Mamici norocoase de sept-oct 2008 (65)
Raspunsuri - Pagina 9
clau_geo spune:
quote:
Originally posted by andy_galro
Neata si de la mine! Vreau si eu o cafeluta mica :)
nerantula felcicitari pentru bebe miscaret si d-ne ajuta in continuare
diana ma bucur mult ca esti bine cu tensiunea si ca ai scapat de internare ca stiu ca nu iti placea ideea....cu vopsitul parului sa stii ca mie dr. mi-a zis ca in trim I daca vreau sa ma vopsesc doar cu vopsea fara amoniac, iar din trim II pot folosi ce vopsea vreau...si eu vreau suvite sa-mi fac ..ai grija de tine
clau_geo felicitari pentru examen si pentru apartament
brigitte eu nu am apucat sa iti urez bun venit asa ca o fac acum si iti doresc o odisee norocoasa alaturi de noi
alexa si mami
nocom ce mai faci? cum esti? mai intra si mai da-ne vesti de tine
Va doresc o zi biuna plina de vesti minunate!!!
Pentru cine trebuie sa facem azi galerie?
Andreea22+Andrei
BEBE al nostru
Poze noi doi+"o casuta fff mare"
Pup dulce Andy
23+ Mami fericita de Irina Alexandra
Doamne ajuta-ne sa ajungem la 40 saptamani cu bine si sanatoase!
www.flickr.com/photos/26166390@N04/" target="_blank">Noi si bebita
Totul va fi bine daca gandesti pozitiv!
Atat a mai ramas pana vine minunea
Nocom spune:
Multumesc fetelor pentru grija. Si eu sper sa treaca repede...
musettepink, anca81, angelynna82, freshana, .
21+
Nocom (asa spunea baietelul meu Noroc, cand era mai micutz)
poze eco
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev269pr_.png
clau_geo spune:
quote:
Originally posted by felicic76
din ciclul D"ale gravideniei
3. Ma declar pericol public!
Dupa discutiile de ieri, fuguta acasa sa fac ardei si dovlecei umpluti! Executat, mancat bine, eu patru si sotul 2(eu si ptr noul membru al familiei). Dupa masa program obisnuit: spalat de vase, bagat cratita cu ardei in cuptor sa se raceasca pana dimineata ca sa-i pot pune la frigider, spalat aragazul, inchis lumina la cuptor ca eu sunt fata econoama si sa nu-mi sara factura in aer de la amaratul al de bec
ora 1si 20 noaptea. Ma trezesc si nu stiu de ce: bebe doarme. eu nu vreau la baie, dar simt miros de mancare. Sotul se trezeste de la foiala mea
el: ciup, miroase a mancare gatita, a ardei umpluti!
eu: vezi ca nu numai mie mi-e foame noaptea? o mirosi ca daca am facut aseara!
el: aveam toate geamurile deschise, ai gatit cu hota aprinsa, nu crezi ca ar fi tb sa se duca tot mirosul?
Sar din pat, fug la bucatarie, deschid cuptorul si vad negru in fata ochilor: ardei, cratita, fum.tot! Uitasem focul aprins la cuptor!(dar stinsesem becul)
vin in pat si-i comunic rezultatele, el conchide: bine ca n-ai dat foc la casa ca acum ardeam ca sobolanii!
dimineata, arunc cratita cu totul, iar el in urma verifica: aragaz, prajitor etc.
Vasile
18+
bibinika
foto
Feli Domane ajuta ca sunteti bine si nu ati patit ceva lasa ca papi bun se mai face.
freshanana spune:
babytza depinde unde faci eco
la medlife bucuresti dau ei cd-uri (sau dvd-uri)
dar eu zic sa iei la tine ca nu e greu un cd sau un dvd
26+
AMR 98 zile
puiutz
pui
www.kodakgallery.com/PhotoView.jsp?Uc=vytszv5.vaoy9ap&Uy=65z0qh&Ux=0&UV=875906701053_115887768111&collid=17579189111.393587768111.1210411304871&photoid=193587768111&folderid=0&view=1&page=1&sort_order=0&albumsperpage=&navfolderid=2008" target="_blank">burtik
angelynna82 spune:
babytza pentr linistea mea o sa iau un cd sau dvd de acasa, am sa fac la spital 3d si nu pot sti...
