Mucosolvan si Ventolin in acelasi timp?

Buna
Copilul meu este racit. Tuseste si are si muci. Am din tara Ventolin si Mucosolvan Junior, prescriptie de la doi medici pentru aceleasi simptome. Le pot da pe amandoua in acelasi timp? Am incercat cate o doza dimineata si la pranz si mi s-a parut cam agitat in dupa amiaza aceea, a adormit f greu de amiaza. Nu stiu daca din cauza aceasta. Voi ati dat in acelasi timp cele doua medicamente? Nu mai am nici prospectele, stiu numai dozele, cate 2,5 ml.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Raspunsuri

alexpa spune:
agitatia e de la ventolin. dar ventolinul nu se da in tuse si muci, ci daca face ceva ca o criza astmatica, deci nu-l mai da, cel putin pana nu-l consulta si un doctor la plamani


lorellay spune:
Nume: VENTOLIN, sirop
Producator: Glaxo Wellcome
Forma de prezentare: Flacoane a 150 ml, continand Salbutamol BP sulfat, 2 mg in fiecare 5 ml de sirop fara zahar, cu aroma de fructe.
Indicatii terapeutice: Ventolin este un agonist beta2-adrenergic selectiv. La dozele terapeutice actioneaza selectiv pe receptorii beta2- adrenergici ai musculaturii bronsice, avand o actiune minima sau nula la nivelul receptorilor beta-adrenergici cardiaci. Ventolin este indicat pentru tratamentul si profilaxia crizelor de astm. Bronhodilatatoarele nu trebuie sa constituie singurul mijloc terapeutic la pacientii cu astm bronsic sever sau instabil. Formele grave de astm necesita o evaluare medicala regulata, deoarece pot pune in pericol viata bolnavului. Pacientii cu astm sever au simptome constante si exacerbari cu limitarea capacitatii fizice si valoarea PEF mai mica decat 60%. La acestia nu este suficient tratamentul cu bronhodilatatoare. Acesti pacienti necesita doze mari de corticosteroizi inhalatori (>=1 mg/zi beclometazona dipropionat) sau orali. Agravarea brusca a simptomelor necesita cresterea dozelor de corticosteroizi, care trebuie administrati urgent sub supraveghere medicala. Ventolin este indicat in tratamentul bronhospasmului din toate tipurile de astm bronsic, bronsita cronica si emfizem pulmonar. Ventolin sirop este recomandat ca tratament oral pentru copii si pentru adultii care prefera medicamentele lichide (sau au dificultati de deglutitie).
Mod de administrare, doze: Salbutamol are o durata de actiune de 4-6 ore la majoritatea pacientilor. Necesitatea cresterii dozelor de (bronhodilatatoare) beta2-simpaticomimetice poate fi un semn de agravare a bolii astmatice. In aceste conditii, o reevaluare a planului terapeutic al bolnavului poate fi necesara si terapia simultana cu glucocorticosteroizi trebuie avuta in vedere (considerata). Modificarea dozelor si a intervalelor de administrare poate fi facuta numai la recomandarea medicului, deoarece crestera excesiva a dozelor se poate asocia cu cresterea frecventei efectelor adverse. Adulti: Doza uzual eficienta este de 10 ml Ventolin sirop (4 mg salbutamol) de 3 sau 4 ori pe zi. Daca efectul terapeutic adecvat nu este obtinut, se pot administra treptat pana la 20 ml Ventolin sirop pe doza (8 mg salbutamol). Pentru unii dintre pacienti se poate obtine efectul terapeutic si dupa 5 ml Ventolin sirop (2 mg salbutamol) de 3 sau 4 ori pe zi. Copii 2-6 ani: 2,5-5 ml Ventolin sirop (1-2 mg salbutamol) de 3 sau 4 ori pe zi. Copii 6-12 ani: 5 ml Ventolin sirop (2 mg salbutamol) de 3 sau 4 ori pe zi. Copii peste 12 ani: 5-10 ml Ventolin sirop (2-4 mg salbutamol) de 3 sau 4 ori pe zi. Grupe speciale de pacienti: La pacientii in varsta sau cei care sunt neobisnuit de sensibili la medicamente stimulatoare beta-adrenergice, este recomandabil sa inceapa tratamentul cu 5 ml sirop (2 mg Salbutamol) de 3-4 ori pe zi.
Contraindicatii: Ventolin sirop este contraindicat la pacientii cu antecedente de hipersensibilitate la orice componenti. Desi salbutamolul administrat intravenos si ocazional sub forma de tablete se foloseste in conducerea nasterii premature, necomplicata de placenta praevia, hemoragie antepartum sau toxemie gravidica, se recomanda sa nu se foloseasca in cazul iminentei de avort.
