Mamici de (pepenasi de) iulie-august 2008 (75)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmenela spune:

quote:

Carmenela, asa cum ti-a spus si Ana, garmastanul este o crema, un unguent cu care se dau sanii atat inainte de venirea lui bebe (pt pregatirea lor, daca exista sensibilitati) cat si dupa, pt a nu face rani. Se zice ca nu trebuie spalat de pe san inainte ca bebe sa suga...aici cred ca depinde de fiecare mamica in parte! Iar sprayul cu lidocaina este bun, dar pt epiziotomie si atat. Operatia de cezariana o lasam in pace, ok? Ea nu trebuie data decat, eventual, cu creme care s-o ajute sa se "niveleze" si vindece frumos!

Multam de raspunsuri. In sfarsit am inteles si io ce e aia... Inteleg ca sanii super sensibili sunt o problema comuna? Ca eu uneori fac eforturi sa ma imbrac, asa de tare ma dor... Nu in ultimul rand...personal am o mare ingrijorare in faptul ca nu par sa se formeze sfarcurile, am sfarcuri plate (sau cum s-or numi)...si am inteles ca sunt o problema pentru alaptat. Mai e cineva in situatia asta? Sau mai ales mai e cineva la al doilea copil in situatia asta, ca sa imi zica ce a facut pentru a alapta primul bebe??? I'm kind of disperate....as you see...:-) Help!
Va pup pe toate pentru raspunsuri. Va rog transmiteti-i Monei gandurile mele de bine, imi pare rau ca sufera atat de mult. Nu o cunosc, dar cred ca nimeni nu trebuie sa treaca prin ce trece ea, in loc sa se bucure de bebe al ei... Ce inseamna niste incompetenti, cum iti distrug bucuria!
Pup u.

carmenela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Mada exact ca Mariana voiam si io sa spun. Fa in asa fel incat sa i se para distractiva masa. Taiatu in diferite forme a mancarii s-ar putea sa ajute, lor trebuie sa li se para ca un joc si sa fie curiosi, am vazut la o emisiune. Era un pusti care nu manca nimic altceva decat snitel cu cartofi prajiti, era disperata mama. Si-au invatat-o astia sa pregatesca fel de fel de legume gratinate, prajite etc da sa fie colorate. Si snitelele in loc sa fie tavalite prin crusta de-aia ca la Mcdonald's erau date prin legume uscate si pisate. Io zic ca ar trebui sa-ti impui ca masa de pranz de exemplu, sau aia de seara sa ii dai doar mancare calda si sa stai cu ea sa va jucati cu mancarea ca am vazut la un documentar ca copiii sunt reticenti la ce nu cunosc si tre s-o lasi sa puna mana, sa piseze sa se joace si incet incet o s-o tenteze sa si pape. Si crek n-ar mai trebui sa-i dai sa rontaie biscuiti si altele inainte de masa asa pe care iti propui s-o faci mai consistenta.
Flo io am fost babysitter la un baietel de 3 ani care era extrem de mofturos. La inceput aveam tendinta sa-l las cum vrea el dar mi-am dat seama ca incerca sa ma manipuleze ca pe parinti. Cand ii dadeam ceva de care n-avea chef isi facea greata singur si zicea ca vomita. Azi asa, maine asa pana i-am zis la un mom dat ca poate sa vomite daca vrea, dar apoi o sa-l pun sa manance Bineinteles ca n-a vomat si a si papat tot ca i-am zis ca nu ne grabim si nu tre sa pape repede sa-i fie rau. Poate par cam sadica dar nu s-a mai repetat ca s-a prins ca se prosteste degeaba.
Fetele nu va suparati ca dau si io un sfat desi n-am bb, dar va zic si io din ce-am vazut in documentare sau chestii cu care m-am confruntat io.
Mada sa fac pe mine de ras cu lavetele Park vorbesti de maica-mea. Si ea taie buretii in doua ca nu ne trebe asa mari.

bujo 33+ cu Filip
album de nunta
bb stuff
burtik
mini Bujo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Flo Ari nu isi mai face greata de la bucatelele mari da nu papa nici macar crenvusti si ou cu branzica, nu mai zic supe sau ciorbe ca am incercat toate combinatiile si pasate si nepasate si cu smantana si fara si dulci si acrite si cu legume si cu carnitza nimic.
Fructe asa pap si piersica si mar uneori cirese capsuni zmeura struguri daca nu le vrea asa le pasez si tot le papa.
Normal daca vede ca papam ciocolata sau ceva primeste si ea de gust da oricum ia tot asa o gura doua si gata, deci nu se omoara cu ea.
Kimmy pai de la 37 de sapt incolo este considerata sarcina la termen, da eu zic sa nu te panichezi ca nu ai sa nasti imediat dupa ce implinesti 37 de sapt, oricum cand bebe va vrea sa vina va veni de multe ori iti faci griji ca vei naste mai devreme si apoi trece data si trec zilele si nimic. Sa vezi atunci ce sanzatie aiurea,. Deci eu zic sa iti vezi de treburi ca de obicei fa cat poti cum poti si in fct de cum te simti normal ca nu tre sa exagerezi cu eforul dar asta e logic.
Legat de lista de spital daca nasti la privat nu tre sa iei prea multe aici de ex depinde de la spital la spital ce iti cer oricum aici nu trebuie nimic medicamente unguente creme sprayuri spirt vata si etc ca astea le dau ei de la spital, in ro na nu prea sunt de toate in spitale si mai bine cari farmacia de acasa decat sa te trezesti ca nu iti dau aia nimic.
Eu am pus asa in bagajel:
-camasa de noapte
-slapi
-halat
-un set de haine lejere pt iesit din spital
-de prins parul
-doua prosoape unul de fatza unul de corp
-absorbante din alea speciale de dupa nastere doua pachete ca cine stie cat de mult curge si cat tre sa stau
-o pereche de sosete
-vreo 5 perechi de chiloti mai vechi, adik care sa ii pot arunca dupa
-2 sutiene de alaptat
-un tricou mai vechi sa il am la mine pt travaliu just in case, in genere iti dau ei camasa din aia da l-am pus sa fie ca sa zic ei in lista lor
-apa
-batoane de cereale
-servetele sau gle dezinfectant
-servetele de suflat nasul
-cosmeticale adik periutza pasta de dinti, sampon, gel de dush din alea micutze de calatorie, o crema de maini si una de fatza tot din astea de calatorie, un atipersipirant daca stau mai mult si apuc sa fac dush si etc
pt bebe
-pampersi
-set de haine pt cand il imbraca prima oara (body cu maneca scurta, sleepsuit, babetica, manusele, caciulitza)
- 3 body si 3 sleepsuit de schimb in caz de vomita se pateaza etc.
-setul de scos din spital si o paturica
-wipes
-crema pt funduletz
-muslin adik carepele alea pt ragait sters la guritza
-suzeta
-biberoane gata sterlizate si doua cutii laptic gata preparat
-infacol pt colici
-vreo doua-trei babetele de schimb ca alea sigur se uda

Sunt multe ca tre sa le iau in caz ca ne tine mai mult la spital dar normal daca totul e ok in aceeasi zi ne da drumul acasa, data trecuta am stat o noapte din cauza ca fata a avut nevoie de oxigen la nastere si au zis ca na sa nu fie pb sa stam 24 de ore.

-------------------------------------------------------------------
Mada mami de Arianna Raisa si acum cu Amira Maya
AMR 4 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Bujo eu nu ma supar ca zici. Si eu am vazut la tv diverse emisiuni am si o carte de retete din asta de fapt is vreo trei speciale pt copii am si forme din alea si na am zis ca poate nu is eu in stare sa fac papa destul de distractiva faza mai nasoala e ca nu are rabdare sa stea cu mine sa modelam papitza si etc. Adik incepe sa i se para interesant si dupa 5 minute gata lasa tot si fuge la jucarii sau afara sau la desene. Eu nu am fortat-o sa pape si i-am zis mereu daca nu mai vrea sa spuna sa nu isi faca greata sau ceva si spune cand nu mai vrea, am lasat-o sa pape si singurica si vb lui Biri cum e podeaua si hainele si etc da nu ma supar daca ea vrea sa experimenteze o las nu am certat-o niciodata ca vai ce mizerie ai facut sau ceva da nici asta cu papatul singura nu a tinut-o tare mult s-a plictisit si imi da mie lingura sa ii dau eu.
Nu stiu tre sa mai incerc sper pana la 3 ani sa reusim sa o convingem sa pape normal ma gandesc ca daca o sa mearga la gradi o sa pape mai bine ca vede si alti copii cand papa.
Legat de lavete asta chiar ma dispera, economia asta si buretii eu folosesc din aia nu f grosi stii din mateiral de burete ci mai subtirei da tot cu o parte burete si o parte din ala aspru ei ea foloseste acasa numai din ala aspru taiat in bucati mai mici cu axion crema eu spal cu fairy lichid si nu zic ca s-a plans si de bureti of course. Bine ca nu i-a taiat si aia in jumate.
Cand vreau sa sterg ceva cu laveta tre sa dau de 50 de ori ca e mica e taiata in jumate si deja e suprafata mai mica.

-------------------------------------------------------------------
Mada mami de Arianna Raisa si acum cu Amira Maya
AMR 4 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Abia acum am reusit sa mai intru si eu pe ziua de azi.Am fost la cumparaturi si mi-am cumparat pompa de san manuala de la Chicco.Acum am o intrebare pt fetele care au acelasi tip de pompa:in cutie am gasit si niste rezerve de cauciuc,3 la numar dar habar nu am pt ce sunt bune si nici pe instructiuni nu am gasit nimic de ele.
Rontzy super tare cu farmacista!
SUN ce super ca aveti un cobai pe care sa exersati meseria de parinti!
Mada ce lista mare ai pt spital.Ma bucur ca esti multumita de produsele livrate azi.Imi pare rau ca Ari este mofturoasa la mancare dar lasa ca va creste ea mare si va papa orice.
Va pup,noapte buna!

Tecky 35 sapt Raluca Ana
AMR 5 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rontzy spune:

Noapte buna,fetelor....vorbim maine!

rontzy35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Pai daca a spart Bujo gheata in a-si da cu parerea privind alimentatia .... am zis hai a zic si eu ceva :
Flo, imi pare rau ca iti zic, dar copilul tau mananca total dezechilibrat. Eu sunt la bebe 1 dar dar cand traiesc aici + cu diabetul asta de sarcina aud numai despre mancat echilibrat si alte alea. Plus ca ne-au spus si la cursul de bebei ce si cum.
- la copii este imperativ sa se dea lapte integral, pentru acizii grasi esentiali. In plus mancarea lor mai trebuie sa contina ulei de masline, unt si smantana (nu toate o data sau in aceeasi zi ...)
- de ce nu ii dai ciorba la pranz??? Adica mie mi se pare normal ca masa de pranz sa fie consistanta cu legume + proteine + lactate nu lactate si biscuiti.
- masa de la ora patru, care este o gustare trebuie sa fie lejera, adica sa fie masa de fructe + lactate
-seara legume + lactate (seara aici se zice ca nu e bine sa mananci proteine)
- nu se dau mezeluri la copii. Nici noi nu ar trebui sa mancam avand in vedere cate porcarii contin + foarte multa sare, dapai un copil
- iarasi m-a oripilat faptul ca un copil de 2 ani stie ce e ala Mc Do. Scuza-ma, da cine l-a invata la Mc Do????

Eu inteleg ca e mofturos, si eu am fost o pacoste cu mancarea si inca mai sunt, dar totusi nu trebuie acuma sa-l tii cu iaurt si covrigei (care mai sunt si sarati).

Vicky 36+ si Maya
AMR +3 saptamani

Bebele casei

Mergi la inceput

Mada, pentru ce servetele dezinfectante? Si ala de colici i-l dai imediat? Eu stiam/credeam ca copiii fac colici mai tarziu. De ce bibe si lapte? IN caz de nevoie nu iti dau ei?

Vicky 36+ si Maya
AMR +3 saptamani

Bebele casei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

am culcat pitica si am un pic de timp si hai sa va spun din experienta mea cu anna si sfaturile pediatrei despre alimentatie.
mada si pe cine mai intereseaza, anna mea maninca destul de bine dar nu constant, are zile si zile si dr ei mi-a zis clar s-o las in pace cind e mofturoasa. stomacul lor e cam cit au pumnul, deci nu te uita ca a luat citeva linguri si gata, inseamna si alea ceva. noi avem asa:
-bibe lapte dimineata la sculare devreme
-mic dejun - cereale cu lapte/ sandwich/ muffins/ pancakes/ iaurt/ brinza de vaci etc (toate astea erau cu sau...) plus ceva un fruct.
-prinz - mincare gatita de variate feluri. cind refuza primeste ceva brinzica/cascaval si tot ia ceva, cum am mai zis o las insa in pace nu o fortez. desert numai fructe.
- gustare de dupaamiaza - bscuiti cu fructe/ iaurt/ banane/etc cam ce se nimereste
- cina - de multe ori cam ce mincam noi, sau daca nu vrea paste in diferite feluri ca-i plac.
- bibe la culcare - in plus lapte in timpul zilei dupa prinz si uneori dupa gustarea de dupaamiaza.
citeva sfaturi:
-nu biscuiti/ covrigei la indemina toata ziua, eu daca nu prea maninca mincare ii ofer in loc fructe/banane, nu fainoase in nici un caz.
-dulciuri nu ii dau si vad ca nici nu ii plac, probabil nefiind obisnuita cu gustul.
-anna maninca numai singura cu mina ei, daca ii dau eu nu accepta nimica. e drept ca gradinita a fost f benefica in sensul asta, toti copilasii acolo maninca bine singuri deja, plus se indeamna la papa cind se vad toti odata la masa, acasa mai se rasfata si a mea.
-nu sucuri dulci de fructe sau de vreun alt fel, apa si lapte se bea la virsta asta. laptele clar integral grasime pina la 2 ani, chiar 3 - chestie batuta in cuie aici de pediatrii. noi tot pe formula suntem deocamdata pina la 2 ani, prefer asa tot pe considerentul ca are mult mai multe vitamine ca laptele de vaca, plus calciu/fier etc.
-gusturi noi introduse treptat, nu vrea azi, miine, mai incerc peste o sapt-doua. de multe ori accepta lucruri noi de la noi din farfurie, cite o inghititura doua - si e f bine asa, nu te descuraja ca nu ia mai mult.
- program de masa destul de precis, stie ce urmeaza si deja i s-a format si reflexul, se duce singura la scaun
daca mai imi aduc aminte mai scriu, astea imi vin acum in minte.
apropo de borcanase, daca le accepta fara probleme, ai incercat sa-i pui mincare facuta de tine in ele? e f bine si asa. a mea nu le mai vrea de nici o culoare, nici nu s-a prea omorit cu ele niciodata ce-i drept, acum vrea sa aiba farfuria plina in fata si sa-si aleaga ea ce-i place de acolo, dar incet incet papa si chestiile mai putin favorite ca sa zic asa.
pupici si sper sa nu plictisesc pe cineva

36+

Mami de Anna (5.02.2007) cu

Mergi la inceput

Biri, nu ai plictisit pe nimeni nici acum si niciodata :).

Vicky 36+ si Maya
AMR +3 saptamani

Bebele casei

Mergi la inceput