se poate cere amanare?

se poate cere amanare? | Autor: anca_27

Link direct la acest mesaj

Sotul meu a primit citatie sa se prezinte la tribunal pt pensia alimentara, candva in iunie spre sfarsit.
Insa noi avem un BB pe drum, si decat mai incolo sa ne plimbam din nou pt recalculare, ne gandeam sa ceara amanare pana mai spre toamna ca sa cautam si noi un avocat. Oare se poate din pct de ved legal sa-i acorde judecatorul amanare pe acest motiv, ca nu are avocat?
Mersic!

There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in. (L. Cohen)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

in temeiul art 156 alin.1 cod procedura civila solicitati un termen pentru lipsa de aparare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Mersi mult, am gasit codul de proc civila, ma mai familiarizez si eu cu legile.
Pupici!

_

Mergi la inceput

Hm. A obtinut amanare pana pe 4 august insa BB vine de-abia in decembrie. Mai poate cere amanare pana vine BB? Acum ne-am folosit de chestia ca nu are aparare, se mai poate cere amanare pana vine BB daca scot eu act doveditor ca BB e pe drum? Sau se recalculeaza acum (adica din 4august incolo candva) si la iarna se recalculeaza din nou? Cum se procedeaza cu toate astea? Cere el recalculare sau fosta sotie?
Multumesc!

pozici
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cererile care au drept obiect drepturile minorului se judeca cu maxima celeritate.
Deci este exclusa amanarea pana in decembrie. Chiar daca nu se prezinta, se va judeca in lipsa. Faptul ca esti gravida nu are absolut nicio relevanta. O sarcina nu inseamna copil in intretinere. Dupa ce se va stabili pensia de intretinere si se va naste al doilea copil, tatal poate depune in instanta cerere de micsorare a pensiei de intretinere, dat fiind ca mai are un copil.
Cuantumul pensiei se va recalcula de la data introducerii cererii, nu de la data pronuntarii.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Multumesc Marius!

quote:
Cuantumul pensiei se va recalcula de la data introducerii cererii, nu de la data pronuntarii.

Sotul meu deja plateste pensie si nu suntem absurzi, stim ca fiul sau are nevoie, si-l sprijinim cat putem. Si eu am crescut cu pensie alimentara, si, vorba reclamei `stiu cum e`.
Speram insa ca amanand, recalcularea sa prinda si lunile de vara cand venitul e mai mic, sa se faca o medie, altfel, din ce inteleg eu de mai sus, prinde chiar lunile fte pline daca se calculeaza de la data cererii si nu a pronuntarii ... si cand vin cele mai slabe se duce jumatate din salariu.
Ultimele cate luni se calculeaza? Se iau si veniturile suplimentare? Veniturile suplimentare nu vin pe lunile de vara de exemplu, sau in vacante...
Mersic!

pozici
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Media veniturilor este pe ultimile 6 luni, de regula. Se iau in considerare veniturile constante, deci nu primele, premiile, salarii compensatorii de la concediere, drepturi de transfer si detasare etc.
Instantele cer de la angajator salariile pe lunile anterioare introducerii cererii, ala fiind si momentul de la care se datoreaza pensia.
Pentru lunile anterioare pronuntarii (de la introducere pana la pronuntare) se poate plati in transe, pentru a nu depasi lunar in total (datorie si luna curenta) jumate din veniturile intretinatorului.
Daca este vorba despre recalculare, se plateste pensia pe vechea pronuntare, iar odata cu noua hotarare se platesc diferentele din urma (pensie noua minus pensie veche).
Oricum ai da-o (amanari etc), tot de la momentul ala se plateste, si tot atat.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Mersi mult Marius, deci cu amanarea am facut mai rau . Am invatat cate ceva oricum. Mersic!

pozici
_

Mergi la inceput