Gravidute prin FIV (16)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Tuculucu...eu am aruncat un ochi. Da, cam astea sunt preturile la carucioare. In schimb am vazut acum cand am fost in Grecia , aceleasi carucioare mult mai ieftine. Dar ieftin ,scump carucior tot le trebuie.Patuturi eu o sa iau albe sau alte culori neutre.
Dar mai astept ca acum parca pt mine e prea devreme...Pup si sarcina usoara ca e greu tare cu 22 bebei.

13+ cu 2 louloudakia
Va iubeste mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

tuculucu - am vazut ca pana acum nu ti-a raspuns nimeni la intrebarea ta. ecografia morfofetala se face pe la 20-22 saptamanai si masoara tot. picioruse, coloana, organe....si are oarecum o functie de diagnostic, dar nu diagnostic genetic.
daca fetele mai vor sa completeze explicatie mea, le rog mult sa o faca. eu deocamdata nu am ajuns la 20 de saptamani. mai avem de asteptat.

16+
http://good-times.webshots.com/photo/2221574950103601207ZrfiRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julia75 spune:

Tuculucu, nici eu nu stiu de morfofetala, abia maine ma duc pentru masurarea traslucentei nucale, daca nu insista nici un doctor nu vreau sa fac TT, vorbesc maine cu doctorul sa vad ce zice. Arsuri nu am, deja nici greata nu am de 2 saptamani, ma simt foarte bine.
Fetelor, aseara am tras o sperietura, am intrat in clubul fetelor cu pete maronii, duminica am terminat utrogestanul si de aseara am pete urate. Azi dimi am fugit la eco, bebe are batai de inima, sarea in sus si jos, in viata mea n-am vazut ceva asa de frumos (pana acum m-am bucurat pentru o pata alba, dar acum am vazut o forma de omulet), n-am dezlipire de placenta, colul e inchis, totul se pare ok. Maine ma duc pentru masuratori ne uitam iarasi, o zis dr. sa stau la pat mai mult si sa intreb pe Dr. Zadori de utrogestan.

Julia 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuculucu spune:

Julia, Carmendu si Catalina: va multumesc pentru raspunsuri. cred ca pana la urma voi merge sa fac eco morfo-fetala sa vedem ce zice domnu dr. numai ca in 23 iunie am control si la cluj,la dr la care vreau sa nasc si deja m-am saturat de atatea vizite. sa ma fac inteleasa: eu merg la Oradea la un dr, si la Cluj la altul fiindca acolo vreau sa nasc. cel din Oradea mi-a recomandat un al treilea la care sa fac ecomorfo fetala si de aceea ziceam ca-s prea multe... ma rog...

Julia ai terminat cu Utrogestanul treptat sau dintr-o data? ca asta ar putea fi motivatia sangerarilor tale. Sa iei inca vreo sapt-doua numai doua si apoi unul,asa am facut eu si nu am avut nici cea mai mica pata maro. vorbeste oricum si cu dr-ul.

Masurarea translucentei nucale nu am facut-o, de fapt nici nu stiu ce e... nu mi-a verificat niciodata nici colul (daca e inchis, bla,bla) nu mai zic ca despre cerclj nu a vorbit niciodata. e oare asa de greu sa te implici mai mult daca e vorba de o sarcina mai speciala ? ma refer la doctori... sunt putin dezamagita. citesc ce scrieti voi si unele dintre analize si rezultate sunt limbi straine pt. mine. sa dea dumnezeu sa fie totul bine si sa nu avem nicio problema pana la sfarsit dar...

va pup si astept sa vad ce mai ziceti...

21+ cu 2 bebici saltareti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marush spune:

Julia....eu de la 12 saptamani dupa cum stii mi-am schimbat dr...tocmai atunci cand ar fi trebuit sa scad la 3 Utro/zi.
Nou dr. nu a fost de acord cu aceasta modalitate de a intrerupe Utro, asa ca am inceput sa ma dezobisnuiesc de el cu alta schema de tratament:

5 zile-5/zi
1 saptamana-2/zi
2 saptamani-3/zi

Acum sunt la 2/zi!

!
Asa crestem Noi!
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mommy&year=2008&month=12&day=11&babycount=2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marush spune:

quote:
Originally posted by Marush

Julia....eu de la 12 saptamani dupa cum stii mi-am schimbat dr...tocmai atunci cand ar fi trebuit sa scad la 3 Utro/zi.
Nou dr. nu a fost de acord cu aceasta modalitate de a intrerupe Utro, asa ca am inceput sa ma dezobisnuiesc de el cu alta schema de tratament:

5 zile-5/zi
1 saptamana-2/zi
2 saptamani-3/zi

Acum sunt la 2/zi!

!
Asa crestem Noi!
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mommy&year=2008&month=12&day=11&babycount=2

Scuze Julia.... AM SCRIS IDIOTENII:

5 zile-3/zi
1 saptamana-2/zi
2 saptamani-1/zi
Asata e schema ..noroc cu catalina
Pupici!

!
Asa crestem Noi!

Mergi la inceput

Marush, sa inteleg ca nici tu n-ai terminat utrogestanul cu schema lui Dr. Zadori, in 5 zile redus la 3/zi si gata. Am vorbit cu Dr. Zadori si mi-a zis ca daca am scurgeri sa mai continui inca 5 zile cu 3/zi, doctorul de aici a zis clar ca nu se baga in tratamentul propus de Zadori, sa intreb pe dansul. Deja vad ca intre 2 doctori "se pierde" copilul (nu ma las), mai iau 5 zile 3/zi, dupa aia cel putin o saptamana cate unu pe zi (asta dupa capul meu si spusele voastre).
Tuculucu, daca tot nu nasti in Oradea, de ce nu te duci in Ungaria? Ii si mai aproape de tine si mai sigur. Eu cel putin daca as sta mai aproape de Szeged sigur m-as duce si pentru teste si pentru nastere acolo. Utrogestanul am terminat asa: 12 saptamani am avut 6/zi, dupa acea 5 zile 3/zi si gata, cam brusc sa terminat.

Julia 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuculucu spune:

Julia draga eu luam 3 utrogestan pe zi (acum am facut ET cu embrioni congelati si poate nu era nevoi de sustinere asa mare) si am scazut la 2 pe zi o sapt si apoi inca 1 pe zi o saptamana. deci sa sari de la 3 pe zi la 0 e prea brusc.

referitor la dr in ungaria eu nu stiu ungureste sau stiu ft putin si nu mi-ar placea sa platesc de fiecare data traducator, si sa am informatii trunchiate si interpretate ca traducatorul nu stie toata povestea. am pus la un moment dat problema sa merg la Debrecen ca e la 50 km de ordea, dar pt motivul expus anterior nu am facut-o. la szeged n-avea rost sa merg (fertilizarea si transferul l-am facut la KAali budapesta), deci a ramas varianta oradea (care ma speria putin) si varianta cluj unde am mai fost internata si am un dr pe care-l apreciez foarte mult si care m-a salvat in vara dupa o hiperstimulare foarte urata. Deci sper sa fie toate ok si pe la sf lui septebrie,inceputul lui octombrie sa nasc la clinica la Stanca cu dr. Cezarin Todea 2 bebici frumosi si sanatosi!

va pup si nu ezitati sa ma mai intrebati...daca va pot ajuta,cu cea mai mare placere...:)

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada.P spune:

Tuculucu Eco morfofetala se face cu medic ecografist ca se pricepe mai bine decat un ginecolog la masuratori de tot felul. Asa fac si eu. Asa am facut si masurarea translucentei nucale la 12 saptamani si eco de la 16 sapatamni si 22 saptamani tot asa le fac, la ecografist. Apoi ginecologul se uita pe notitele ecografistului si mai face si el comentarii. Daca medicii la care mergi nu spun nimic nici de serclaj, nici de stat acasa sau altele specifice sarcinilor gemelare, macar poti sa citesti ce spun ai nostri si sa mergi sa intrebi direct. Tot e ceva...

Julia eu am scazut utrogestanul de la 7 cate luam initial cu cate unul pe saptamana (deci in 7 saptamani)!! Acum sunt la 2/zi. Mai am un pic si scap. Anyway, nu stiu daca voi avea vreo secretie colorata dupa ce termin dar la cat de "precaut" in scad, nu prea cred. In schimb am mai auzit de secretii maronii dupa ce s-a scazut utrogestanul brusc...

Andrada 15+

Mergi la inceput

Andrada, Tuculucu, multumesc de raspunsuri, o sa continui cu utrogestanul facator de minuni, desi abia asteptam sa termin odata, ca m-am saturat rau de tot. Vad ca Andrada tu ai deja 15 saptamani si tot iei, inseamna ca rau nu poate sa faca numai bine. Mie-mi ginecologul face masuratorile pe eco, nu mi-a zis ca nu se pricepe si sa ma trimita la altcineva. Cand am citit pagina propusa de Catalina m-am gandit cum sa ma duc la ginecologul meu si sa intreb daca are atestat de masurarea translucentei nucale si altele. Cine stie al meu doctor unde a invatat, daca chiar stie si asa poate sa-mi zica ce vrea ca nu ma pricep eu. vad eu maine daca balbaie .
Tuculucu, eu am citit si am auzit ca multe aradence nasc la Szeged (ca-i aproape de ei), acolo au si avantaj ca e un doctor bun care a plecat de mult din Arad si stie romaneste n-au probleme cu limba. Bineinteles pentru tine varianta ar fi fost Debrecen, dar te inteleg ca ar fi nasol sa stai acolo in spital o saptamana si sa nu poti comunica cu ei. Ma bucur ca ai gasit totusi doctor bun la Cluj de car esti multumit.

Julia 12+

Mergi la inceput