Contabilitatea la un SRL mic de tot
Am inteles de la contabila mea (fosta) ca s-a schimbat legea contabilitatii si acum este obligatoriu sa ai angajat un economist care sa-ti tina contabilitatea sau sa ai contract de prestari servicii cu o firma/PFA de contabilitate care sa fie expert contabil autorizat - membru CECAR.
Este adevarat ?
Eu am un SRL foarte mic, nu am angajati, nu am decat 4 facturi pe luna (ca venituri) si cateva de cheltuieli (intretinere, telefon, benzina). Am inteles ca un expert contabil costa foarte mult, asa ca nu stiu daca mi-l voi putea permite ...
Imi puteti recomanda un astfel de expert care sa lucreze mai ieftin ? Acte sunt foarte putine si trebuie depuse o data la 3 luni, cred ca in 2 ore nu are ce face un contabil cu experienta ... Fata care imi tinea pana acum contabilitatea nu este autorizata CECAR si nu mai poate ...
Boghi
poze Gongutza
www.arta-goblenul.forumgratis.ro" target="_blank">hai sa discutam despre goblenuri
Raspunsuri
monica70 spune:
Poti angaja un economist-contabil cu carte de munca,dar cu doar o ora pe zi si asta nu costa atat.Daca nu ai angajati eu ti-as face treaba la cca 150 lei pe luna sa zicem (100 mie ,50 contributiile platite pentru salariati - in cazul asta ai avea unul,deci trebuie depuse si toate declaratiile respective).
Doar ca eu nu-s din Bucuresti,dar sunt sigura ca gasesti si pe-acolo.
MONI SI www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Scrie ca sa nu pierzi florile gandului tau, pe care, altfel le ia vantul !"- N. Iorga
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">
Burtocika spune:
Am inteles de la contabila mea (care are si ea o firma micuta si este oarecum in aceeasi situatie) ca minimul de angajare este de 2 ore pe luna, pentru care platesti dari la stat 150 ron/luna.
Eu am venituri de cca 100 ron/luna, deci m-ar costa mai mult contabila ...
Boghi
poze Gongutza
www.arta-goblenul.forumgratis.ro" target="_blank">hai sa discutam despre goblenuri
marius spune:
De ce nu opresti activitatea daca este nerentabila?
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
monica70 spune:
Se poate si cu doar o ora pe zi,dar fiind economist,deci cu studii superioare,minimul de incadrare e 1000 lei/luna la 8 ore,deci 125 lei la o ora.La asta costurile cu contributiile angajator + angajat sunt de cca 55 lei, plus salariul net primit de economist 105 lei depasesc venitul tau lunar de 100 lei.Ramane solutia sa gasesti o prietena economista care nu iti ia nici un ban si platesti doar contributiile sau sa inchizi firma,daca e intradevar nerentabila
MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Scrie ca sa nu pierzi florile gandului tau, pe care, altfel le ia vantul !"- N. Iorga
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">
NicoletaB spune:
declaratiile trimestriale pot fi semnate de administrator (deci ti le mai poate face contabila)
buba e la bilant, ca acesta trebuie semnat fie de un expert contabil fie de un economist, angajat al firmei
marius spune:
Nu e vorba doar de declaratii ci de activitatea financiar contabila in sine inclusiv declaratii. Acea evidenta contabila mai exact responsabilitatea acestei activitati.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
Rozi spune:
Legal, poti functiona si fara economist/contract cu firme/expert. Ai insa nevoie de acesta, tot LEGAL, ca sa semneze raportarile semestriale/anuale.
Dar, din pdv al sigurantei unei contabilitati corect tinute, este mai bine sa ai.
monica70 spune:
O alta idee: angajezi economistul cu pricina doar pentru luna iulie cat sa faca si sa semneze bilantul din 30 iunie si inca pentru o luna ,colo prin aprile anul urmator .Si tot asa
MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
Rozi spune:
Daca angajezi un contabil, il poti angaja si cu mai putin de 2 ore pe zi. Daca insa mai are si un alt serviciu, unde merge zilnic (deci nu are nevoie de zile de stagiu de la tine), il poti ponta doar 1-2-3 zile pe luna, cam cat munceste la o firma mica, pt restul de zile urmand sa faca cerere de concediu fara plata (nu e nici stagiu, dar nici nu te costa pe tine, ca firma).
Atentie insa ca, daca lucreaza si in alta parte, unde are functia de baza, la tine NU i se acorda deducere personala! (spun asta pt ca monica70 a dat niste sume, care nu mai corespund in cazul prezentat de mine.)
valipop spune:
Parerea mea: la o firma cu putina activitate te complici inutil cu angajarea unui contabil. Poti face un contract de prestari servicii cu o firma de conta/pfa cum ai zis si tu. Si eu am o firma mica (un angajat cu 2h/zi)si platesc 250/luna la o firma de contabilitate care imi tine hartoagele si se ocupa si de partea de personal.