Sezatoarea canadiana (93)
Raspunsuri - Pagina 20
CriPOD spune:
Iata cum ma intzarc eu de la forum... am scris ieri un mesajel si-am bagat parola gresita si s-a dus... in zona crepusculara... si-am asa un sentiment de pierdere de veatza ca imi vine sa dau delete la adresa asta de web din memorie... da' mie mi se intampla tare des, frate!
Nu mai reiau ca inca sunt ofticata. In esenta felicitam pe Tudor si pe Nelia, elevi sarguinciosi!
Si va povesteam ca aiurea-n tramvai m-apucai in criza de inspiratie sa cant prin parc "costica, costica, fa lampa mai mica, costica, costica, mai costica mai". Ce tampenie. Si de colo don'soara cica "da' de ce sa cante cineva un cantec despre ribs? It doesn't make any sense!". LMAO! In prima faza nici nu compilam ce tot vrea sa zica... Asa ca adaug si io la perlele copiilor de cge, care-s colosali, desi nu prea inteleg mare lucru.
Imi pare tare rau de dezamagirile provocate de tight lips teenager, il ducem cu noi cu cortu' 4 zile, poate acolo sa mai zica ceva, de plictiseala. Ca-i scump si la vorba si la vedere. Ieri mi-a transmis insa profa de chimie de la care a cerut ajutorul la un moment dat in Ro ce plod de isprava bla-bla e el. O fi imprumutat biata femee ochelarii roz de pe undeva.
try, o fi el fin observator, da-i un individ nespus de ciuf si nesuferit. Cred ca de acolo i se trage spiritul critic.
Nu mai stiu ce mai scrisei pe-acolo ieri, mai viu daca imi amintesc.
Asaaa, Simonette, nu cumva va lipsesc de la inventar o legaturica de carti de yu-gi-oh (sp?)? Daca zici ca nu, intreb pe Cricorache.
Oh, da, mi-am amintit! Danutza, drum bun, vreme superba, sa va distrati si sa va bronzati frumos! (desi cred ca te-am ratat...)
Spor la treburi!!!
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
laurajr spune:
Try mama, pai daca eu ii spun Ioanei nu mai manca, daca nu termina masa in timpul alocat, va fi cea mai fericita ca a scapat de asa corvoada ! Fuge de mancare ca …dracul de tamaie, scuzati expresia ! Ce sa-I faci, seamana cu mine la taraganeala asta cu masa,asa am facut si eu pana pe la 12 ani de eram legendara in familie dar nu as vrea sa perpetuez obiceiul asta ca mult timp am purtat tarele lipsei de alimentatie corecta . Chiar daca-I zic, hai mami mai repede, ca te striga Rachel la joaca, tot alene mananca…parca n-ar vrea sa se joace mai mult .
Iar cu temele e disperare mare !
Mi-au trimis dosarul in weekend cu ce a lucrat la scoala anul asta, si din 5 zile intr-o saptamana macar la una era o nota ca a stat si in pauza si tot n-a terminat testul…pentru cine o fi fost nota, ca la mine la sf anului a ajuns dosarul...
Ce ma enerveaza, e ca trimit astia la sf anului, ca uite ce a facut copilul ! De ce nu le trimit saptamanal,sa stim care e problema si sa actionam ca atare ? Oare pot cere asta invatatoarei de anul viitor ? Sa-mi dea acasa saptamanal ce a lucrat ?
Ma gandeam ca la scoala, are alt comportamnet, mai de gura profesorului ( ce-I drept aici nu exista asa ceva), mai de intrecerea cu ceilalti copii se misca mai cu spor .
Am incercat sistemul cu fragmentarea temei in bucatele dar ii lua asa mult sa se cupleze la loc ca am renuntat, pierdeam asa o gramada de timp …de aia nici nu are timp destul de joaca, adica cat ar vrea ea (eventual 2-3 ore) .
Iar la ea nu merge cu sistemul facut-primit recompensa, pur si simplu nu e omul interesului , de mi-e si ciuda ca e asa .Incerc sa-I propun tot felul de chestii,sa o interesez, am incercat si cu chart cu buline pt mancat-ordine in camera ei-invatat dar nu dadea semne ca ar interesa-o cate buline rosii sau negre primeste .
Buuuun, I-am taiat portia la webkinzi, ca are 3 si mult de lucru la ei in speranta ca se va indrepta si va fi mai concentrata .
