Of, votul meu!

Of, votul meu! | Autor: witeflower

Link direct la acest mesaj

Pentru prima data de cand am dreptul, nu m-am dus la vot!

Pentru prima data am simtit ca daca merg, fac un act de mare ipocrizie si, in plus, cred ca as fi fost tentata sa anulez buletinele de vot...

Am fost un "bun cetatean" pana acum, dar fiind intr-un oras mic, unde oamenii se cunosc mai bine, nu doar de la tv sau de pe afise...am realizat ca nu pot vota cu nimeni dintre cei de pe liste.
Asa ca s-a dus cu simtul meu civic - desi imi fac oarecum procese de constiinta, pt ca nu m-am dus sa votez macar pt consiliul judetean.

Acum, dati cu rosii daca vreti si spuneti-va si voi parerea.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

ah votul vostru...

Absenteismul la vot nu duce la nimic. Este ne- exercitarea unui drept cetatenesc, este lipsa de dez-interes fata de viata societatii. Din pacate, daca nu mergi la vot - inseamna ca nu te intereseaza acest lucru. E pacat. O singura televiziune din tara a indemnat la neparticipare la vot: este antena3. Jenant.
E trist ca nimeni nu i-a tras la raspundere pentru gestul lor asocial.

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Din '90 incoace n-am scapt un vot...si totusi acum n-am fost. de ce? Pt ca sunt SCARBITA DE TOTI candidatii. Si nici nu-mi pare rau. Oricum, orice alegeam era totuna. Sa le fie rusine ca doar la ei se gandesc.
S-au umilit in ultimele saptamani si de maine sau din 15 ne vor sfida din nou, ca de obicei.

N-am fost la vot ca semn de protest pentru lipsa de moralitate a tuturor canditatilor din orasul meu. Oricum, unul bun n-ar avea sanse de izbanda. Cu o floare nu se face primavara. Din pacate nici macar o "floare" n-am vazut, ce sa mai zic de "primavara"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Nu mergeti la vot pentru ca n-aveti ce vota???. Dar de ce nu va faceti propriul partid, partidul celor care nu voteaza? Sau va este frica ca nu va veti sustine proprii candidati din respect fata de statutul partidului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

quote:
Originally posted by april

Din '90 incoace n-am scapt un vot...si totusi acum n-am fost. de ce? Pt ca sunt SCARBITA DE TOTI candidatii. Si nici nu-mi pare rau. Oricum, orice alegeam era totuna. Sa le fie rusine ca doar la ei se gandesc.
S-au umilit in ultimele saptamani si de maine sau din 15 ne vor sfida din nou, ca de obicei.

N-am fost la vot ca semn de protest pentru lipsa de moralitate a tuturor canditatilor din orasul meu. Oricum, unul bun n-ar avea sanse de izbanda. Cu o floare nu se face primavara. Din pacate nici macar o "floare" n-am vazut, ce sa mai zic de "primavara"

Bine zis.O mare lehamite de tot au majoritatea rominilor

Aniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

desprecopii, cand a zis antena3 "nu va duceti la vot?" Daca te referi la celebrul spot mesajul era "ai grija pe cine alegi".

Mi se pare absurd sa spui ca antena3 a instigat la absenteism electoral. Prezenta redusa reflecta doar scarba si lehamitea fata de politica.

Pana acu ceva vreme as fi zis vai cum sa nu te duci la vot, ca e indatorirea ta pentru care au murit oameni. De cand am imbatranit mi se pare ca asta e, e dreptul fiecaruia cu care face ce vrea. Altfel ar fi fost obligatoriu.

If all else fails, look cute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Asociatia de locatari (mai nou proprietari) Romania.
Toata lumea-i scarbita si se plange ca-s gropi, ca se fura, ca nu se face nimic sau se face numai pentru clientela, ca ne mint, ca aia, ba aia. Dar cand avem sansa reala de a indrepta lucrurile dam bir cu fugitii.
Mentalitate tipica de asociatie de locatari in care toata lumea susoteste pe la colturi ca administratorul si presedintele de bloc fura dar la sedinta de alegeri a asociatiei se aduna doar cativa. Ca sa nu mai vorbim de curatatul zapezii din fata blocului unde absenteismul este si mai mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

...pe vremuri s-a varsat sange pt a capata acest drept.
Dar fiecare face cum ii simte inima.

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

quote:
Originally posted by capcaunul

Toata lumea-i scarbita si se plange ca-s gropi, ca se fura, ca nu se face nimic sau se face numai pentru clientela, ca ne mint, ca aia, ba aia. Dar cand avem sansa reala de a indrepta lucrurile dam bir cu fugitii.
Mentalitate tipica de asociatie de locatari in care toata lumea susoteste pe la colturi ca administratorul si presedintele de bloc fura dar la sedinta de alegeri a asociatiei se aduna doar cativa. Ca sa nu mai vorbim de curatatul zapezii din fata blocului unde absenteismul este si mai mare.

Sa le indreptam cum????Ca de vreo 12 ani tot ne ducem sa indreptam si drepte nu sunt!
Cat despre daca ma duc sau nu,e fix alegerea mea!Am dreptul asta,sa ma duc sau nu,asa cum consider eu de cuviinta!M-am cam saturat sa imi fac datoria de "onoare"sa merg la vot,cand pe ei ii doare fix la basketi dupa ce le dau votul,de mine ,de tine de noi toti!

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Fara suparare, dar e cam depasita chestia asta cu "datoria civica"!
Daca nu ai cu cine, daca nici un politician nu te-a convins, cu cine votezi totusi? Doar asa de dragul votului? Eu una daca eram in tara, sincer, chiar nu as fi stiut cu cine sa votez; nici unul nu ca nu m-a convins, dar a fost departe de asa ceva! Si atunci, ce sa fac?
Sa nu-mi spuneti sa candidez eu sau sa-mi fac eu partid; asta-i alta placa de care-s satula! Eu nu ma pricep, bine!? Dar asta nu inseamna ca nu vad, ca mie ca cetatean al Romaniei nu mi-e bine deloc, ca in orasul meu care se pretinde a fi european nu e deloc ca in alte orase, ca viata mea din tara nu are calitatea vieti din alte tari!
Si atunci? Eu cu cine votez???!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

quote:
Originally posted by capcaunul

ba nu toata lumea da bir cu fugitii...drept exemplu eu las ceva dupa mine, aici (locul meu de munca) unde nu s-a facut nimic de prin 70 acum se vad multe. Din pacate ma lupt cu morile de vant si am ajuns la capatul puterilor. Mi-e scarba de toti ipocritii care se gudura pe langa tine pt a te ajuta (cand sunt alegeri) ca apoi sa nici nu te cunoasca. Mi-e scarba de TOT!!!

Mergi la inceput