personalul din spital...oribil
Raspunsuri - Pagina 4
Nati spune:
Acum vorbesc de Japonia, nu mai stiu cum e in tara, nu am mai fost intr-un spital romanesc de ceva vreme.
Aiciin Japonia , nu stiu cum e sa fii internat in spital, dar fiind insarcinata, si la control, cand era nevoie sa mi se ia sange, se desigila seringa in fata mea, tot ce era sigilat era desfacut in fata pacientului.
La fiecare vizita, dupa control, medicul te intreaba daca ai intrebari, daca da ti se raspunde.
Si cum se apropie perioada sa trebui sa nasc, mi s-a pus la dispozitie un formular, in care mi se explica ce reprezinta fiecare analiza, daca sunt de acord cu analiza respectiva(probabil din motive religioase), daca vreau sa stiu ce injectii mi se fac si pentru ce.
Indiferent ce vor sa faca ti se da patalamaua la mana, sa nu zici ca nu ai stiut ce vor sa faca si ce reprezinta.
Pana si in cazul in care nasterea naturala intampina probleme, ni s-a desenat pe un formular ce reprezinta o cezariana, cum se va face, unde se taie, cat, ce se poate intampla dupa cezariana, infectii si altele.Dupa ce au fost siguri ca am inteles tot, semneaza pacientul,sotul/sotia pacientului si apoi medicul.
Asa si ei se acopera si tu ca pacient stii ce te asteapta si ce iti vor face.
Poate sistemul asta ia timp mult, dar cel putin toate partile stiu ce au de facut si la ce sa se astepte.
Nu ar fi rau daca ar aplica si la noi in tara sistemul asta.
37+
www.flickr.com/photos/nati76/" target="_blank">Poze
GGina spune:
Mai ,Nati esti la prima sarcina de asta iti explica mai mult, stai sa ajungi la a doua ca in 5 min esti consultata si data afara din cabinet.
Bineinteles ca sistemele sint diferite ,dar oricum....Mai lasa-ma si cu japonezii tai.
moruna spune:
din pacate in spital la noi nici macar la prima nastere nu ti se explica multe lucruri in unele spitale,in cazul unor anumiti medici si asistente.eu nu cred ca numai sistemul din romania are probleme...peste tot sunt probleme diverse.de curand am vazut un film despre spitale din america si in situatiile respective tind sa cred ca intr-o mica masura parca la noi e mai bine din anumite puncte de vedere.
salceanu spune:
eu personal am o impresie proasta despre medicii din tg.mures. sa mergi acolo ptr.o boala de inima si medicul sa nu puna macar o data stetoscopul in dreptul cordului mi s-aparut lipsa de respect ptr. pacient. recunosc ca mi s-au facut toate investigatiile dar dupa 5 zile am plecat din spital fara nici un diagnostic si fara sa mi se ia macar o tensiune ,iar spaga sa stiti ca am dat. in plus mai era vorba si despre o boala de inima la o persoana de 31 de ani. am venit acasa cu tratamentul prescris de ei si la 3 zile am facut tensiune 220/140mmHg. ce ar fi trebuit sa fac ?sa-i dau in judecata?
Amina_Marina spune:
quote:
Originally posted by Nati
Acum vorbesc de Japonia, nu mai stiu cum e in tara, nu am mai fost intr-un spital romanesc de ceva vreme.
Aiciin Japonia , nu stiu cum e sa fii internat in spital, dar fiind insarcinata, si la control, cand era nevoie sa mi se ia sange, se desigila seringa in fata mea, tot ce era sigilat era desfacut in fata pacientului.
La fiecare vizita, dupa control, medicul te intreaba daca ai intrebari, daca da ti se raspunde.
Si cum se apropie perioada sa trebui sa nasc, mi s-a pus la dispozitie un formular, in care mi se explica ce reprezinta fiecare analiza, daca sunt de acord cu analiza respectiva(probabil din motive religioase), daca vreau sa stiu ce injectii mi se fac si pentru ce.
Indiferent ce vor sa faca ti se da patalamaua la mana, sa nu zici ca nu ai stiut ce vor sa faca si ce reprezinta.
Pana si in cazul in care nasterea naturala intampina probleme, ni s-a desenat pe un formular ce reprezinta o cezariana, cum se va face, unde se taie, cat, ce se poate intampla dupa cezariana, infectii si altele.Dupa ce au fost siguri ca am inteles tot, semneaza pacientul,sotul/sotia pacientului si apoi medicul.
Poate sistemul asta ia timp mult, dar cel putin toate partile stiu ce au de facut si la ce sa se astepte.
37+
Nati. mamico, nastere usoara si sa-ti traisca minunea.
.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
Reflexia luminii pe suprafata apei
se misca neincetat.
totusi luna straluceste
si nu pleaca nicaieri
ea sta, dar se misca.
Manuc spune:
Chiar ieri mi-am externat copilul pe proprie raspundere, ca asa m-au pus sa scriu in fisa medicala, din spitalul de copii Marie Curie. Motivul - cam acelasi. Suplimentar, o mizerie de neimaginat. Era oprita apa in spital si WC-urile erau mizerabile. Mizerabile erau si cand curgea apa, dar ieri erau groaznice.
