Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (6)
Raspunsuri - Pagina 24
Angellique spune:
quote:
Originally posted by justme25
Vad ca lumea zice ceva de metoclopramid "in caz de urgenta"...aaa si mai e o faza. Eu am patit mai demult sa fac o gastroenterocolita. Vomitam non stop.Intr-o zi am vomat de vreo 10 ori fara exagerare. Stiti ce mi s-a dat? Metoclopramid injectabil.
Am mai gasit si asta
METOCLOPRAMID, COMPRIMATE, FIOLE
Indicatii:
Greata si varsaturi: postoperator, in cazul bolii de iradiere sau provocate de medicamente; sughit, esofagita de reflux, staza gastrica, dispepsie, flatulenta, migrene; facilitarea tubajului duodenal si endoscopiei; examen radiologic gastrointestinal; anestezie in urgente (inclusiv in sarcina), in scopul evacuarii continutului gastric.
Contraindicatii:
Alergie la procaina, procainamida, metoclopramida; feocromocitom (risc de accidente hipertensive grave), hemoragie gastrointestinala, obstructie mecanica sau perforatie intestinala; diskinezie tardiva la pacienti aflati sub tratament cu neuroleptice.
Precautii:
Se evita sau se recomanda deosebita prudenta la administrarea in psihoze, epilepsie (intensifica si mareste frecventa crizelor) si in insuficienta renala sau hepatica, parkinsonism. Consumul de alcool este contraindicat in timpul administrarii de Metoclopramid. Sarcina si alaptare: Nu se administreaza in sarcina si alaptare, doar in caz de urgenta (vezi Indicatii). Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini: Se evita administrarea Metoclopramid la conducatorii auto si la persoanele cu profesii ce impun performante psihomotorii riguroase.
Reactii adverse:
Somnolenta, stare de oboseala, ameteli si uneori: cefalee, insomnie, agitatie, constipatie sau diaree, meteorism; fenomene extrapiramidale (indeosebi la copii si tineri): spasme faciale, miscari involuntare, torticolis, simptome care de regula cedeaza la intreruperea tratamentului; diskinezie tardiva in cazul unor cure prelungite; efecte endocrine: amenoree, galactoree, ginecomastie, hiperprolactinemie.
Compozitie:
Un comprimat contine 10 mg clorhidrat de metoclopramida; o fiola de 2 ml contine 10 mg clorhidrat de metoclopramida.
Actiune:
Antivomitiv prin actiune centrala (creste eliberarea de acetilcolina, antagonist al dopaminei), metoclopramida actioneaza direct asupra chemoreceptorilor zonei reflexogene adiacenta centrului vomei si diminueaza sensibilitatea nervilor viscerali ce transmit impulsurile de la intestin la centrul vomei. Produsul creste tonusul sfincterului inferior al esofagului, favorizeaza golirea stomacului prin stimularea peristaltismului gastric, marirea lumenului tubului digestiv (incepand cu antrul piloric si incheind cu ileonul terminal) si relaxarea sfincterului piloric.
Administrare:
Adulti: 1/2-1 comprimat de 3-4 ori/zi. in situatiile acute se injecteaza intramuscular sau intravenos cate o fiola de 1-3 ori/zi, functie de situatie. Copii: 1/2 din doza adultului.
Justme9+
http://bd.lilypie.com/sejIp3.png
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=justme25&year=2009&month=1&day=3&babycount=1
Din tot sufeltul VA CONTRAINDIC metoclopramidul!!Am avut cea mai urata experienta din viata mea din cauza lui,am fost la un pas de moarte.Stiu poate sunt eu alergica, dar daca mie,om mare mi-a facut rau (luand doar 1/4 de pastiluta pe zi), nu cred ca micutei fiintisoare ii va face bine.Mie mi-a paralizat intreaga parte de la trunchi in sus (inclusiv cap si gat) si mainile.Nu mai puteam nici macar sa deschid gura.Daca nu ma salvau medicii la timp, faceam accident cerebral.Asa ca aveti grija cu acest medicament.Reactiile adverse care le vedeti scrise mai sus,le-am avut eu,in forma cea mai urata!Iar corpul gravidei este mult mai sensibil si poate slabit si vulnerabil.
10+
flowerbee spune:
Fetelor, am incercat sa deschid un capitol nou, dar nu ma lasa. Ar trebui sa ne facem un user, parola si adresa de mail comuna pentru ca sa putem deschide capitole mai repede si mai usor. Zic si eu ![]()
Bee
5+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png
Naty spune:
Mie mi-e tare rau de la stomac. Cred ca am si febra. Mai stau un pic sa termin ceva si plec acasa.
Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si
7+
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI
flowerbee spune:
quote:
Originally posted by Naty
Mie mi-e tare rau de la stomac. Cred ca am si febra. Mai stau un pic sa termin ceva si plec acasa.
Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si7+
Ioana la 3 aniwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI
Ai mancat ceva care nu ti-a priit? Sau tot din categoria greturi de sarcina?
Eu abia imi pot tine ochii deschisi, nu stiu ce sa mai fac. Plus ca am si de lucru si trebuie sa fiu atenta.
Bee
5+
mvb spune:
Natyai grija cu febra si temperatura crescuta. Temperatura peste 38 C afecteaza BB. Suna-ti dr ginecolog si roaga-l sa-ti dea ceva pentru febra. Eu am luat eferalgan acum 2 saptamani. Suna-ti doctorul!!!!!!
9+
mvb3
Naty spune:
mvb nu am peste 38. Oricum diseara ma duc la dr.
flowerbee cred ca am o indigestie, peste care se suprapune oboseala, raceala si greturile de sarcina 
Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si
7+
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI
BillyBilly spune:
naty si paracetamolul simplu scade febra...si avem voie paracetamol simplu in sarcina.
of, fetele, imi pare rau sa aud ca va este asa rau
spunea cineva de ginger (ghimbir) la noi exista ceaiuri (eu am sigur de la Celmar: ghimbir cu scortisoara) si se gaseste si sub forma de radacina la piata. Intr-adevar si eu stiam ca este indicat in stari de greata si voma. Oricum ar fi, Irina, vorbeste cu doctorul iar daca nu te ajuta cu nimic, mai intreaba unul. Sanatate multa!
Flowerbee nu poti sa creezi tu un nou user ianfebruarie2009?? 
Catalina
10+
Bebelusa
flowerbee spune:
Billy, creez, nu e problema, insa nu pot lua informatiile de pe prima pagina. Nici eu nu sunt foarte priceputa, insa incerc. Plus ca mai am vreo 5-10 minute pauza de masa si cred ca ma incadrez.
Bee
5+
Alina1976 spune:
Am facut eu un capitol nou, pana una alta...
"Mamici norocoase de Ian-Feb 2009 (7)"
Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica