personalul din spital...oribil
Raspunsuri - Pagina 3
Andrada spune:
http://www.aana.com/news.aspx?ucNavMenu_TSMenuTargetID=171&ucNavMenu_TSMenuTargetType=4&ucNavMenu_TSMenuID=6&id=12396
La noi siringa se desface in fata pacientului tocmai ca sa se evite cele de mai sus,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Siminaf spune:
Stiu ca a fost recent un scandal mare cu o droaie de imbolnaviri de hepatita in Nevada (nu stiu exact daca chiar in Vegas), tot din cauza injectiilor. Dar aici au niste reguli afishate chiar pe pereti in toate salile si cabinetele asistentelor si cred ca le si respecta.
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by Ana Stroequote:
Originally posted by Criss75quote:
draga mea asa este in toate spitalele nu numai la tine,
Nu chiar. In spitalele din Tg.Mures si medicii si asistentele sunt cu totul diferiti de ceea ce s-a descris mai sus.
Criss si Alex (11.05.2003)
Criss, please...am si eu niste amintiri din spitalele din tgmures la polul opus de ale tale; nu putem generaliza-nici aspectele negative, nici cele pozitive;
http://www.floriinro.ro/
Love all. Trust a few. Do wrong to none
Nu stiu de cand ai tu amintirile respective, pot insa sa-ti spun caeu mi-am petrecut fix doua luni in spital, cu cinci ani in urma, cand eram insarcinata si stiu cum s-au comportat asistentele si medicii. Sotul meu a fost operat cu 3 saptamani in urma, si iarasi am vazut atitudinea personalului medical, care nu se compara cu ceea ce s-a descris aici. Sa fi fost noi mai norocosi? Nu cred. Se stie foarte bine ca in Tg.Mures sunt medici foarte buni si foarte bine pregatiti, de aceea pacienti din toata tara aleg sa se trateze la Tg.Mures.
Criss si Alex (11.05.2003)
XIO spune:
Nu are rost sa va contraziceti, ca in fiecare oras sunt doctori buni si mai putin buni .
Iar povestile despre ei sunt .....apa de ploaie.
L-am dus pe bunica-miu sa se opereze pt. hernie inghino-scrotala la unul din doctorii cu care am facut eu practica. Un om extraordinar care opereaza cu aceeasi lejeritate cu care face bunica-mea prajituri , de la el mi-am dat seama ca este ceva natural , frumos trebuie facut cu placere si nu crispat si nu urland.
Operatia evident ca a decurs bine, in seara aceea unicul meu s-a ridicat din pat si s-a dus la toaleta , nu a avut probleme.
Cand a ajuns acasa a venit la mine o vecina, ca si ea avea hernie sau eventratie , nu stiu ca nu m-am uitat , si dacapot sa o duc la acelasi doctor. Am vorbit cu el , a internat-o , a operat-o.
Femeia a mai avut inainte vreo 10 operatii , hernia era mare , operatia a durat mult pana au trecut de toate aderentele. Dupa 3 zile inca ii era rau .
In fine , cand a iesit din spital am auzit ca doctorul ala habar n-are sa lucreze , ca i-a facut incizia prea mare pt. ce avea ea , ca nu trebuia sa o faca asa , ca de ce i-a bagat 2 tuburi(de dren) , ca de ce se vindeca asa greu , de ce nu a mers la ea sa o vada.
Tin sa mentionez ca la bunica-miu el , care e prieten cu mine, mergea de 2 ori , dimineata si seara si daca era vreo problema.
La vecina mea a fost la fel , dimineata si seara , dar ea traia cu impresia ca trebuia doctorul sa stea cu ea .
Prin urmare , avem un pacient care este mai mult decat multumit de doctorul care l-a operat si care il lauda peste tot(pe buna dreptate) , si o pacienta care spune peste tot ca doctorul este prost si ca nu stie sa opereze.
N-are rost sa va contraziceti .
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
anya spune:
Xio, aici iti dau dreptate.
Acelasi spital, acelsi medic, acelasi tip de "operatie" (laparoscopie exploratorie).
Tipa de dinaintea mea ramane toata noaptea in reanimare, cu sonda, ii e rau, varsa...ce n-a mancat si a doua zi de dimineata e "verde".
Eu la ora 18.00 plec din spital, ma duc acasa si mananc de sting, dorm bine merci si ma intorc a doua zi sa-mi fac externarea .
Pe de alta parte conteaza cum stii sa accepti sau nu sa-si bata joc de tine in spitale. Eu nu accept. Am grija ce medic aleg, cat despre spital - mai exact personalul mediu - peste tot gasesti oamni de toate felurile. Mi s-a intamplat sa ma si imprietenesc cu asistente, sa discutam de familie, planuri de viitor dar sa si tratez cu ironie sau sa ma contrez cand nu mi s-a parut ok ce se intampla. Am fost amenintata (de o asistenta) ca voi fi data afara din spital - i-am replicat ca acest lucru il va putea face medicul care m-a internat, nu ea - motiv pt care n-a mai calcat prin preajma mea - avantaj eu. Totul e sa nu te lasi calcat in picioare.
szivarvany spune:
Si eu am bantuit prin spitalele oradene
Asistentelor am sa le reprosez ca mai uita tratamentul, ba o injectie, ba o pastila ... da` nu-i bai, d`aia esti acolo sa le reamintesti. Unele sunt dragute ca asa s-au nascut, altele pur si simplu nu reusesc sa fie mai umane nici cand primesc "ceva".
Cu medicii ... dupa ce un med faimos oradean, ca tot am bantuit oftalmologia in ultima perioada, m-a trimis la psi ca pb mele sunt de la creier , am nimerit o doamna doctor careia ii voi multumi toata viata ca vad din nou.
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3
nona_denis spune:
"Ce furtunel sa schimbe? Ala care e bagat in vena prin fluturas nu se schimba , se introduce in alta sticla de ser ."
Nu contrazic, dar in cazul in care exista un singur suport pentru doua paturi/persoane, de ce macar nu intreaba sau mai stiu eu ce sa faca, sa se asigure ca nu e al vecinei? Se pot refolosi si la alte persoane?
Mami de Denisache
XIO spune:
quote:
Originally posted by nona_denis
"Ce furtunel sa schimbe? Ala care e bagat in vena prin fluturas nu se schimba , se introduce in alta sticla de ser ."
Nu contrazic, dar in cazul in care exista un singur suport pentru doua paturi/persoane, de ce macar nu intreaba sau mai stiu eu ce sa faca, sa se asigure ca nu e al vecinei? Se pot refolosi si la alte persoane?
Mami de Denisache
Daca vorbim despre acelasi lucru , pe suportul acela pe care stau atarnate recipientele de ser pot sta 2 atata timp cat pacientele sunt in pat.
Din fiecare recipient de ser iese un furtun care intra un fluturasul din mana, iar la terminarea uunui recipient asistenta aduce altul si baga furtunul acela in el . Nu are cum sa greseasca si nu sunt refolosibile.
Asta daca discutam despre acelasi lucru :)
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
maru spune:
am mai scris: acum o luna m-am operat de fiere laparoscopic. La 3pm a inceput operatia si la 7 si jumate mi-au dat drumul acasa. O nurse s-a ocupat de mine dupa operatie, chirurgul m-a vazut dupa o saptamana, si asta dupa ce am insistat cand am vorbit cu executive asistenta de la cabinet, ca normal ma vedea dupa 3 saptamani. M-a vazut la alte 2 saptamani dr meu de familie.Auzi, sa te vada chirurgul de 2 ori pe zi!
cat despre varsaturile de dupa operatie: m-au intrebat si daca am fost alaptata sau crescuta cu bibe, si nu glumesc. m-au intrebat daca am rau de masina, si cum eu am zis ca da, mi-au pus in anestezie ceva de n-am avut probleme dupa. ba m-au asteptat cu biscuiti si sucuri dupa operatie. As fi sofat eu spre casa, da nu m-a lasat sotu, a zis ca imi cere trimitere la nebuni daca mai pomenesc odata de volan!
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
moruna spune:
voiam sa subliniez faptul ca eu nu am generalizat situatia si ca toate asistentele sau toti medicii ar fi asa...eu am si specificat ca m-am referit doar la cateva asistente si o dr ...nu vreau sa fiu inteleasa gresit si nici sa nu se creada ca nu sunt recunoscatoare celor care sunt de bun simt...intr-adevar am intalnit si niste femei minunate care aveau grija de beblusi ca si cum ar fi fost al lor si vorbeau frumos numai ca pe mine m-a marcat comportamentul persoanelor respective pentru ca eu chiar nu m-am asteptat la asa ceva.
a propos de seringile mult discutate:am vorbit cu nasa mea si mi-a zis ca am dreptate sa vreau ca totul sa se dsfaca in fata mea.nu sunt paranoica si nici nu cred in vreo conspiratie,dar pur si simplu asa este corect.
o alta problema ar putea fi si faptul ca nu te informeaza despre ce iti fac..ce iti pun in seringa si asa mai departe,iar cand le intrebi iti dau un raspuns vag si iti arata de cele mai multe ori ca sunt deranjate de "curiozitatea"ta.repet....nu generalizez.
nasa mea lucreaza ca asistent medical si mi-a zis ca lucrurile astea le invata in scoala...numai ca din pacate multe nu le aplica.
nu am vrut sa supar pe nimeni,dar mie lucrurile acelea nu mi s-au parut corecte.