Precautii speciale: Conducerea tratamentului in astmul bronsic trebuie normal sa parcurga anumite etape, iar raspunsul pacientului trebuie monitorizat clinic si prin testarea functiei pulmonare. Cresterea dozelor de beta2-agonisti cu durata scurta de actiune pentru controlul simptomelor astmului indica o deteriorare a starii pacientului. In aceste conditii, planul terapeutic al bolnavului trebuie reevaluat. Diminuarea progresiva sau brusca a controlului simptomelor astmului poate pune in pericol viata bolnavului. De aceea, in astfel de situatii trebuie inceput tratamentul cu corticosteroizi, sau trebuie crescute dozele (in cazurile aflate deja sub tratament cu corticosteroizi). La pacientii cu risc trebuie monitorizat zilnic debitul expirator. Pacientii trebuie avertizati ca, in cazul in care durata de actiune a medicamentului este diminuata sau mult redusa, nu trebuie crescuta doza si frecventa administrarii, ci trebuie consultat medicul curant. Salbutamolul trebuie administrat cu precautie la pacientii cu tireotoxicoza. Aparitia hipokaliemiei poate fi rezultatul tratamentului cu beta2-agonisti, in special cei administrati parenteral sau in aerosoli. Se recomanda multa precautie in atacul sever de astm, deoarece hipokaliemia poate fi potentata de tratamentul concomitent cu derivati xantinici, corticosteroizi, diuretice si de hipoxie. Se recomanda monitorizarea nivelului seric al potasiului in aceste situatii. Tratamentul pe termen lung cu Ventolin sirop (forma care contine zahar) creste riscul cariei dentare; de aceea, este importanta mentinerea igienei dentare zilnice.
Interactiuni medicamentoase: Trebuie evitata administrarea simultana a Salbutamolului si a beta-blocantelor neselective (propranolol). Salbutamol nu este contraindicat la pacientii tratati cu inhibitori de monoaminooxidaza (IMAO).
Sarcina si alaptare: Administrarea medicamentelor in timpul sarcinii trebuie luata in considerare numai daca beneficiul pentru mama este mai mare decat posibilul risc pentru fat. Salbutamolul este secretat (excretat) probabil prin laptele matern; de aceea, folosirea lui de catre mamele care alapteaza se recomanda numai in cazurile in care beneficiul pentru mama este mai mare decat posibilul risc pentru sugar. Nu se cunoaste daca Salbutamolul din laptele matern are un efect negativ asupra fatului.
Reactii adverse: Nu s-au semnalat reactii adverse importante dupa tratamentul cu Ventolin sirop. Ventolin sirop poate cauza un tremor fin al muschilor scheletici, de obicei mainile sunt mai afectate. Acest efect este corelat cu doza si este comun tuturor stimulantilor beta-adrenergici. Cativa pacienti au simtit o tensiune legata de efectele pe muschii scheletici si nu direct prin stimularea SNC. Ocazional au fost raportate cazuri cu dureri de cap. La cativa pacienti s-a produs o vasodilatatie periferica si o mica crestere compensatorie a frecventei cardiace. Reactii de hipersensibilitate, incluzand angioedemul, urticaria, bronhospasmul, hipotensiunea arteriala si colapsul s-au raportat foarte rar. Au fost raportate foarte rare cazuri de crampe musculare. In urma terapiei cu beta2-agonisti poate aparea hipokaliemie potential serioasa. La fel ca si alti beta2-agonisti, Salbutamol poate provoca agitatie cand este administrat la copii. Tahicardia poate surveni la cativa pacienti.
Supradozare: Antidotul de preferat in supradozarea de Ventolin inhaler este un beta-blocant cardioselectiv, dar medicamentele beta-blocante trebuie utilizate cu prudenta la pacientii cu antecedente de bronhospasm. Hipokaliemia poate aparea in urma supradozajului cu salbutamol, de aceea se dozeaza nivelul seric al potasiului.
Precautii farmaceutice: Se pastreaza la o temperatura sub 30 grade Celsius (Ventolin sirop fara zahar) si sub 25 grade Celsius (Ventolin sirop cu zahar). A se pastra ferit de lumina. Ventolin sirop fara zahar poate fi diluat cu apa distilata BP. Mixtura care rezulta trebuie protejata de lumina si utilizata in 28 zile. O dilutie de 50% v/v Ventolin sirop conserva adecvat impotriva contaminarii microbiene. Ventolin sirop cu zahar se poate dilua cu sirop BP neconservat. Combinatia rezultata trebuie protejata fata de lumina si se va pastra 14 zile.
Lorellay 14+ si
Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15


lorellay spune:
Nume: MUCOSOLVAN, sirop
Producator: Boehringer Ingelheim
Forma de prezentare: Comprimate a 30 mg ambroxol clorhidrat; sirop, flacon de 100 ml cu 30 mg ambroxol clorhidrat/5 ml.
Actiune terapeutica: Mucosolvan este un metabolit derivat din bromhexin (Bisolvon). Mucosolvan este un mucoregulator, avand un mecanism de actiune mai complex comparativ cu produsele mucolitice, expectorante si secretolitice. Mucosolvan are actiune polivalenta la nivelul arborelui traheo-bronsic: scade adezivitatea si vascozitatea mucusului, creste motilitatea cililor vibratili la nivelul epiteliului bronsic, creste volumul secretiilor seroase, creste clearance-ului mucociliar, stimuleaza sistemul surfactant, are efect antioxidant si antiinflamator. Mucosolvan faciliteaza pasajul antibioticelor prin bariera bronsica, crescand astfel concentratia si durata de actiune a antibioticelor in lichidul bronsic si tesutul pulmonar. Mai mult decat un simptomatic, Mucosolvan actioneaza la nivel celular, avand ca teritorii tinta aparatul secretor bronsic, epiteliul bronsic si alveolele pulmonare. Absorbtia gastrointestinala si distributia din sange in tesuturi se fac rapid. Mucosolvan are o afinitate crescuta pentru tesutul pulmonar, atingand in tesutul pulmonar nivele mai ridicate decat in plasma. Efectul terapeutic se instaleaza dupa 30 minute de la administrarea orala si se mentine 8-12 ore. Prin actiunea sa complexa, Mucosolvan amelioreaza simptomatologia respiratorie, reduce numarul exacerbarilor, reduce degradarea functionala pulmonara.
Indicatii: Boli respiratorii acute si cronice, exacerbari acute in BPOC, prevenirea complicatiilor pulmonare postoperatorii.
Contraindicatii: Nu se recomanda pacientilor cu hipersensibilitate la ambroxol sau alti componenti ai produsului. Practic, Mucosolvan nu are contraindicatii, fiind un produs bine tolerat, pentru toate varstele.
Precautii: Mucosolvan administrat pe cale orala nu necesita precautii.
Sarcina si alaptare: Deoarece nu exista informatii privind utilizarea Mucosolvan in sarcina, pana la 28 de saptamani, administrarea in primul trimestru de sarcina se va face numai la indicatia medicului. Exista experienta clinica bine documentata privind utilizarea Mucosolvan la femei cu sarcina in varsta de peste 28 de saptamani: s-a administrat Mucosolvan intravenos, in doze mai mari de 1 000 mg pe zi, la gravide cu risc de nastere prematura, pentru profilaxia sindromului de detresa respiratorie a nou-nascutului. Mucosolvan trece in laptele matern, dar nu s-a dovedit a avea efecte adverse asupra sugarului, la doze terapeutice.
Reactii adverse: Mucosolvan este, in general, bine tolerat. Rar, pot aparea tulburari gastrointestinale sau reactii alergice mai ales la pacientii atopici.
Interactiuni cu alte medicamente: Administrarea concomitenta de Mucosolvan si antibiotice (amoxicilina, cefuroxim, eritromicina, doxiciclina) duce la cresterea concentratiei antibioticului in tesutul pulmonar. Nu se cunosc interactiuni nefavorabile cu alte medicamente.
Posologie: Comprimate a 30 mg ambroxol clorhidrat: Adulti: 1 comprimat de 3 ori pe zi. Efectul terapeutic poate creste prin administrarea a 2 comprimate de 2 ori pe zi. In tratamentul de lunga durata, doza poate fi redusa la 1 comprimat de 2 ori pe zi. Se recomanda administrarea comprimatelor dupa mese, cu lichide. Sirop cu 30 mg ambroxol clorhidrat/5 ml (5 ml=1 lingurita): Adulti si copii peste 12 ani: 10 ml (2 lingurite) de 2 ori pe zi. Aceasta doza este recomandata pentru tratamentul afectiunilor respiratorii acute si pentru tratamentul initial al afectiunilor respiratorii cronice, pe o perioada de aproximativ 14 zile. Copii 6 - 12 ani: 5 ml (1 lingurita) de 2 - 3 ori pe zi; copii 2 - 6 ani: 2,5 ml (1/2 lingurita) de 3 ori pe zi; copii 1 - 2 ani: 2,5 ml (1/2 lingurita) de 2 ori pe zi. Dozele de mai sus sunt recomandate pentru tratamentul initial; dupa 14 zile dozele pot fi reduse la jumatate. Se recomanda administrarea siropului in cursul meselor.
Conditii de pastrare: Se va pastra intr-un loc uscat, la o temperatura care sa nu depaseasca 25 grade Celsius. Nu se va lasa la indemana copiilor.
Sper sa-ti fie de folos....
Lorellay 14+ si
Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15


oana0204 spune:
Multumesc pentru raspunsuri fetelor, i-am dat Mucosolvan si Ventolin numai in prima zi dimineata si la pranz, apoi cand am vazut ca a avut probleme cu somnicul la pranz am continuat numai cu Mucosolvan. De astazi am intrat in o noua faza a bolii, mucii au devenit galbeni si vascosi si folosim cu succes Batista bebelusului.
Multa sanatate atat copiilor cat si mamicilor.


Veronicai spune:
Buna ziua.
As dori sa stiu daca Mucosolvan se da si la copii sub 1 an, mai exact 8 luni pentru tuse expectoranta.
Ii dau Humex dar nu are nici un efect.
Multumesc.


alinusha06 spune:
va recomand cu caldura pt tuse si nasuc infundat si cam pt orice fel de raceala crema plumex baby pe baza de eucalipt este miraculoasa,se aplica pe pieptul copilului si are o mie de beneficii, si pt nas la noi e ok biorinilul picaturi,ca apa de mare nu isi face efectul.
http://www.dropshots.com/florance82#date/2008-07-01/11:57:12
Flori mami de Bianca (29.05.2006)si acum de Madalina (04.03.2008)
