Mamici de mladite&mugurasi de mai-iunie 2008 (83)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

leeloo, multumim pt listuta de alimente. eram si eu curioasa sa vad ce se recomanda si ce nu clar. dar zau ca m-a cam speriat. pai ce doamne iarta-ma mai ramane sa mananci? probabil ca se bazeaza pe ceva doctora cand interzice acele alimente, dar eu cred ca am mancat cam tot ce este pe lista asta de interzise. si pana acum ne-a ferit domnul de orice problema cu burticuta.
uite, chair acum ma asteapta un kg de capsuni. nu tot, dar jumatate din el clar il pap urgent.

cat despre durerile de spate, em avut si eu la alexandru niste dureri groaznice, tot asa, intre omoplati. cred ca este de la pozitia in care statea mai ales cand alaptam. de data asta nu m-a mai durut, dar mai este timp. eu cred ca trebuie sa iti controlezi pozitia cand alaptezi, eventual alapteaza intinsa, fa putina gimnastica, pune sotul sa iti faca putin masaj. si cel mai bine....obisnuieste-te. sa vezi cand o sa mai creasca bebe, pe la 7-8-9kg....

iulia83, eu cred ca este chiar recomandat sa stai cu geamul deschis, poate si mai mult, nu numai o treapta. daca zici ca este asa de cald.... important este sa nu fie curent, deci daca inchizi usa, cred ca nu este nici o problema.

vroiam sa le spun celor doua surori frumoase, simona si laura, ca au niste feciori asa de scumpici....iti vine sa ii mananci si mai multe nu....

ylari, mama, dar tu esti o eroina ca rezisti cu soacra aia pe cap. eu cred ca de mult eram de gat cu ea. mai ales in perioada asta de debusolare totala de dupa nastere cand numai sa ma frece cineva la creieri nu am chef. se oferise si soacra mea sa vina sa ma ajute vreo doua saptamani dupa ce nasc, dar desi a mea nu este (chiar) ca a ta, i-am spus...nu, multumesc. este mai mult decat bine venita cand incep eu munca, dar acum....ce sens are sa ne calcam una pe alta pe picioare.
oricum, la tine inteleg ca nu este o alegere. dar parca imi amintesc ca pt o vreme ai stat la mama ta (sau fac confuzii?) nu se poate sa mai stai acolo si sa il iei si pe tati cu voi?

monik16, nici nu stii cata dreptate ai cu descurcatul. la alexandru nu am fost decat noi doi, nu am citit nimic inainte decat cartea "mama si copilul" (e drept, de vreo trei ori), nici macar DC-ul nu il descoperisem. inainte de a il avea pe alex, imi era asa de teama sa tin un copil in brate... dar de prima data cand l-am avut in brate, am stiut ce si cum sa fac. cred ca avem toate cunostintele necesare undeva in noi si cvand devenim mame ies la suprafata. instincte, da? si la fel si tati....daca ai vedea ce bine ii facea baie.... parca facea asta de cand lumea...
ba parera mea este ca daca esti singura (ma rog, impreuna cu tati), inveti si mult mai repede sa ai grija de copil. ca o mama o sa zica intotdeauna ca stie mai mult, stai sa iti arat eu cum se face, stai sa fac eu, ca sa te odihnesti tu samd. daca s-ar rezuma numai la treaba in casa (mancare, spalat, curatenie), asta ar fi foarte bine, dar e cam greu sa opresti o bunica sa se bage in treburile legate de bebe.

fetele din DT, in prima jumatgate a lui iulie o sa fim si noi pe acolo, cred. soacra-mea sta la lujerului, ar fi politehnica aproape, dar alexandru este mare fan moghiorosi. ii plac la nebunie masinutele acelea de la intrare, sa dea el ture ca baietii mari pe super motocicleta. asa ca parca vad ca o pun si pe bebelina in 41 si ne oprim acolo. cu ocazia asta poate ne intalnim si mai schimbam si noi impresii pe viu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monik16 spune:

quote:
Originally posted by iulia83

si in speranta ca ma iertati ca postez atata ca sunt o cascata, ma luai cu mesajul catre ylari si uitai sa va spun ca puteti gasi pozicile cu pijamaua mea cea noua aici http://good-times.webshots.com/photo/2707393330103319776nrGqje e mortala, foarte subtire si sexoasa vai steaua mea..

intre timp, vad ca a ajuns caldurica la miss eu ma vaiet de 2 sapt deja

ooof ca nu mai vine sotul de la munca sa ma duc la doc/...umplu naiba un cap aici singura...ca oricum am ajuns sa vb singura de rasul curcilor..sper sa nu mai fi uitat ceva, ca revin cu alta postare

Pozici Iulia AMR!!! 3 Sapt!!!
Ariana Elena

Haide gogosica mamii! te asteptam cu drag!!! mami & tati de-abia asteapta sa te tina in brate!