Bocea in camera ei dar tot nu-si indrepta comportamentul…
Eu una nu mai stiu ce sa aplic cu ea, toti imi zic rabdare, dar mie mi s-a terminat rabdarea, ca asa m-a facut pe mine mama, cu cantitate limitata de rabdare .
Si la urma urmei nici n-o pot pedepsi non-stop, ca pe urma nu mai iese din pedepse si tot nu obtinem nici un reazultat si nu vad in asta ceva bun, va fi un adult complexat .
Ea e un copil bun, afectuos dar pierde mult pt ca nu-si gestioneaza timpul si nu urmeaza directiile trasate . Sper sa aiba lecuire …
Maru, eu trebuie sa stau langa ea ca vulturul, cum a ridicat ochii de pe hartie, cum s-a pierdut…are atentia mai volatila decat naftalina ! Am tot incercat sa aflu de ceva medicamente naturiste pt intarirea memoriei, dar toti au sarit pe mine ca vreau sa medichez copilul, sa-l fac o leguma…
Si cand ma gandesc ca eu cand eram mica, eram invers, nu suportam sa stea careva langa mine cand imi faceam temele, ma duceam doar cu caietul la control si atat ! Si faceam si scoala de muzica, dupa teme urmau exercitii la vioara, si joaca , daca mai era timp, daca nu, asta era .
Nelia, la noi caietul cu teme de la scoala se da lunea si se duce inapoi vinerea, deci daca nu face gradat,zilnic, are joia o gramada . Am incercat sa o trimit cu tema nefacuta si nu a parut prea afectata…si nici nu are acum atata vreme cat aici nu e la fel ca-n sistemul romanesc cand iti freca ridichea daca nu-ti vedeai de treaba …aici toti sunt extraordinary si ff capabili, according to teacher, sa nu le raneasca sentimentele iar tu primesti vestile proaste la report card…
Ce mult imi place cum e tunsa Agata…Ioanei I-a taiat tati bretonul si pana n-a ajuns la radacina nu s-a lasat…saraca, imi vine sa plang cand o vad, dar ea e viteaza, ca cica asa se poarta !
Gata, destul cu reclamatiile la adresa Ioanei, vorba sotului, o facem artista si gata !!!!
Mikiion, eu am fost la B la Mitrea , la mate-fizica . Nu mai stiu nik de Felix, stiu ca avea ceva afaceri in Bacau iar de Cera , tot ce stiu e magazinul din centru pe unde o mai vedeam si ca s-a casatorit cu Nita, alt coleg de liceu ( parca era in clasa cu tine, nu ?) .
In 2000 am organizat cu cativa colegi intalnirea de 10 ani si deja erau multi plecati, dar peste inca 2 ani, bilantul va fi si mai mare …
Imi pare rau de problemele pe care le aveti in partea franceza, pe aici nu sunt asa vizibile parca, eu aici la tara unde lucrez, oricum nu e picior de emigrant, dar daca ii iei pe toti la intrebari, majoritatea sunt prima generatie de canadieni, parintii lor sunt emigranti, deci sunt toleranti cu ceilalti .
Na, ca acuma imi pare rau ca nu e Ira pe aici sa va demonteze ideile si sa ne zica ce idilic e totul in partea franceza !
try spune:
Nelia, ce pot sa-ti spun decat ‘’Zoe, fata, fii barbata’’. Am vazut si pozele la plaja, Lisandru e un beb de reclama, nu alta. Cand il vezi asa barcuta pe paturica, cu manutele-n aer, il vad deja pe coperta de la Today’s Parents. Agata e o domnisoara care promite (deja i se vad preocuparile de domisoara si-mi place cum ai tuns-o). Ce zice tudora ca pleaca agata si tati? Probabil ca nu realizeaza pe deplin. Sa vezi intrebari de-acuma…
Mqqm, mortala fi-ta. Asa-mi plac confuziile astea lingvistice. Asta mi-a aminte de fetita unor prieteni care atunci cand a invatat imnul Canadei (pt cetatenie), intrebata fiind ce inseamna We stand on gard for thee a zis ca stam de paza pe gard.
