retete cu urda
buna ziua fetelor
as fi interesata de niste retete cu urda
mi-a adus socrul meu de la brasov 2 kg de urda si stau si ma uit la ea,am mancat noi ce am mancat dar tot a ramas o gramada
va rooog sugestii,retete
multumesc
MIRELA mami de andreas nazdravan
Raspunsuri
Mindy spune:
wow ce pofta mi-ai facut!
Eu as face clatite umplute cu urda (in urda se pune galbenus de ou, zahar, zahar vanilat, eventual putina smantina daca e uscata)..
Sau dupa reteta linzer cu brinza de vaci, doar inclocuiesti cu urda.
Am mincat odata in Ro un cozonac cu urda bestial, poate iti da cineva reteta.
alison spune:
aici in moldova se fac sarmale cu urda,
invelite in foi de vita de vie,in loc de carne se pune urda,mult marar si se fierb in bors.de asemenea,se face si placinta cu urda,dupa reteta clasica de placinta cu brinza.
alison,mami de simon
poze
violeta29 spune:
Rosii umplute cu urda: Se freaca urda cu cateva linguri de unt si un praf de sare . Cand devine cat mai omogena se adauga marar verde tocat marunt si se amesteca din nou. Rosiile se taie jumatati se scobesc si se umplu cu pasta obtinuta .
Speranta moare intotdeauna ultima!
cea mai fericita27+ cu Alexandra Valentina
www.flickr.com/photos/26288269@N04/" target="_blank">in asteptarea unei minuni
mult asteptat
katik spune:
clatite cu urda(cu galbenus de ou, un pik de zahar, sare, si muult marar verde) puse la cuptor.
Mindy spune:
quote:
Originally posted by katik
clatite cu urda(cu galbenus de ou, un pik de zahar, sare, si muult marar verde) puse la cuptor.
Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert(19.08.2006)
Poze noi
de acord cu tine!! combinatia urda cu marar e super!
Criss75 spune:
Placinte cu urda
Urda am amestecat-o cu 2 galbenusuri, cu zahar si zahar vanilat, apoi am adaugat albusurile batute spuma si marar proaspat tocat.
Pentru aluat, am folosit 500 g faina, 2 oua, vreo 5,6 linguri zahar, vanilie, coaja de lamaie, 200g margarina, 2,3 linguri ulei, 1 cub de drojdie, cca 100 ml lapte. Am framantat aluatul, l-am lasat sa creasca o jumatate de ora, dupa care l-am intins, l-am taiat patratele, am pus in mijloc urda si le-am "impachetat". N-au iesit ele tocmai ca la carte, dar au fost super bune.
Arata asa:
http://good-times.webshots.com/photo/2842524270102224540tetdJX
Criss si Alex (11.05.2003)
MIRCLAU spune:
va multumesc fetelor
pana la urma am bagat-o la cuptor cu paste in forma de tuburi,cu niste branza sarata,oua si a iesit delicios
mai am o bucata si cred ca o sa fac placinta lui CRISS
oricum va multumesc pt sfaturi
MIRELA mami de andreas nazdravan
kristinuta13 spune:
Doamne....mi-ai facut o pofta de moooor!
Clar...clatite cu urda sunt extrem de buneeee.
yo...poop la voi :)
witeflower spune:
Eu am facut si papanasi, la fel cum ii faci cu branza de vaci. Dar urda tb sa fie f. proaspata.