Praise God!!!”

E frumoasa pijamaua ta!!! Arati ca o viitoare mamica f. fericita!!!

39+ Sara-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melly23 spune:

iulia deci pijamaua e bestiala!!!aici la noi nu gasesti decat naspeturi din saten ca si la tigani!!! deci e super si sa stii ca ai aparat ca al meu de fotografiat!!!sony cumva???

39+ Amelia Gabriela

Mergi la inceput

sa va mai povestesc despre printesa mea?
halal printesa... da niste parturi.... cred ca ar trebui sa facem concusr de parturi cand ne intalnim.
face cate unul de zici ca are pampers-ul plin, cand colo....nimic, numai aer. si asa se mai schimonoseste pana il face, se strange toata, se inroseste, si chirceste.... dar dupa ce il da.... se relaxeaza...

am vazut ca ii palce foarte mutl sa o las cu funduletul gol.... asa de mult... ca imediat face un pishu sau un kk. dar numai de placere :)

in rest.... dupa cum ne-am invatat: mancat, dormit la intrecere cu mami si stat cu ochii pe pereti cand vin tati si fratiorul acasa.
peste zi nu prea mai avem program de supt la 3 ore. si numai eu sunt de vina, ca o pun la san de cate ori vrea ea. nu cred ca este foarte rau, mai rau imi este mie ca nu stiu exact cat timp am "liber" intre supturi.

ieri am fsot la control (primul) si ne-a zis ca totul merge perfect. are deja 4260g si 54.5 cm. a laut intr-o luna cam 1400g (asta daca socotesc ca a iesit din spital cu 2860g). a ascultat0o si la inima, plamani, a controlat-o daca este simetrica la picioare. totule ste perfect. acum ne vedem peste o luna, cand face si vaccin. offff...

despre mine... mi se pare ca a cam scazut productia de lapte in ultimele zile, dar nu vreau sa intru in panica. pana la urma, ea pare destul de satisfacuta, mai ales noaptea, cand doarme si cate 4 ore legate. stiu ca ziua este mult rasfgat si de aceea vrea mai des la san. oricum, incerc sa mananc mai regulat, sa beau mai multe lichide. in ultimele zile nu am facut decat sa dorm, si numai sa ciugul cate ceva in pauzele de somn.

chair vroiam sa va intreb, fetele care alaptati. voi lauti ceva vitamine? v-a recomandat medicul ceva? eu parca as lua ceva, ca mi se pare ca dorm pe mine. poate ma mai inviorez si eu putin, ca tare ma enerveaza starea asta.

hai ca am scris azi.... parca vad ca iar iau o pauza mai lunga, nu pt ca as vrea, ci pt ca imi este lene sa scriu. dar sper ca nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

quote:
Originally posted by monik16
alina_anto decat o soacra cum are Ylari mai bine singura!!! Lasa ca te descurci tu (cu sau fara bona)! Cand e cineva din familie care sa stea cu tine in casa apar intotdeauna discutii. Eu un vreau pe nimeni acum….S-ar putea sa ma razgandesc dupa si o sa radeti de mine…ca nu prea stiu eu cu ce se “mananca copiii”. Eu sper ca o sa ma descurc!

Eu nu-mi doresc decat sa ma vad si eu acasa cu comoara mea si sa stiu ca e sanatoasa!!! N-am fost la cursuri, habar n-am cum se creste un copil, dar acum nici nu ma tem... Cel mai important e sa am un copil sanatos, sa ma recuperez si eu repede dupa, ca apoi ma descurc eu. Nu s-a nascut nimeni invatat. Am cumparat aseara un carusel pt. patut...Ma uitam la el si nu-mi venea sa cred...Parca nici nu am avut timp in ultima vreme sa ma gandesc ca o sa am un copil...pare ireal...asa frumos!!!!!! Parca uneori e prea frumos ca sa fie adevarat...

