alunitza albastra-trebuie scoasa sau nu?
Sunt foarte ingrijorata din cauza unei alunitze albastre(despre care mama zice ca o am din nastere). Nu m-a deranjat niciodata, e de marimea unui bob de piper.Problema e ca vreau sa-mi fac o asigurare de viata si la un control medical(impus de cei de la asigurari) , un medic dermatolor mi-a spus ca trebuie scoasa, pentru ca nu se poate pronunta de ce natura e(maligna sau benigna).
Deci, ordinea e urmatoarea: eu sa merg la chirurg sa-mi scoata alunitza, sa se faca apoi examinarea ei pentru a se vedea ce fel e si pe urma imi incheie iai asigurarea.
E cineva dintre voi care a avut o astfel de alunita? Ati scos-o?
Ca m-apuca si groaza cand ma gandesc ca pot sa mor din cauza ei si de-aia nu-mi fac astia asigurarea , pana nu se stie ce si cum.
Sunt si presata de timp, ca deja luni mi-am facut programare pentru scoatere la un medic la care m-a trimis dermatologul(pleaca din tara marti pentru mai mult timp).
Nu stiu ce sa fac.
Va rog, raspundeti-mi, am nevoie si de alte pareri.
Raspunsuri
rory76 spune:
Crisseis, eu cred ca daca medicul ti-a zis sa o scoti, scoate-o! termini problema si scapi de-o grija! Asa o sa stai mereu cu ochii pe ea, a crescut, s-a schimbat, etc...Uite, tata a avut o chestie, o alunita din aia rosie, stii, micutza, si a zgandarit-o el ca se plictisea, asha...si i-a crescut, cred ca in fiecare zi crestea!Ajunsese de vreo 5cm inaltime! Si i-a scos-o medicul cu crioterapie, adica cu nu stiu ce congelat, uite ca nu mai retin. Nu l-a durut deloc, nu a avut probleme dupa aia, au trecut vreo 6 ani de atunci, totul e ok. Nu stiu ce fel de operatie ti-a recomandat, la unele se face cu laserul, la altii cu congelatura aia, la altii cu bisturiul, nu stiu, medicul decide. Eu zic sa ai incredere si sa faci asa cum ti-a zis el. Te vei simti mult mai bine dupa. Garantez eu! Sanatate si succes! Iti tin pumnii! Dupa ce o scoti, faci cinste cu un Martini aici, pe forum!!!
"sky is the limit!"
XIO spune:
Cel mai bine este sa o scoata chirurgical, asa va avea si fragmente pt. trimis la analiza.
Si eu mi-am scos 4 pana acum , unele ca aratau ciudat , una ca am rupt-o. Mai bine previi .
Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
szivarvany spune:
Va multumesc si eu pt sfaturi !
Deci tre` scos, ca nu cumva sa ...
Mie dermatologul mi-l va scoate, am deja trimiterea.
Btw, cat se "da" pt asa ceva ???
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3
rory76 spune:
Pai se da cat cere-tata a facut operatiunea asta la cabinet particular, deci cat a fost pe bon atata a dat. Nu stiu la spital cat o fi...vreo 100 de lei acolo, cat sa ii dai?
"sky is the limit!"
crisseis spune:
Buna,fetelor, gata, am terminat cu alunita. Am scos-o si, slava, domnului, ca la biopsie a iesit normal.Dar am avut emotii! Daca nu era asigurarea pe care vreau sa mi-o fac , nu ma duceam in veci
S-a terminat cu bine.
rory76 spune:
Bravo, Crisseis, ca ai scapat de ea! Te felicit ca ai avut curajul sa o faci! Cum te simti? A ramas ceva cicatrice? Sanatate multa iti doresc!
"sky is the limit!"