ENDOSCOPIE digestiva

ENDOSCOPIE digestiva | Autor: simonadinca

Link direct la acest mesaj

Am o rugaminte, daca unul din copilasi a facut endoscopie digestiva cu anestezie generala?
As vrea sa stiu cat mai multe detalii intrucat ne pregatim de asa ceva la Grigore Alexandrescu. I se va face si biopsie de mucoasa...

Norica si Simona
http://www.dragosdinca.ro/pagini/index.php

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

nu stiu cat te va ajuta, dar o sa-ti povestesc cum a fost la sotul meu - a facut endoscopie digestiva acum 10 zile.
la adulti nu s eface cu anestezie, unii dr iti dau ceva de baut sa-ti amorteasca un pic gatul, dar lui nu i-a dat nimic. a zis ca nu e foarte deranjant, atata timp cat 'cooperezi' (adica sa inghiti in gol and zice dr, astefel incat cablul sa ajunga in stimac). cand ajunge cablul in stomac, a zis ca e un pic dureros...
presupun ca din cauza asta la copii se face cu anestezie generala, plus ca un copil se sperie, nu stie cum sa inghita samd.

despre anestezia generala ar trebui sa discuti cu medicii de acolo, din cate stiu eu la trezirea din anestezie poate sa fie ametit, are senzatie de greata/ voma.

mai multe nu stiu... poate totus vei gasi mamici cu copilasi care au trecut prin asta!

multa sanatate! sa auzim de bine!

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Buna,

Baiatul meu a facut o rectoscopie la Grigore Alexandrescu (acum vreo 2 ani), din cauza unei colite hemoragice. Eu am fost tare stresata pentru analiza asta, iar el nu a avut nici o problema. Era foarte incantat ca-l imbracase cu un halat verde si-i spunea asistenta ca se vor transforma in martieni. A fost facuta fara anestezie generala pentru ca a colaborat foarte bine (avea 6 ani pe-atunci). Dupa vreo 10 minute a iesit din sala si foarte senin m-a intrebat daca poate manca. Ca procedura standard i-a facut si biopsie de mucoasa. Pe mine m-a speriat mult denumirea (si am stat cu emotii vreo 2 saptamani pana am primit rezultatul) dar am inteles ca e o procedura standard care iti poate arata daca e o infectie acuta, moderata, cronica. La baiatul meu a iesit o inflamare moderata, mai scria ceva pe-acolo dar si dr. si cel de la laborator mi-au zis ca a iesit buna analiza. La el aceasta colita se pare ca a aparut din cauza unei candidoze intestinale (avusese cu vreo 3-4 luni inainte 2 enterocolite urate, luate de la gradinita, la interval de 2 luni intre ele-intre ele facuse si varicela si binentels ca la indicatia dr. ii dadusem antibiotic la greu, asa ca abia am reusit sa scapam de candida).

Acolo in spital erau si copii care facusera endoscopii pentru partea superioara a tubului digestiv, cei care nu colaborau sau erau prea mici li se facea anaestezie generala. Astea erau un pic mai neplacute (si eu am facut una cand aveam vreo 10 ani), dar depinde de la copil la copil.

La ce dr. mergeti?

Sanatate multa va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonadinca spune:

Multumesc!
Dr. gastro Gabriela Lesanu. Endoscopia va fi facuta de dr. Danila. Din pacate, va fi o endoscopie complexa...se urmareste refluxul (esofagita) si mucoasa. Vor intra cat mai adanc. Si eu am facut o endoscopie si nu m-a durut nimic (am icnit). Insa ma sperie anestezia generala si nu stiu la ce sa ma astept! Din pacate Nora are doar 3 ani si dr crede ca nu va colabora mai ales ca procedura nu va fi una standard.
Va fi anestezie generala dar scurta! Cand ma gandesc ca iar o chinui...
O zi frumoasa!

Norica si Simona
http://www.dragosdinca.ro/pagini/index.php

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

simona - nu te gandi ca o chinui, daca asta este solutia sa afli ce-i provoaca suferinta, sa gasiti tratament eficace !

anestezie generala se face si la scoatere polipilor, ai mei au trecut amandoi prin asta! n-au fost probleme deosebite (au stat adormiti maxim 15-20 minute). in plus, baiatul cel mare a fost operat de invaginatie (incurcatura de matze) cand avea doar 2 lunisoare, tot cu anestezie generala - operatia a durat cred vreo ora. copiii isi revin mult mai usor din toate!

Doamne-ajuta!

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput