sarcina pelviana
Salutare mamici si burtici!
Avem 27 de saptamani, am fost la ecograf si ni s-a spus ca sarcina este pelviana. Bineinteles ca nu am putut afla nici sexul bebeului, asta nefiind o problema foarte mare... Ce vreau sa va intreb: stie cineva de existenta unor exercitii pe care le poate face mamica pt ca bebele sa se intoarca? Stiu ca mai avem inca destul timp la dispozitie pana la nastere, timp in care se poate intoarce singur, dar as vrea sa aflu daca exista aceste exercitii, pe care daca le fac poate il ajut sa se intoarca.
va multumesc!... apropo' numele meu este carmen.
Raspunsuri
EvaF spune:
Buna si bine ai venit!
Eu una nu stiu sa poti face exercitii care sa il ajute pe bebe sa se intoarca, dar din cate stiu ecografia relevanta pentru prezentatia fatului este la 32 saptamani. Asa, eu zic sa nu te panichezi, totul e in regula, e inca micut, se poate intoarce singurel. Dupa S32 cand e mare, cam greu sa se intoarca la 180° si ramane fixat intr-o pozitie anume.
Bebelul meu face tumbe in jos, in sus, se misca in toate directiile acum si sunt in 26 saptamani, am observat ca se intoarce dupa mangaierile mele, care il stimuleaza. Poti incerca sa te "joci" un pic cu el.![]()
Multa sanatate si nastere usoara!
25+
Luca 
AMR 100 ZILE !!!!!!
„Prostia este infinit mai fascinanta decat inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu.” (Umberto Eco) dar „Ca sa intelegi ca esti prost trebuie, totusi, sa iti mearga mintea” (George Brassins)
kid spune:
Carmen Eu zic ca e inca devreme si bebele tau mai are timp sa se intoarca.
Eu am facut ecografie in saptamana 36 de sarcina si juniorul era in pozitie pelviana si avea aproximativ 2.800 gr si nimeni nu credea sa se mai intoarca, dar a facut-o.
Intrebasem si eu pe forum de exercitii, mi-a raspuns cineva, dar stiu ca nu am reusit sa fac exercitiile pentru ca erau prea obositoare.
Sarcina usoara si bebe sanatos! ![]()
Teodora Ana
de
Mihail Vladimir(15.05.2007)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
anca81 spune:
Iancu, e inca devreme, bebe are timp sa se intoarca. Si fetita mea e tot in prezentatie pelviana, la 26 de saptamani. Sarcina usoare in continuare 
Eva
O burtica mititica
26+
Carla Alexandra
Atat a mai ramas 
Carmenela spune:
Buna Carmen.. Sunt Carmen :-)
E inca devreme...la 26 de saptamani si bebe meu era in prezentatie pelviana..in plus, din cauza lichidului amniotic in cantitate redusa si a contractiilor, mi s-a spus ca nu are NICI O SANSA sa se intoarca....Si iaca ,......a facut-o..la 27 de saptamani... Numai ea stie cum...
Si da, stiu ca exista niste exercitii, personal nu le stiu, dar am auzit de la o prietena ca la www.activecenter.ro (cred ca asta este web-site-ul, daca nu, da pe google active center, moasa Vania Limban, super moasa! Din pacate..cursurile sunt destul de scumpe, mai ales in comparatie cu altele..care sunt gratuite) se fac cursuri de pregatire a nasterii, unde se invata si exercitii in care il inviti pe bebe sa iti urmareasca mana si sa il intorci... Prietena mea nu a putut sa imi spuna in ce constau...ei i se intorsese bebe de la 15saptamani...asa ca nu au interesat-o...desi a facut aceste cursuri.
Nu in ultimul rand...mi s-a spus ca nu are importanta daca are prezentatie pelviana, nu influenteaza sanatatea bebeului...dar in acest caz se recomanda cezariana..mai bine decat nasterea cu forcepsul..
Iti doresc succes,
carmenela