Am avut tupeul sa ma uit la o infirmiera care punea o pastila in biberonul unei fetite abandonate de 7-8 luni care dormea non-stop. M-am uitat, atat, probabil putin mai insistent, dar asta a determinat-o pe infirmiera sa arunce imediat laptele din biberon in chiuveta din salon. Am considerat ca nu are sens sa deschid o discutie cu acea femeie, dar ea era de alta parere. M-a vazut pe culuarul pe care ea il spalase cu ceva timp inainte si care pe cuvantul meu ca se uscase si a inceput sa tipe la mine sa merg pe o parte ca ea abia a spalat acolo. Cum mi-am vazut de drum, pentru ca pe jos chiar nu era ud, a continuat sa tipe mai nervos, ca asa fac eu acasa la mine, calc pe unde spal. Am ignorat-o dar asta mi-a pus capac si m-am dus la camera asistentelor sa intreb care e modalitatea prin care pot pleca acasa pentru ca in mizeria din WC-uri copilul meu refuza sa intre (lucru perfect adevarat). Mi s-a explicat ca trebuie sa vorbesc cu medicul de garda, dar nu oricand, trebuie sa astept pana la 17.30 cand vine la vizita. Normal, nu poti deranja un medic in timpul garzii!!!
Mi-am facut frumos bagajele si cand am vazut ca a venit doamna doctor care era de garda i-am comunicat ca am hotarat sa plec pe motiv de mizerie in WC-uri. Ea nu a comentat nimic, chiar mi-a dat cateva sfaturi in legatura cu ce trebuie sa fac in continuare, mi-a controlat copilul dinnou, a fost ok, dar acolo erau si doua asistente, gata de scandal, ca asta nu e motiv sa plec acasa, ca poate eu nu pot sa merg la acele WC-uri, nu copilul, si, mi-au repetat de 10 ori cel putin ca trebuie sa platesc 15 lei pentru noapte petrecuta acolo. Desi am raspuns de fiecare data ca asta nu e o problema, ca in mod sigur voi plati, a venit dupa mine cand mi-am luat bagajele sa nu fug fara sa platesc. Evident ca nu imi putea da chitanta, doar asa, sa creeze suplimentar o situatie de toata jena. Pentru chitanta cica sa vin a doua zi.
Ca in acel spital nu e nicio regula de igiena elementara, ca saloanele sunt pline de vizitatori pe tot parcursul zilei, ca insotitorii stau in haine de strada si nici macar pentru copii pijamaua nu e obligatorie am avut norocul sa constat intr-o situatie in care mi-am permis sa plec cu copilul care era aproape refacut dupa o enterocolita . Dar in caz de ceva grav, unde merg si ce fac...
Si oare pentru copilul ala care doarme acolo tot timpul sa nu deranjeze pe nimeni nu se poate face ceva? Eu sunt dispusa sa contribui financiar, dar nu stiu cum sa procedez.
unboticutz spune:
quote:
Originally posted by Manuc
Am avut tupeul sa ma uit la o infirmiera care punea o pastila in biberonul unei fetite abandonate de 7-8 luni care dormea non-stop. M-am uitat, atat, probabil putin mai insistent, dar asta a determinat-o pe infirmiera sa arunce imediat laptele din biberon in chiuveta din salon.
Si oare pentru copilul ala care doarme acolo tot timpul sa nu deranjeze pe nimeni nu se poate face ceva? Eu sunt dispusa sa contribui financiar, dar nu stiu cum sa procedez.
Manuela, Costin (care nu mai e bb) si bb Dragos
infiorator! te0as ajuta si eu dar nu stiu cum. poate vine cineva cu o idee..
Emma are nevoie de noi!
Lorenza spune:
quote:
Originally posted by Nati
37+
Asa da!
Numai are nimeni de comentat si toata lumea e multumita!Deci,se poate!
hannen spune:
quote:
Originally posted by GGina
Mai ,Nati esti la prima sarcina de asta iti explica mai mult, stai sa ajungi la a doua ca in 5 min esti consultata si data afara din cabinet.
Bineinteles ca sistemele sint diferite ,dar oricum....Mai lasa-ma si cu japonezii tai.
Ggina,nu stiu cine te-a suparat ,dar japonezii astia ai nostri chiar daca esti la a 10-a sarcina,pe cuvint ca nu te dau afara din cabinet dupa 5 min. de consult.
Dar tu vorbesti din experienta sau doar din auzite?
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
Qamar spune:
sambata trecuta mi-am petrecut-o pe holurile si in saloanele de terapie intensiva ale spitalului din Alba-Iulia.
bunica-mea tocmai se trezea din coma si dintr-o operatie pe creier combinata cu pneumonie facuta in spital...
prima impresie: saracie mare in spital, bunica legata de maini si de picioare..mi s-a parut inuman pana cand am inteles ca isi tot scotea instinciv tuburile si firele...
si daca e vorba de personal: asistentele din tura respectiva mi s-au parut incredibile; vorbeau cu pacientii extrem de frumos, erau dragute, amabile, le umezeau fetele si gura, ii asezau mai bine, incercau sa faca lucrurile mai usoare
am tinut sa scriu pentru ca sa arat ca exista si exemple pozitive
de doctori nu mai zic, neurochirurgul care a consultat-o a fost la fel de amabil si deschis, realmente un om frumos...
inca nu stim daca bunica va supravietui insa am o mare bila alba pentru cei care o ingrijesc acum