sistem MLM
Raspunsuri - Pagina 4
kariguld spune:
Fomalhauti, ne e chiar % la % sistem piramidal, dar este totusi piramidal! pentru ca trebuie sa construiesti retea, sa ai oameni multi sub tine, retele care sa lucreze ca tu sa poti castiga bine la un momendat! cunosc multe sisteme MLM, stiu si oameni care lucreaza in ele, DAR, nu cunosc pe nimeni care sa nu mai munceasca si sa primeasca bani....
zilele trecute am aflat de un fost coleg, ca este implicat intr-un astfel de sistem, si a ajuns in doi ani la un nivel foarte sus....dar cand am intrat putin pe fir, am aflat ca el are si alte afaceri, ceva cu constructii de unde are bani forte multi, si de acolo a pompat bani in afacerea amwy! iar unii care erau inaintea lui in retea, s-au lasat.... ca nu castigau....
asa ca....pe unde o fi adevarul????? cine poate sti cu adevarat??!!
kari
gabriela_tutuianu spune:
sistem piramidal este un sistem in care nu se circula nimic in afara de bani . nimic altceva . despre avon , oriflame , forever , hemel sau orice alta companie mlm vorbiti nu sunt sisteme piramidale pentru ca acolo se misca niste produse . daca produsele se comanda , atunci vin bani . nu va ganditi la structura care se construieste si care are aspectul unei piramide ....
gabriela_tutuianu spune:
si pentru ca urmaresc subiectul de ceva timp – si nu sunt singura – vreau sa spun ca personal cunosc multe persoane care traiesc doar din mlm . daca banii sunt suficienti ? depinde de cat are nevoie cineva pentru un trai decent sau unul normal , depinde de ce ne dorim . sunt oameni care cu 1000 euro / luna traiesc foarte bine , sunt oameni care abia se descurca cu 10.000 euro / luna .
cat despre povestile cum ca ai ajunge sa castigi fara sa faci nimic , sunt doar povesti fie scoase de cei speriati de munca fie de cei care nu stiu cum sa atraga pe cineva si ii spune asa o gogomanie – si aici sunt de vine cei care cred . intr-adevar activitatea este mult mai usoara nu pentru ca faci mai putin , ci pentru ca ai deja experienta de luni / ani de zile .
celor care doresc sa inceapa o afacere mlm le doresc sa ia decizia corecta abia dupa ce au intrebat si au verificat ceea ce li se spune .
crinuta spune:
Ba eu cunosc oameni care dupa 1 an au renuntat la servici si chiar si acum traiesc doar din asta.
Castiga enorm...
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
ramonav23 spune:
Na belea ca a aparut si "diamantul", desi imi face greata numai denumirea asta, pentru ca ma duce cu gandul la un anume MLM, unde se fac vanzari de vise grupa mare, si unde lumea aplauda frenetic atunci cand zabaloshii le povestesc despre vile de lux, croaziere asemenea, masini scumpe si alte VISE.
Nu ma numesc diamant, ci doar "manager" si ....da, traiesc si eu si sotul meu, doar din MLM.
Povestea mea e simpla: am refuzat sa ma inscriu acum 2 ani intr-un sistem asemanator cu AVON. Dar s-a insistat si am intrat. Lucram dupa servici, dupa ora 6. AM ajuns sa castig bine inca din primele luni. Acum, castig sume pe care nu vreau sa le pronunt pentru ca pe multi ii sperie.
MLM sistem piramidal? Este cel mai putin piramidal mod de a castiga bani. De ce? Pentru ca intr-o afacere MLM FARA CONDITII, FARA TARGETE, FARA OBLIGATII, ORICE inscris isi poate depasi sponsorul, chiar daca este inscris la 2 ani dupa aceasta. ( eu sunt dovada vie, castig mai mult decat toti cei de deasupra mea, si sunt pe nivelul 13, iar inscrisul meu, m-a depasit chiar si pe mine ca si castig)
Orice afacere clasica este piramidala. Niciodata magazinul nu va castiga mai mult decat dealerul, dealerul decat importatorul si importatorul decat producatorul.
Scoala este piramidala. femeia de servici NICIODATA NU va castiga mai mult decat profesorii debutanti, debutantii decat titularii, titularii decat directorii,e tc etc
Guvernul este piramidal
Aramata este piramidala
Exemplele pot continua la nesfarsit.
Am avut un servici de nota 10.000. Castigam la 30 milioane cand mi-am dat demisia, calatorisem in locuri unde altii nu vor ajunge din pacate, toata viata lor ( si nu ma bucura lucrul asta) -Insulele Mauriius, Las Vegas, China - Hong Kong, Europa.....in nu stiu cate locuri...
Dar, era servici. Nu as fi reusit vreodata sa castig mai mult decat directoarea comerciala, ea mai mult decat directorul adjunct, si acesta din urma mai mutl decat directorul general, seful meu. PI-RA-MI-DA, in toata regula. De ce refuza oamenii sa vada asta???
Nu e deloc usor sa faci MLM, mai ales in Romania unde se lucreaza execrabil, iar zabaloshii cu aplauzele isi bat joc de inteligenta semenilor lor, dar fara discutie, e mai usor decat la servici.
