...daca ai afla ca vei muri??

...daca ai afla ca vei muri?? | Autor: kariguld

Link direct la acest mesaj

ce ati face daca vi s-ar pune un diagnostic necrutator?

daca medicul v-ar spune ca boala de care suferiti, va aduce moartea, peste cateva luni... ca nu exista operatie, solutie...

care ar fi lucrurile pe care v-ati gandi sa le faceti?

nu e cazul meu, dar am intalnit azi pe cineva, o femeie de doar 38 de ani, care are o tumoare pe creier, neoperabila!! este atat de plina de viata, are planuri de viitor MARI, planuri pe care nu stiu daca le va realiza, caci termenul medicului a fost devastator: trei luni de viata!

Kari

PS: nu stiu daca m-am exprimat destul de clar si pe intelesul tuturor, mintea mi-e putin ravasita si nu reusesc sa-mi adun gandurile...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Inveti sa traiesti si cu acest destin. Cand se termina... se termina. E greu sa spui ce cred altii, insa doare gandindu-te la cei care te iubesc si care vor suferi. Tie iti ramane sa devorezi ceea ce a mai ramas, cat mai mult si cat mai vorace, stiind ca fiecare clipa este extrem de pretioasa si implacabil sirul se termina nesperat de repede. Noptile si zilele sunt extrem de scurte, viata este un fulger. Cand e sa pleci probabil vei oscila intre deznadejde si regrete. Te vei ruga sa nu te doara, te vei ruga sa nu te chinui, te vei ruga sa se termine acea clipa rapid si in liniste. Apoi, probabil vei resufla linistit si vei pleca la fel de usor si nestiut ca oricine alticineva, iar in spate se va lasa la fel de implacabil colbul uitarii peste o cruce oarecare, aflata intr-un loc oarecare, dintr-un cimitir oarecare, vei fi un semn pe o piatra, o suma finita de litere si cifre ce fi-vor citite, de unii din intamplare, de altii cu stiinta, si flori vor fi de vor fi, atunci cand cineva va fi sa fie in preajma-ti si in rest vant, ploi, soare si multa liniste si zile si nopti si veri si ierni si primaveri sau veri si praf sau pulbere.
Si a trai este o provocare, sa mori este doar o impacare.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

frumos spus, Marius!

eu? as panica teribil, as plange, as tipa, de ciuda ca nu am timp sa traiesc mai multe aventuri
imi va fi dor de copil, de sot, inainte de a muri, stiu ca nu doare sa mori, stiu ca moartea e moarte, si gata. Credeam candva in life after death, acum nu mai sunt atat de sigura. Inca am un mic soc cat de repede "mi s-a stins" lumina la ultima anestezie facuta!

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

eu cu siguranta as cauta solutii alternative. am incetat sa cred ca exista boli incurabile, ci cred, mai degraba ca atunci cand boala incepe sa se manifeste este doar inceputul procesului de vindecare.
stiu ca pare o adevarata nebunie ce spun, dar asta e parerea mea dupa ce l-am citit pe Ryke Geerd Hammer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

E mult prea multa tristetze in lumea aceasta:
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1022076/Mementos-mother-cancer-leaving-daughter-wont-grow-up.html

Lorelai

May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

"Viata e o provocare, moartea o impacare".

Cata dreptate ai Marius. Poate ca nu intamplator si moartea are tainele ei. E un circuit inevitabil intre nastere si moarte. Cat de lunga e "calatoria", nu mai depinde de noi, (cu mici exceptii) iar daca ar fi sa aflam cat de aproape suntem de finish, prima reactie, in majoritatea cazurilor, ar aduce doar tristete.
Daca am trai fiecare zi ca si cum ar fi ultima, am stii sa pretuim cu adevarat viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

eu as lupta, as incerca tratamente naturiste, bioenergie, chiar daca in final as muri as incerca totul. am citit in formula as de o femeie cu cancer(cred ca la san) care s-a vindecat cu un tratament naturist f drastic . (formula as nr.819 10-17 mai

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

IUBESTE SI FA CE VREI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

De foarte multe ori oamenii parasesc aceasta viata fara sa aiba timp sa isi ia "La Revedere!"...
De foarte multe ori, moartea ii gaseste acolo unde se asteptau mai putin, singuri si nepregatiti pentru ea.....

Nu imi pot da cu parerea despre cum e mai bine sa fie dar, nu uitati, fiecare lucru are fata si revers.....

Cred din tot sufletul ca fiecare viata conteaza, indiferent cat de scurta sau lunga, si, ca, in aceeasi idee pentru care incercam sa avem o viata frumoasa si plina de realizari, ar trebui sa fim mereu pregatiti pentru o moarte fara regrete sau lucruri neterminate lasate in urma....
Sa nu fie oameni carora sa le ramanem datori cu un "Te rog sa ma ierti!" sau "Te iubesc!"

Sper din tot sufletul sa nu par cinica prin aceste cuvinte dar, cand te lovesti de moarte asa de des cum o fac eu, incepi sa te gandesti ca e si ea, pana la urma, parte din viata....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

eu am fost in situatia asta, mi s-au pus 4 diagnistice fatale in 2 saptamani. Pur si simplu am refuzat sa cred ca sunt bolnava, ca nu voi avea copii, ca nu voi calatorii niciodata cu avionul etc...iar sotul meu a fost si mai incapatanat si cu dragostea lui uite ca dupa 3 ani sunt bine merci, am un copil minunat si viata mea este perfecta. Cred foarte tare in puterea subconstientului, in puterea nemarginita pe care o detinem de a fii ceea ce vrem, de a realiza tot ce ne dorim.
Daca prietena ta este asa cum ai zis o persoana plina de viata, dorinte, aspiratii, eu cred ca poate sfida chiar si un diagnostic atat de negru. Eu ii doresc sanatate multa si incredere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

Tala-impresionant!

cristina si Andrei(am 5 ani!!!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monixy spune:

nu vreau sa ma refer la cazul din primul post al topicului.

titlul e tragic prin inocenta , deoarece aflam cu totii ca vom muri de cand ni se desteapta constiinta ,suntem toti in aceeasi barca , pe unii ii anunta medicul , pe altii nu-i anunta nimeni in fata unei masini , a unui dezastru natural , a unui stop organic brusc.
concluzie de viata : a trai sensibil in lumea materiala si a trai material in lumea spirituala.

cel mai dureros ? sfarsitul unei vieti de copil.
am intalnit in spital o mamica a carei fetita de 9 ani era diagnosticata cu o boala incurabila , cu speranta de viata pana la maxim 15 ani , boala invalidanta , care o impiedica sa se joace si ,mai mult decat atat ,ii dadea un aspect pe care alti copii il gaseau greu de privit , iar biata fetita se juca cu papusi frumoase , le pieptana , le imbraca frumos , isi dorea , ca toate fetitele , sa fie si ea asa intr-o zi .

sa dea Dumnezeu sa aveti mai multe bucurii decat dureri in viata asta !

Mergi la inceput