21 - posibil baietel
Bebe
babytza spune:
La medlife o sa fac maine... O sa iau unul la mine, pentru siguranta...Multumesc mult
21 +
dyanira spune:
toate fetele frumoasele care m-au felicitat!!!in special pe andy(mi-e tare draga deh....ce sa faci profesoare amandoua) si pe cealalta andy, pe ancutza cu tot cu carla(poate o luam de nora), pe clau_geo care e o scumpa, si pe taoate , toate fara exceptie!Dragele mele sunt bucuroasa ca avem o odisee tare frumoasa si tare activa!ati observat ca deja aproape le ajungem din urma la nr. de capitole pe fetele de la odiseea de iulie-august!!!
Am fost pana jos la magazin si am luat un sampon (nuantator)fara amoniac si fara peroxid asa scrie pe el , o sa il incerc mai pe seara dupa ce ma tund sa vad daca prinde ceva.Voi ce credeti prinde ?Chiar si pe firele albe ca am cateva, le-am observat acum de cand nu ma mai vopsesc.Ah...si sa nu uit ca intreba cineva eu ma vopsesc de vreo 2 ani negru inchis.
Diana
26+ mamica fericita de ANDREI EDUARD
clau_geo spune:
Haideti sa o iau cu inceputul:
multumesc tuturor burticilor pt felicitarile urate si sper din tot sufletul sa imi fie si mai bine in noul ap. desi imi pare foarte rau ca il dau pe acesta deoarece este facut exact pe gustul nostru (are 2 camere si l-am luat cu 94.000 euro plus impozite si acte notar)
Examene mai am 2 si apoi pana in noiembrie scap
Legat de hainute, am fost si le-am luat de la Posta si vreau sa zic ca sunt super frumusele insa am dubii ca marimea 54 de la ei corespunde cu 54 de la noi. Sunt super frumoase si calitative dar sunt destul de mici, am facut comparatia cu cateva lucrusoare mrimea 56 luate de la noi si sunt destul de mici pe langa astea
ciudat insa este ca marimea 60 de la ei este destul de mare asa ca nu inteleg cum sunt stabilite marimile. Sper ca macar unele dintre ele sa-i vina lui bebita.
Le-am facut poze si o sa le postez cat pot de repede ca sa le vedeti.
In schimb pantalonii pe care eu mi i-am luat sunt ceva mai mari decat marimea 46 de la noi, insa au avantajul ca sunt din in (si or sa mai intre la spalat un pic) si au siret. Oricum or sa fie mai buni la vara. Materialul e bun iar centura elastica este ceva mai mare decat la noi si are si nasturei pe lateral ca sa mai strangi elasticul daca vrei.
Per total sunt multumita de ele insa data viitoare cand voi comanda ma voi gandi mai bine la marimi.
Legat de listuta mea, daca o termin azi o sa v-o atasez insa eu am pus pe ea doar lucrurile mari si de folosinta indelngata pt bebe, nu si consumabilele.
EvaF spune:
Neata, fetele!!!
Eu sunt mai optimista, aseara am vizitat un apartament dintr-un bloc pe Bvd.Decebal, constr in 1995, cu portar jos, fff ok. Azi mai vizitam pe la 1 Mai si semnam si contractul de vanzare la banca. :)))
Am vazut ca vb de liste pt bebe. V-am zis ca eu n-am apucat sa iau nimic, dar am o lista completa cu ce vreau sa cumpar. V-o dau si voua, daca va ajuta.
Iata:
Obiecte de folosinta indelungata
Carut: sa aiba greutate sub 10 kg, sa se plieze usor, sa intre in masina, sa aiba husa de ploaie, (recomandari Peg Perrego sau McLaren), eventual Graco
Scaun de masina (sa fie cu imbracaminte din bumbac 100% si Isofix)
Ham pentru bebe+ slings
Storcator de fructe si aparat de pasat (pentru mai tarziu)
Gentuta speciala cu multe compartimente pentru plimbarile in aer liber ale lui bebe
Monitor audio (pentru cand plecati in alta camera)
Camera bebe
Dulapior pentru hainutele si lucrusoarele lui bebe
Fotoliu pentru alaptat
Masa de infasat
Veioza de noapte
Playmobile/ carusel pentru patut
Rame pentru fotografii
Jucarii adecvate nou nascutilor
Perna alaptat
Baie
Sapun (Bubchen, Sanosan, Mustela, Altermed, Klorane)
Sampon (Bubchen, Sanosan, Mustela, Altermed, Klorane)
Cadita mare
Ibric/galetusa pentru clatit
Prosop cu gluga
Prosoape mici si mari cu colt
Batiste de bumbac pentru cap
Ulei de masaj (ulei de migdale Aboca, ulei de masaj Bubchen/Sanosan/Mustela/Altermed), se fol zilnic in primele luni
Finet/cârpe
Termometru digital (Chicco) de camera+de corp
Cantar de bebe - scump, dar obligatoriu
Betze de urechi cu opritor (nu luati de la Chicco, ca sunt inutil de scumpe)
Perie de par, moale - pieptanati, chiar daca vi se pare ca n-aveti ce, ca cica asa creste mai repede si mai bine :)
Forfecutza de unghii cu coltzuri rotunjite
Pipeta
Scutece de bumbac (patrate simple) - se pun in carucior, pe umar cand alaptati, in cada la baie, in pat, peste cearceaf,
ca sa nu schimbati tot patul cand bebe da afara - aprox. 10-15 - eventual bucata mare de material tivit
Tampoane/comprese sterile (gen tifon) pentru stergerea ochisorilor sau a altor zone. Atentie, nu vata pt ca lasa firisoare
Servetele umede pentru sters la poponet/ vata cu apa calda
Vigantol
Sab simplex, apa de colici, bonnisan, debridat (astea cam la 2 sapt de la nastere)
Înfasat
Saltea impermeabila scutece impermeabile (Seni, Fixies)+ comoda sau masa de infasat
Servetele umede (Sanosan cu lotiune, Fixies, Bubchen, Pampers)
Scutece: calculez cam 4 pe zi
Crema pentru fund – împotriva iritatiilor (Sanosan, Bubchen, Mustela, Penaten)
Somn
Patut (cu mai multe trepte) + saltea (se recomanda de cocos) + aparatori laterale
Lenjerie de patut
2 paturici (plus una groasa pt. afara)
Salopete întregi cu picior
Sac de dormit
Scutec impermeabil de pus sub asternut, cearsaf de plastic/ celofan pentru protectie
Finet de pus sub cap
Prosop/finet pentru culcat pe o parte
Masa
Biberoane (6 bucati de 125/150 ml Avent/Nuk/Chicco) dupa 2-3 luni 4 – 5 de 220/300 ml Avent/Nuk/Chicco. De preferat de sticla, mai SAFE.
2-4 tetine:
Latex: mai moi, bune la prematuri, sugari mici, fragili (efort de supt mai mic). Dezavantaj: se degradeaza repede la sterilizarea prin aburi sau fierbere
Silicon: pt copii mai avansati (sunt mai dure), ar fi mai putin alergenice ca latexul, rezista in timp si la sterilizare mai bine. Mai scumpe.
Sterilizator (de microunde sau ca atare Avent) pentru biberoane si suzete
Recipient pentru portionat laptele (Avent/Farlin)
Perie pentru spalat biberoanele
Termos/geanta termoizolanta
Încalzitor biberoane
Bavete
Pompa san (Avent – electrica, Medela)
Servetele de hârtie de unica folosinta
Tacamuri numai pentru bebe: lingurita, pahar, cana
Pentru piele, funduletz, buric
Betadina+ Baneocin (se folosesc si pentru epiziotomie)
• Baneocin - pudra dezinfectanta; se da la buric si pe diverse alte bube sau iritatii (inclusiv la pliurile de la gat, coate,
subtiori sau la gaurile pentru cercei)
• Alcool alb - nu mai stiu exact concentratia (parca 90) - pentru buric, impreuna cu Baneocin - intai alcool, apoi pudra
• Betadina - solutie de dat pe toate zgaibele; sticlutza mica
Comprese sterile
Ser fiziologic
Pompa de nas – aspirator nasal (Bebesounds), sa fie cat mai moale
Spray cu apa de mare pentru desfundat nasul (ex. Sterimar, dar sunt mai multe marci)
crema de galbenele/propolis pentru fundulet
Bepanthen - unguent, nu crema; simplu, nu plus - pentru fund, de dat la fiecare scutec schimbat; bun si la bubite, ca dezinfecteaza si cicatrizeaza
• supozitoare cu glicerina - constipatie mai lunga de 24 de ore; se intampla la unii copii relativ frecvent in primele luni
• Sab simplex si Debridat - pentru prevenirea colicilor (verificati si cu medicul)
• Neopreol -unguent pt eruptie cutanata pe care o fac pe fata majoritatea copiilor la cateva saptamani dupa nastere
• supozitoare cu paracetamol - sunt fie Paracetamol, fie Eferalgan, cea mai mica concentratie de la farmacie (parca 80)
-seringi sterile (pt. un eventual sirop de colici, etc)
Consumabile
Lapte praf (in caz ca nu puteti alapta / completare)
Scutece unica folosinta: 4/ zi
Detergent si balsam de rufe pentru bebici (???)
Ceai de musetel, anason cu chimen si ceai special pentru colici, ceai obisnuit pentru bebelusi
Hainute
Body-uri: maneci scurte + lungi, nu care se baga pe cap, cu capse intre picioare/ in fata (4 tip maieu si 2 bluzite, 2 cu maneca lunga)
Camasute
Caciulite (simple si cu legatura sub gat) mai groase si mai subtirele
Sosete, botosei, ghetute
Pantalonasi
Salopete
Manusi
Babetici
Corespondenta marimi:
Marimea 0 (56 cm) recomandat pentru 0-1 luna
Marimea 1 (62 cm) recomandat pentru 1-4 luni
Marimea 2 (68 cm) recomandat pentru 4-9 luni
Trebuie cateva si de nou nascut (marimea 50 sau 54). Daca bebe are cumparate numai hainute pt asa numitele 0-3 luni care au cam 62 de cm, si el e mic (49 cm, de ex);
cand il imbraca cu costumasul de acasa, adus de mama, a doua zi dupa nastere, inoata pur si simplu in el.
Ei stau si f chirciti ca niste broscute in prima luna, deci alea overall nu prea folosesc, cracii de la pantaloni stau goi tot timpul ca bebe sta cu picioarele stranse.
Deci cam 5-6-7 body-uri mici ar trebui sa ajunga pentru prima luna (50-54). Marimea 62 poarta dupa 3 luni.
Bebe spital:
-2 body maneca scurta
-2-3 camasute
-2-3 pantalonasi (cu talpita)
-2 caciulite subtiri
-sosetute
-1 prosop mare moale
-1 pachet Pampers
-servetele umede, ulei de corp, gel pt. spalat
-crema fundulet
-comprese sterile
-ser fiziologic
-suzeta
-haine pt. intors acasa
- salopeta cu maneci
- botosei
- paturica
- prosopel moale
- servetele umede
- ulei de corp
- cosulet sau landou pt. cand il scoateti din spital (cu asta poate sa vina tati la externare!)
- scoica
25+ Luca
AMR 15S !!!!!!
POZE
„Prostia este infinit mai fascinanta decat inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu.” (Umberto Eco) dar „Ca sa intelegi ca esti prost trebuie, totusi, sa iti mearga mintea” (George Brassins)