Cand exista pe piata afaceri care distrug zi de zi imaginea MLM-ului, este greu sa explici prietenilor tai ca nu au nimic de pierdut. Asa cum spunea Kariguld, si ...nu esti singura care a auzit de asa ceva, sunt afaceri in care TREBUIE sa pompezi permanent bani din alte parti, pentru a sustine "proiectul financiar pe termen lung"
Fi-mi-ar greata!!!!!! Intr-o afacere MLM, nu exista motiv daca te implici, ca in 6 luni sa nu castigi un salariu. Doar vanzarile de vise duc la distrugerea inteligentei umane, la dezumanizare, la .....investitii inutile.
Se spune ca e un proiect financiar pe termen lung? Pe ce ati facut dragii mei statisticile astea? Pe oameni sigur NU. Poate pe conserve!!!
Cat despre cei care umblau cu sacosica...., da, se intampla si asta pentru ca nu exista 10 oameni care sa faca MLM cu adevarat in Romania. Castiga mii, zeci de mii de euro, din simple conjuncturi favorabile, dar ca pregatire sunt dezastru. Cum sa stie bietul om abia inscris, ce rte sa faca in afacere, daca nu i se face imaginea corecta a MLM-ului? Cand practic este trimis cu sacosica la vanzare? Te mai miri ca pana si eu am refuzat la inceput, pentru ca asta credeam ca trebuie sa fac.
Cat despre castigurile din MLM... este o sansa pentru fiecare om, sa castige un ban, mai usor decat oriunde. Iar vanzarea pana una alta, ne afecteaza fiecare aspect al vietii noastre, fie ca ne place sau nu. Insa, trebuie sa vinzi o afacere!
Cei carora le e teama sa vanda..... sa isi ia gandul ca vor putea avea vreodata o afacere proprie, clasica.
Cu drag,
Ramona
kariguld spune:
ramonav23, da ce te-ai aprins mama asa???!!!! unde fusesi pana acuma?
daca s-ar inscrie toata tara in sisteme MLM....
cred sincer ca exagerezi...inclin sa cred ca e totusi opinia ta personala...
si ar fi trebuit sa spui cum se numeste sistemul in care lucrezi...ca nu e nici o taina pana la urma....
uite, eu am o afacere, impreuna cu sotul meu....si angajatii mei au salarii f bune...la egalitate, mai putin agentul de la curatenie... sincer, plus multe beneficii, masini, telefoane, pensii, abonamente medicale, bonusuri trimestriale. sigur ca nu le pot oferi 5000 de euro salariu lunar....
dar oamenii sunt multumiti, ca drept dovada nimeni nu a plecat de la noi...avem angajati de 12 ani, de cand e firma...
asta era asa in paranteza....
deci, sistemul in care lucrezi, este....?
Kari
ramonav23 spune:
Nu ma ascund sa spun care este sistemul meu, insa m-am saturat sa mi se spuna ca fac reclama. Nu ma intereseaza in nici un fel sa vorbesc despre sistemul MEU, ci despre MLM, care... continui sa imi pastrez opinia si sa o sustin, ca se face deosebit de ....prost la noi.
Sa se inscrie toata tara...in sistemele MLM, nu prea are cum..... dovada este Avon, care de in atatia ani in Roamania..... De fapt, cred ca mai bine spun ca, in toata lumea, are 5 milioane de colaboratori.
Nu ma intelege gresit. Te felicit ca ai reusit sa construiesti o afacere si mai mult decat atat, sa dai oamenilor salarii omenesti. Nu am spus ca nu exista salarii bune. Ci ca orice afacere clasica, este mai piramidala decat un MLM. Tu, ca patron, castigi si vei castiga intotdeauna mai mult decat angajatii tai. Pe cand, intr-un MLM, oricine poate castiga mai mult decat cei de sus. Ceea ce chiar nu se poate intampla in afacerile clasice :) Asta am vrut sa spun.
Sistemul in care lucrez nu este nici un secret, dar nici subiectul acestei discutii. Am experienta crede-ma...... in postari unde mi s-a spus ca fac reclama
Sistemul MLM este o sansa pentru omul de rand sa se realizeze, caci in ziua de astazi nu sunt prea multe astfel de sanse. INSA, MLM-ul facut bine, aduce satisfactii si castiguri, MLM-ul facut prost, duce la pierderea tuturor prietenilor.
crinuta spune:
Ba eu consider discutia foarte interesanta, as numi-o schimb de experienta.
Continuati, poate mai invat si eu ceva de la voi.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
ramonav23 spune:
Kariguld, m-am aprins pentru ca mi-e ciuda ca reactiile oamenilor pe care le-am vazut aici pe site, sunt din cauza vanzarilor de vise despre care vorbeam, din cauza bataii de joc ce se face in MLM-ul romanesc.
Esti invitat sa vezi o "oportunitate de afacere" si nimeresti intr-o sala unde lumea aplauda (fara sens de altfel) si unde zabaloshii vorbesc de vise marete.......... Ti se promite marea cu sarea si cand ajungi pe nivel mare...hopaaa, te trezesti ca ai conditii cocosante pentru a iti ridica dreptul dobandit prin munca. Nu crezi ca e firesc sa ma aprind?
Te miri de ce lumea are reactia pe care o are la auzirea afacerilor MLM.