omoare...
Eu vreau cu cezariana, dar la cati dr incompetenti sunt... mi-e sa nu raman cu ditamai cicatricea si compliktii sau sa taie si bebe...

Sincer, sunt ft speriata de acest moment.
Oricum stiu ca dr va decide cum va fi, dar... tb sa dai si malai! de unde?

Poate ma ajutati cu sfaturi,
Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodraghici spune:

quote:
Originally posted by Viviannie

Buna tuturor,

Eu tocmai in acest w-end am aflat despre cele 2 liniute, dar inca n-am apucat sa fac programarea la gineco.
Ma intereseaza acest subiect pt ca mi-e frica sa nasc normal pt ca nu vreau sa fiu taiata jos si sa am complicatii ca mai apoi sa nu mai simt placerea sexuala ca inainte si nici ca la 50 ani sa scap pipi caci muschii vaginali sunt chirurgicati!
Sotul meu tine mortis sa nasc natural pt k al meu corp de mama sa raspunda normal apoi si pt k bebe sa fie rezistent (vezi mitul coconului de fluture). caci chimicalele de anestezic sa nu afecteze bebe si sa il omoare...
Eu vreau cu cezariana, dar la cati dr incompetenti sunt... mi-e sa nu raman cu ditamai cicatricea si compliktii sau sa taie si bebe...

Sincer, sunt ft speriata de acest moment.
Oricum stiu ca dr va decide cum va fi, dar... tb sa dai si malai! de unde?

Poate ma ajutati cu sfaturi,
Ana

Aceeasi,
Viviannie TSR

In primul rand bine ai venit pe forumul www.desprecopii.com
Sunt multe discutii despre avantajele si dezavantajele fiecarui tip de nastere, asa ca tu vei decide pana la urma care ti se poatriveste cel mai bine.
In lagatura cu 'la cati dr incompetenti sunt'...cred ca ar trebui in cazul asta sa-ti gasesti o moasa...nu?...
Despre taiatul din BB...asta e prea de tot...eu pana acum nu am mai auzit de asa ceva...dar cine stie, cineva tre sa fie in avanpremiera ..
Despre 'malai', ai dreptate, de unde? daca salariul il primesti in Lei?..nu?
Cred ca ar trebui sa fi mai serioasa si mai matura....parere personala, doar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mirtha

Alra multumesc pt. raspunsuri ! Se pare ca sunt diferente destul de mari intre epidurala care se face aici si cea care se face dincolo.
Totusi intrebarea ref. la alaptare se pare ca nu am formulat-o cum trebuie .
Ma interesa daca anestezicul trece in laptele matern si exista o contraindicatie ref. la alaptare impusa pentru a se elimina anestezicul. Subliniez acest pasaj ca sa-l poata vedea si fetele care vor mai scrie.

Mirtha 19+

Eu am avut anestezie epidurala prima parte a nasterii pana au hotarat ca voi face cezariana. Am facut doua cursuri de nastere si unul din ele detalia exact efectele pe care anestezia le are asupra copilului si asupra mamei.
Deci citez in traducere : - cauzeaza amortirea corpului de la coaste in jos pentru mama, lasandu-i acesteia posibilitatea de a-si controla muschii;
- nu afecteaza copilul in nici un fel, el ramanand la fel de alert;
- nu trece in lapte (o paranteza mie mi-au pus fetita la san imediat dupa cezariana, cum m-au adus in salon si am avut o anestezie de operatie)

Legat de intrebarile tale nu iti pot raspunde la toate pentru ca aici lucrurile se fac diferit si nu cred ca te-ar ajuta, iti voi raspunde doar la o parte:

5. De la ce dilatatie v-a fost facuta anestezia ? Exista mai multe pareri : de la 5 , de la 6 . Ma ghindesc ca totusi exista un prag maxim si unul minim.
Se face de la dilatatie 4 de obicei, ei ti-o pot monta si mai devreme, dar opreste/incetineste travaliul. Asa ca desi ti-o doresti e bine sa astepti. Partea buna daca nasti in RO este ca te poti duce la spital oricand si daca esti monitorizata (si daca cotizezi din pacate) nu vei pierde momentul. Aici nu te primeste decat daca ai dilatatie si poti ajunge la spital prea tarziu.

6. In cit timp de la nastere vi s-a permis sa alaptati? Ma intereseaza daca anestezicul trece in laptele matern si exista o contraindicatie ref. la alaptare impusa pentru a fi eliminat.

Imediat. Nici o contraindicatie.

7. Anestezia si-a mentinut efectul si pentru epiziotomie sau nu a mai fost nevoie de epiziotomie in caz ca ati optat pentru nastere cu epidurala?

Depinde de cum iti face anestezia. Sunt unele spitale in care doza de anestezic se diminueaza pe final pentru ca gravida sa simta copilul si poata impinge. Depinde de doza facuta si de reactia organismului la analgezic.
Din cate stiu eu in Ro se foloseste xilina pentru anestezierea locala la epiziotomie (asta cand te coase). In Ro, si iti zic ce mi-a zis o fosta colega acum medic ginecolog, "se taie cand e copilul pe platou" . Adica cum il vad te taie fara optiune.

8. Ati putut sa va deplasati , vi s-a permis , sau ati fost obligate sa stati in pat pe toata durata pina la expulzarea fatului ?

Nu stiu in Ro, dar aici cum ai pus firul de epidurala s-a terminat cu plimbarea, te pune la monitorizare si nu te mai misti. Apoi nu stiu ce sa zic ca la cat anestezic bagasera in mine puteam sa-mi misc picioarele dar parca nu erau ale mele, deci nu prea cred ca mai poti nici daca-ti dau voie.
Asta era trecuta in curs la dezavantajele epiduralei.

Oricum iti alegi sa nasti iti doresc o nastere usoara si un bebe sanatos, mancacios si somnoros (mamicile stiu de ce )

Madalina
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxie spune:

Epidurala eu stiam ca se pune de la 4 cm pana la 6. Nu inainte de 4 ca poate opri travaliul, si nu dupa 6 ca nu prea isi mai are rostul (zic ei ), ca si asa nu mai e mult si nasti. Nici eu nu am avut vreo indicatie de asteptare ca sa alaptez. Cred ca e perfect ok.

Roxie, bubulutza Denisa (23 decembrie 2005)si bebe Mihnea Sebastian (11 ianuarie 2007)

Mergi la inceput