Laurajr, eu cand ii cer lui fi-miu sa manance mai repede stii ce face? Incepe si da din maxilar repede repede ca si cand ar fi un iepuras, pt el a manca mai repede inseamna a rontai, dar nu mesteca si inghite. Ma apuca si rasul cand il vad serios cum tzacane repede din dinti.
legat de Ioana ta, e imposibil sa nu fie ceva s-o motiveze. E imposibil sa nu aiba ceva care s-o stimuleze. Daca portia de webkinz o afecteaza, arata-i tu cum poate sa se revanseze cand i se taie portia. Arata-i cum poate sa recastige usor portia de webkinz inapoi. Poate nu realizeaza bine procesul in sine: mami mi-a taiat portia de webkinz pt ca nu mi-am terminat tema in timp util; ca sa obtin inapoi ce vreau, trebuie doar sa termin ce mi-a cerut mama. Poate trebuie mai mult ghidata. Mi-e greu sa cred ca exista un copil fara interes in nimic, care sa nu poata fi stimulat/motivat cu nimic. Profesoarele de la scoala sunt de regula oameni cu multa experienta si au psihologia copilului, intreab-o cum sa abordezi problema asta cu ea acasa. Spune-i ce vrei sa obtii de la fetita si poate iti da ea o solutie buna pt voi, mai ales ca o cunoaste personal si deci are o parere formata despre ce tip de copi leste, ce merge pt ea si ce nu merge. Roag-o sa o ghideze si ea la scoala in spiritul asta si tu acasa continui pe aceeasi linie, folosind aceleasi metode. Copii de multe ori la scoala dau mai multe decat acasa (sunt mai ‘’corespunzatori’’, daca pot spune asa) pt ca intotdeauna un profesor/ o persoana din afara familiei impune altfel limitele, este mult mai ferm si detasat de problemele copilului.
Nu e problema de memorie la ea, e de atentie, de concentrare pe perioade considerate lungi in sistemul ei de referinta. Cred ca e problema mai mult de ‘’dresaj’’ (scuze pt posibila conotatie negativa, nu la aia ma refer, iti dai seama), decat de medicatie. Ea are nevoie sa gaseasca acea motivatie care s-o determine sa execute totul mai repede. Ii trebuie un fuel mai puternic care sa-i alimenteze dorinta de a termina. Cand ne dorim ceva cu ardoare, facem orice uneori sa obtinem acel ceva, chiar daca asta presupune sa facem exact ceea ce uram. N-ai gasit tu inca acea motivatie potrivita pt ea, dar te asigur ca exista ac si de cojocul ei, fara discutie. Din pacate nu stiu concret ce ajutor sa-ti dau, ce sfat sau idee. Doar ca nu renunta.
Legat de carnea lui fi-miu... am zis eu ca el cand mananca, mananca numai ce nu ar trebui, dar n-am ce-i face. Am facut sapt. trecuta chiftelute prajite. de-alea a vrut. Snitzele iar mai acceseaza din cand in cand. Si tot sapt trecuta vad ca a servit si perisoare din ciorba (adevarat zdrobite si facute maruntzele). Poate o fi luat-o pe calea aia buna si fi-miu si-o fi dat de gustul carnii.
nelia spune:
Ah, nu vorbiti de nemincat, pe mine ma termina Tudora, ea papa multe fructe, legume si cam de toate, mai putin carne, din asta nu prea maninca, dar atit de putin!!! Nu stiu cum poate sa traiasca doar cu atit! I-am tot facut analizele, o data la 6 luni ma duc cu ea la analize pentru ca mi-e frica sa nu se anemieze. Dar intodeauna i-au iesit superbune si vreau sa spun ca i le-am facut si la laborator privat, ca am zis ca se inseala cei de la spital. Si desi pare slaba, nu e, e maruntica, dar daca pui mina pe ea, are carnita destula spun eu. Nu are nici un pic de grasime, poate ca ar trebui sa invat de la ea cum sa maninc si eu! I-am facut dimineata un ochi, cu doua rosii mici si cu o jumatate de felie de piine prajita. A papat cam jumatate si apoi mi-a spus ca a terminat, ca ea maninca un pic si ce i-am pus eu este prea mult.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
mikiion spune:
Daca vrei, macar 30 de minute.
O sa ies spre CDP, acolo unde e un parc parca in fata centre de congres ala colorat., pe la 12. Parca e un parc pe acolo. Vezi ca eu am o bluza roz.
Mihaela
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc
Ktrinel spune:
ok, o sa fiu acolo pe la 12:45. si eu am tot o bluza cu roz :))
quote:
Originally posted by mikiion
Daca vrei, macar 30 de minute.
O sa ies spre CDP, acolo unde e un parc parca in fata centre de congres ala colorat., pe la 12. Parca e un parc pe acolo. Vezi ca eu am o bluza roz.
Mihaela
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc