Mamici de Noiembrie-Decembrie 2008 (36)
Raspunsuri - Pagina 16
oceanborn spune:
habar n-am, 1,4 e probabil translucenta nucala care din cate am inteles eu nu are voie sa fie mai mare de 3mm, daca e aia inseamna ca e ok, la noi a fost de 1,5mm. eu am avut analizele ok, am o fisa a gravidei(scheda della gravidanza), pe care imi scrie la fiecare control si -mi ataseaza pozele .nu am nici un screening biochimic. cel putin nu mi-a dat mie. o sa te lamureasca cei de la spital. bafta la spital!!
13+
IuliaCospy spune:
Buna dimineata fetelor!
Cherieactiv crl este lungimea cranio-caudala a lui bb, dica cat de lung e din crestetul capului pana la noada, iar nt e translucenta nucala. Vezi ca pe prima pagina sunt mai multe link-uri cu masurile pt bb. Nu am retinut in cate sapt esti tu (parca in jur de 12-13, nu?) eu am avut crl 5,5 la 12 sapt si 8,5 la 14sapt. Translucenta trebuie sa fie sub 3 mm pana la 13sapt si 6 zile, pe urma nu mai e relevanta
Ca sa poti sa faci o evaluare completa pt sindrom down, datele astea trebuie corelate cu niste analize de sange, de aici si nevoia de a face mai multe analize. Oricum, stai linistita ca masuratorile sunt in parametrii normali si bb tau sigur e bine
Succes!
Iulia
14+
oceanborn spune:
stiu ca unul din teste dublu sau triplu nu stiu, e corelat cu rez de la trnsl nucala, poate e aia, o sa-ti zica fetele care le-au facut.
13+
cherieactiv spune:
ahaaa...deci asa..cred ca e vorba de TT..
marush...atunci e of si vai..ceea ce am scris ieri..pt tine nu e valabil..fuuugi si vezi de gemelasi la cineva care e in stare sa te ia in grija la modul cel mai serios..
ginger(ve)
oceanborn spune:
Marush n-ai exagerat deloc!!!mi se pare o tampenie ca o graviduta plina de sperante, emotionata de numa' sa primeasca n astfel de tratament.inteleg ca unii medici buni sunt f apucati, transanti si plictisiti de intrebarile noastre dar cred ca in primul rand, ei ar trebui sa cunoasca starea noastra de spirit sa stie ca un astfel de raspuns ne poate deranja...eu l-as schimba, sau cum ai zis ca ai de gand sa faci, as merge in paralel la altul..mai ales ca ai o sarcina gemelara

13+
IuliaCospy spune:
Si acum sa va povestes ispravile mele din ultimile zile
(scuze ca sunt mai mult absenta decat prezenta pe forum, dar sa stiti ca incerc sa tin pasul cu viteza in care scrieti voi; pupici pt toate burticile!
)
Ieri am fost sa fac morfofetala de trim I si bb meu e vioi si sanatos, exact cat pentru 14 saptamni si 2 zile
l-a masurat dl doctor pe toate fetele. Cel mai greu a fost cu translucenta ca nu voia sa se intoarca de fel. Pana la urma a colaborat insa
Si tot ieri am aflat si sexul probabil (95%)
IuliaCospy spune:
of, tot n-am scapat de moderare, asa ca propabil vor vedea mesajele mele numai fetele care citesc din urma, asta e! vina mea ca nu m-am învrednicit sa scriu mai mult!
Deci, inainte sa intram in cabinet imi spune sotul: stii eu as vrea sa fie baiat da' am o presimtire ca o sa fie fetita.
Si cand il intrebam pe dl doctor ce credeti ca ne spune... prima data ca e baiat, apoi mai sta, se mai uita, il mai suceste, il mai invarteste si in cele din urma declara ca e FETITA!
Deci, rogu-va sa completati listuta cu inca o
, asta ca sa nu mai spuneti ca la odiseea noastra sunt numai baietei :)
Iulia
14+ 
ancaoradea spune:
catalina2307 Nu te ingrijora, rezulatatul tau de secretie e bun. Leucocitele in sange si in secretie la o gravi sunt ok. iar rare levuri si micelii se refera la ciuperci ( candida) care iar apar la o gravi....oricum sunt rare 
Eu imi simt bebeul tot mai bine, acum sunt convinsa ca el misca. sau ea.
17+
http://community.webshots.com/user/ancaoradea
diana21 spune:
Marush, n-ai exagerat DELOC. Eu am schimhat trei!!! doctori pana acum si de-abia acum sunt multumita! Ai grija de bebeii tai, trebuie sa fii monitorizata mai des si mai cu atentie! Insa, sa stii ca daca el ti-a zis varsta bebeilor separat a facut masuratorile, altfel nu-si dadea seama, insa a omis sa ti le spuna si tie. Vreau sa zic ca sigur, sigur le-a masurat circ. craniana si abdominala, CRL, FL, etc. Dar, oricum, nu are scuze pt. faza cu colul...si nici pt. TN. Trebuia sa-ti zica valorile pliului nucal, poate ca tu voiai sa faci DT, nu? Si sa inteleg ca el te-a chemat la urmatorul control de-abia in august, la final??? Asta mi se pare nesimtire deja, sincer. Cauta si alti dr. si alege ce simti tu ca e mai bun.
_
Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
si
cu Bebedoi 15+
Dialoguri strumfesti
IuliaCospy spune:
Dupa ce am aflat vestea, am fost putin dezamagiti amandoi pt ca noi am fi vrut sa fie baietel, desi in sinea noastra amandoi simteam ca e fetita. Ce crede#355;i ca face al meu sot dupa ce ajungem acasa: scaneaz#259; una din pozele de la ecografie si o pune la avatarul de pe mes si scrie mandru langa ea: Sunt Tatic de FETITA! Apoi imi zice mie: stii de fapt fetitele sunt mai atasate de tati decat de mame, asa ca o sa ma iubeaasca pe mine mai mult... Am ras cu pofta de asemenea "dezamagire" si m-am bucurat tare mult ca avem o bebita sanatoasa. Cele mai incatate de vedte au fost viitoarele bunici- amandoua.
Am fugit fetelor, ca daca mai scriu mult ma dau astia afara de la serviciu.
Apropos, voi ati facut deja notificare catre angajator?
Va pup pe toate si o zi linistita si bb sanatosi!
Iulia
14+