Excursii in Guatemala cumparate din Mexic?
As dori sa intreb daca cineva a cumparat in timpul sederii in Mexic excursii spre ruinele mayase din Guatemala si daca da, a meritat?
Raspunsuri
doruletz spune:
De unde din Mexic? Daca e vorba de riviera maya (cancun &co), e mai lesne sa vizitezi ruinele maya din Yucatan, sunt mai aproape. Si sunt o gramada in zona aia, Chichen Itza sau Tulum sau Ruta Puuc, ( pentru asta din urma cel mai rentabil e sa inchiriezi o masina si sa mergi de capul tau, poti astfel sa descoperi locuri fantastice unde ajung foarte putini turisti. de cele mai multe ori noi eram singurii care bantuiau printre temple si piramide, e o senzatie speciala).
In ceea ce priveste excursiile in Guatemala , noi am vizitat ruinele maya Bonampak si Yaxchilan aflate pe granita dintre Mexic si Guatemala, intr-un teritoriu gestionat de indienii lacandon . De meritat, merita cu siguranta, sunt locuri extrordinare, temple maya pierdute in jungla la care nu se ajunge decat cu "lancha rapida", dupa o ora de mers pe raul Usumacinta (granita dintre Mexic si Guatemala). Noi am plecat din Palenque (Chiapas) ntr-o excursie de o zi insa se poate sta si mai mult, se pot vizita si alte locuri in Guatemala. Nu e insa posibil sa mergi de capul tau ci doar in grupuri organizate caci traseul trebuie aprobat de "stapanii" locurilor, indienii lacandon, ei sunt cei care gereaza turismul in regiunea aia. Excursiile le gasesti la orice agentie sau hotel din palenque sau san cristobal de las casas, nici nu trebuie sa-i cauti prea mult , vin ei sa te roage.
mariana_1976 spune:
Doruletz, iti multumesc mult pentru raspuns. Ma gindeam la Tikal/Flores/Guatemala cumparata din Chetumal/Mexic sau din Playa del Carmen.
Am citit ca ar exista de la Flores microbuz pina la Palenque/Mexic dar... nu chiar direct.
Ma intereseaza foarte mult si Chichen Itza si Tulum, chiar Uxmal.
Mariana 35+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda
mariana_1976 spune:
Gata, am vazut si pozele! Ce sa mai zic, nu mai am cuvinte!
Sunteti extraordinari ca ati reusit un asemenea traseu!
Mariana 35+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda
doruletz spune:
mariana, nu imi amintesc sa fi vazut in Playa excursii pentru Guatemala insa nu e exclus sa existe. Sunt in schimb multe excursii la Chichen Itza, Valladolid, Coba, Tulum etc. Pentru Chichen Itza noi am inchiriat o masina din Playa del Carmen si am mers de capul nostru insa cred ca nici cu excursia organizata nu e o idee rea.
Templele de la Uxmal si Ruta Puuc sunt aproape de Merida deci mai intai ar trebui sa ajungeti acolo. Asta nu e foarte complicat, din Playa del Carmen luati autobuzul (de la gara rutiera de pe Avenida 5) pana in Merida, sunt vreo 6 ore de mers. Autobuzele sunt de fapt autocare, cu aer conditionat, tv etc, exista cateva companii, noi am preferat ADO insa cred ca si celelalte sunt cam la fel. Uite si mersul autobuzelor ca sa-ti faci o idee despre orare si distante. Cu o masina inchiriata din Merida se poate face Ruta Puuc intr-o singura zi.
Dupa parerea mea si Merida e un oras interesant, e capitala yucatanului unde se zice ca in fiecare zi are loc o manifestatie culturala gratuita: fie un concert pe strada, un spectacol, dansuri etc. Intr-o seara au oprit circulatia pe cateva strazi din centru, toate restaurantele au scos mesele pe trotuar, au venit mariachii si lumea a inceput sa danseze, localnici cu turisti amestecati.(si daca ajungeti pe acolo, uite un www.hotelmediomundo.com/index.htm" target="_blank">hotel unde prepara o margarita extraordinara )
Apoi din Merida se poate continua traseul ruinelor maya spre Palenque (tot cu autobuzul, sunt vreo 8 ore ) si de acolo mai departe spre Guatemala. Insa sunt multe de vazut si in imprejurimile Palenque, pana sa ajungeti la Flores si Tikal.
Oricum, iti garantez ca nu o sa regreti vizita in Mexic, e una din cele mai frumoase destinatii de pe glob. Te invidiez:)