Mamici de Noiembrie-Decembrie 2008 (36)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

neata fetele
eu va servesc in aceasta dimineata
Spuma de capsuni..nush cine intreba de oua uite niste informatii pt a folosi ouale corect
Timp de preparare: 15 minute.
Ingrediente: 1 kg de capsuni, 1 cana de zahar, 2 albusuri.
Ustensile: mixer.
Mai intai spalam bine capsunile si verificam daca ouale pe care vrem sa le folosim sunt proaspete, astfel: punem oul intact intr-un vas cu suficienta apa cat sa il acopere si il asezam pe o suprafata plana. Daca oul sta culcat pe lungime, inseamna ca este proaspat si poate fi consumat chiar si crud. Daca sta ridicat pe unul din capete, nu mai este foarte proaspat, dar mai poate fi consumat, insa numai bine fiert sau prajit, in nici un caz crud. Daca oul se ridica la suprafata apei, aruncati-l! Este prea vechi pentru a mai putea fi gatit.
Punem capsunile, zaharul si albusurile (care trebuie sa fie foarte proaspete, deoarece se folosesc crude) intr-un vas si le amestecam cu mixerul pana cand ajung la consistenta iaurtului.
Turnam spuma intr-un pahar mare, adaugam cateva capsuni pentru ornament si o servim rece, ca desert, sau ca bautura racoritoare de dupa-amiaza.
Spuma de capsuni se mai poate servi cu salata de fructe sau inghetata de capsuni..

Mergi la inceput

revin cu restul mesajului
mav imi place de sotul tau ce diplomata fost ce frumos le-a servit-o si felicitari si pentru rezultatele bune de la TT
alessia30 bine ai venit sa ai un bb sanatos si voios si sa auzim numai vesti bune bune despre buburuza ta
catalina 2307 referitor la analizele tale tradeaza o usoara infectie urinara...cel mai bine este sa mergi cu rezultatul la doctorul care te-a trimis sa o faci pentru o inetrpretare cat mai corecta ah infectia eu de obicei bag cateva zile ceai de musetel si imi trece orice infectie
Marush atitudinea doctorului tau m-a dezamagit, parerea mea personala mai mergi totusi si la alt doctor pentru linistea ta sufleteasca si pentru sanatatea bb-ilo tai, oricum sunt sigura ca ai luat deja aceasta decizie
bravegirl de ce ai suparat tu bulina ta mai mami...acuma ai grija de bb ca ai apoi tot timpul din lume sa stai cum iti place. acuma bb zice si noi facem "vreau suc de mere" bem suc de mere 'vreau nani' facem nani ai avut drepate doar a protestat "hei mami, mami nu am loc..hei"
oceanborn hehe matinala noastra pai azi nu ne faci cafea?
iulia felicitari pentru fetita sa nu fiti dezamagiti ca D-zeu va dat fetita el are planuri mai mari pentru noi..toate sunt lasate cu un scop anume...si sotul tau a fost un dragut are drepate ce bucura si el cum poate maa impresionat
bb yasmi eu servest elevitul dupa masa de pranz si tot imi este rau..orice as face si oricum le-as luat dupa ce iau prenatalul numai sunt buna de nimic...imi fac treaba de dimineata spal, fac mancarica, curatenie si de la prans si pana seara sunt ca o "carpa"
cam atata de la mine eu am facu spuma de capsuni momentan astept sa se raceasca sa pap si eu o gurita doua
16+Dimitrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Elilov, testul cu oul scufundat in apa nu e suficient pt. a avea garantia ca nu contine listeria sau mai stiu eu ce bacterie. Daca e proaspat, nu inseamna ca nu e si contaminat. Asta e motivul pt. care OBLIGATORIU se fierbe sau prajeste. Daca alegi sa il mananci crud, nu inseamna ca te imbolnavesti, insa risti! Cred ca varianta cu frisca facuta in casa e mai safe, totusi...

_

Diana, mamica Domnisoarei Nasturel si cu Bebedoi 15+
Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

Listerioza nu afecteaza mama, insa poate face ravagii in cazul fatului.