39+ Sara-Maria

Monik, asa spuneam si eu, ca nu vreau nicio un ajutor!!! Dar crede-ma ca am avut nevoie de tot ajutorul din partea celor care s-au oferit.. Si sincer, ma asteptam sa ma descurc singura, pt ca sunt o persoana calma, rabdatoare, cu simt de raspundere (dar mai ales modesta!!).Dar uite ca nu a fost asa...cum am ajuns acasa, parca nu mai eram eu: eram nervoasa pe toata lumea, nu ma intelegeam cu nimeni..
Acum, dupa 2 sapt de stat acasa, m-am obisnuit cu Sara.Azi si ieri am stat singurele de dimineata pana seara cand a venit sotul, si ne-am inteles amandoua foarte bine

Sper ca tu sa fii mai puternica decat mine si sa reusesti sa depasesti mai usor primele saptamani. Dar eu iti recomand totusi sa iei in considerare si varianta in care ai avea nevoie de ajutor...nu se stie niciodata, si mai bine sa fii pregatita dinainte.

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/AlinaGravidutza

Alina SARA-MARIA - Scortisoara cu gene lungi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

quote:
Originally posted by melly23

iulia deci pijamaua e bestiala!!!aici la noi nu gasesti decat naspeturi din saten ca si la tigani!!! deci e super si sa stii ca ai aparat ca al meu de fotografiat!!!sony cumva???

39+ Amelia Gabriela

dap!!!
iar pijamaua e luata de la magazin d-ala de chestii eftine..pe aici, porecla de 38 dar bine, am inebunit cand am vazut-o...imi si plac chestiile astea colorate, copilaresti...are niste porcusori grasi pe ea si buzunar in forma de catzel...si materialul e destul de bun..moale si subtire...eh, o bag in bagaj pt la maternitate

Pozici Iulia AMR!!! 3 Sapt!!!
Ariana Elena

Haide gogosica mamii! te asteptam cu drag!!! mami & tati de-abia asteapta sa te tina in brate!

Praise God!!!”

Mergi la inceput

si un ultim mesaj pe ziua de azi (sau paote nu?)...

felicitari noilor mamici, refacere rapida, sanatate multa lor si bebelusilor.

si tinem pumnii mamicilor care urmeaza zilele astea. ne gandim la voi si va urma nasteri usoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melly23 spune:

poi asa sa faci!!!sa ti-o pui cu tine la maternitate ca pun pariu ca le dai gata pe mamicile de pe acolo cu ea!!!dapoi pe bb!!!

39+ Amelia Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

iulia, esti de coma, iar pijamaluta e bestiala!!! M-am indragostit!

DanaH, ce ma bucur ca va merge bine... Vad ca deocamdata aia mica se comporta excelent, nu-ti face nici un fel de probleme... Lasa ca si partzurile sunt bune, abia se elibereaza de gaze... Eu sper ca bebe David sa nu ma mosteneasca pe mine in privinta asta, altfel cred ca Bogdan se duce sa doarma in baie

Felicia 35+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns socrate spune:

iulia eu am stat cu geamul deschis cu copilul de cand am venit acasa. Il tin mai departe de geam si gata. Noaptea cand ii dau sa manance deschid geamul (rabatez evident) ca sa se mai aeriseasca. Pampersii plini, partzurile etc. fac o atmosfera greu de respirat, asa ca prefer sa deschid un pic geamul mai ales ca e cald.

Ylari draga mea, nu stiu ce sa iti spun. Este greu de imaginat cum poti trai cu o asa persoana in casa.Nu ca ai incotro din cate inteleg. Acum am inteles de ce iti era groaza sa te intorci de la mamica ta. Iubi al tau tb sa se maturizeze urgent, apropo de ce mai povesteai si sa realizeze ca bb nu e acolo doar sa ne jucam, are nevoi si mamica tb sa fie linistita ca sa i le asigure.
Ca si comparatie, soacra mea la cei 80 de ani ai ei mi-a zis ca daca alaptez sa nu deschid nici usa daca suna cineva, cel mai important este copilul. Asa ca...a ta e dusa rau, sau e pur si simplu rea. Oricum eu am pistol in casa deci anunta-ma daca se deschide sezonul de vanatoare la soacra. Pana atunci sa ai forta.

Fetelor eu sper sa treaca problema cu stomacul ca sunt tare amarata cand il vad suferind asa.
Acum stau cu picioarele in apa sa imi tai ghearele ca la pedichiura nu stiu cand ajung. Am rezolvat o parte din epilat cu niste benzi pe care le-am luat, dar partea mai delicata nu stiu cand o sa ajung la cosmetica. De fapt nici nu stiu cand pot sa ma epilez inghinal din cauza operatiei. Eu nu am intrebat doctorita ca mi se parea penibil, deci daca aveti info...bagati aici.

Luminel, Flore, Andrada felicitari, bebei sanatosi si mancaciosi, pentru voi laptic si multa liniste va doresc.

Noemi,

Mergi la inceput