Edit ca nu ma lasa sa pun link

"Listerioza este o infectie severa, provocata de consumul alimentelor contaminate cu germenul "Listeria monocytogenes". In ciuda faptului ca oricine se poate infecta, in cazul anumitor persoane riscul este mai mare. Listerioza poate reprezenta un pericol redutabil pentru femeile insarcinate si pentru fat. Aceasta boala poate avea ca si consecinte nasterea prematura, avortul sau nasterea unui copil mort. De asemenea, nou-nascutul poate fi grav bolnav daca el a fost infectat cu Listeria inainte de nasterea sa.
Persoanele care au sistemul imunitar slabit au de asemenea un risc crescut de a face o forma severa a bolii. Printre aceste cazuri se numara persoanele care sufera de boli, precum cancer sau SIDA, si de asemenea, persoanele invarsta.
Cu toate ca adultii sanatosi si copiii pot, de asemenea, contacta germenul, acestia fac foarte rar o forma severa de boala.

PROFILAXIE

Toate produsele animale inclusiv ouale, carnea si produsele de pasare, trebuie gatite cu mare grija. De asemenea, trebuie evitat consumul laptelui nepasteurizat (prin pasteurizare are loc un proces de fierbere a laptelui in care bacteriile sunt distruse) si toate fructele si legumele trebuie bine spalate inainte de a fi consumate. Atat mainile cat si ustensilele de gatit, trebuie spalate cu apa fierbinte si cu sapun dupa contactul cu alimentele, in special cu delicatesele din carne si cu carnea cruda."

_

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

diana iubita eu am ouale de la gainile mele de la tara o zona la 45 de km de orag , cu padure aproape de munte eu trag nadejde ca o fi bine acuma eu la listeiam am analiza negativa sper sa nu fac prosti

Mergi la inceput

si acuma diana o intrebare pentru tine de cat am vazut topicul tau cu Domnisoara Nasturel am fost curioasa cu nasturele de unde pana unde numele acesta...e asa de dulcic..i-am zis si sotului si de multe ori ma intreaba ce face Domnisoara Nasturel
16+Dimitrie

Mergi la inceput

Elilov, sa stii ca listerioza nu lasa imunitate. Poti face boala de nspe mii de ori, din pacate...

PS Si mama imi trimite oua de tara, de la ea din curte, dar eu tot nu risc. Fetitei mele ii dau oua crude (de prepelita), insa uite, boala e periculoasa doar in cazul fatului.

_

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

off ma omori gata numai pap nici macar o gurita

Mergi la inceput

La prima ecografie pe care am facut-o cand eram gravida cu ea, pe la 7 sau 8 sapt., arata exact ca nu nasturel, era o chestie mica si rotunda...si de atunci asa i-a ramas numele . Bine, ea mai are si altele, Degetica, Strumfita, Licurici, dar Nasturica e preferatul meu!

Mersi de aprecieri . Toti copilasii sunt deliciosi, citeste ce face piticul lui Mav si o sa te convingi . Mie imi plac la nebunie toate perlutele de pitici, mai ales la varsta asta.

_

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

Elilov3 pai se subintelege, prima face cafeaua, nu?
ieri am avut niste musafiri, cu care nu ne-am mai intalnit de cand sunt insarcinata dar stiau asta si surpriza, gagica mi-a adus un cadou, o crema antivergeturi de la chicco. pai asa prieteni sa tot ai, acum am 2 creme si ma laud . i-am propus sa ma viziteze mai des si azi dimi m-am dus la farmacie sa-mi iau prenatalele ca mi se termina chiar in weekend cand sunt mai putine farmacii deschise si o tipa inaintea mea m-a intrebat daca sunt "in dolce attesa",( nu m-am putut abtine sa scriu exact cum a zis pt ca e o expresie care imi place la nebunie ...cu toate ca nu prea amestec limbile )nu cred ca exista in romana expresia asta, ceva de genul dulce asteptare, in fine...mi-a cedat locul.
m-am simtit si eu f bine , mi-a crescut inima ca in sfarsit mi se recunoaste burtica!!!!!!

13+

Mergi la inceput