personalul din spital...oribil

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
citat din mesajul lui Hilde

Eu sunt curioasa daca se fac teste de sarcina in Romania inainte de o operatie.
Sora-mea a facut operatie de apendicita si era insarcinata. Nu stia. A trait noua luni de groaza dupa aceea. S-a sfarsit cu bine, copilul a fost ok dar prin ce spaima am trecut cand am aflat. Nici acum nu-mi vine sa cred ce s-a intamplat.

Asta ar insemna sa se faca teste de sarcina tuturor femeile care sunt fertile.
Sa vezi atunci scandal.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgeea spune:

Si ce-ar fi asa ciudat daca ar face? testele de sarcina, adica. Explica te rog, ca nu ma prind.
Oricum, nu vreau sa intru in banca acuzatorilor, XIO, Nelia a punctat mai mult decat corect si obiectiv, sau mai exact ti-a explicate in mod obiectiv de ce nu putem sa fim.... obiectivi!!
Adevarul e ca din cauza acelor medici care nu-si fac meseria cu drag, cu sau fara spaga, avem tendinta de a generaliza si de a acuza intreaga tagma.
Totusi eu nu pot uita ca un medic renumit, care ia si spaga, mi-a salvat mama - ruptura de anevrism. Si a primit abia dupa ce a iesit pacienta de la reanimare. (poate voia sa fie sigur ca totul e ok) In conditiile in care, in acelasi spital, medicul de salon - altul decat cel care a operat - si asistentele habar nu aveau cum trebuie procedat cu un astfel de bolnav. N-avea voie mama nici macar sa clipeasca dar ele o primiteau la toaleta!! Oameni si oameni Asta e! din pacate, cei din urma sunt mai multi si gustul amar pe care ti-l lasa e mai puternic.
La fel nu pot uita medicul de familie care a venit acasa cand avea fii-mea 2 saptamani: ca n-am lapte (am alaptat pana la 1 an, n-a stiut ce-i aia biberob sau formula, si nu pentru ca m-am ambitionat, am aruncat la lapte congelat....), ca e frig (era mijlocul lui iunie), sa aduc un calorifer electric, sa pun sticle cu apa calda langa bebe, ca are si bronsita si otita, si sa-i dau antibiotic!!
Si avea copilul.... afte!! Si de la ele, a facut in scurt timp si eritem la fundulet (am aflat mult mai taziu ca de la afte, puneam pe seama servetelelor umede). Explicatia asistentei? Pe la scutec! Sa scot stratul absorbant din pampers si sa pun carpe de bumbac! Ca o sa vad eu pe strada in cativa ani ce de copii cracanati o sa fie!! Si baieteii vor fi chiar... impotenti! Noroc ca ma tineam de usa...
Acum, slava Domnului, am gasit un pediatru bun.
Dar trebuia sa caut? Trebuia sa se intample asa prima oara?

Gea
[URL=http://good-times.webshots.com/album/564773959ZuayZh]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Si eu am patit chestia asta, am fost operata de apendicita si eram insarcinata. Si am fost operata in spitalul militar, unde credeam ca merg lucrurile altfel (a trebuit spaga si pile nu gluma sa ma pot opera acolo) De fapt apendicele nici nu trebuia scos, era ok, durerile in dreapta erau de la sarcina.

9+

de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=47a82b5dea7c19b5ab80ea&source=category&category_id=all" target="_blank">Tony , www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=429b4df014c3faeb7eb9ff&source=category&category_id=23" target="_blank">Nunta

Poze

Mergi la inceput

Am spus eu pe aici acum o vreme ca daca vine la urgente o femeie cu dureri in sfera abdominala, lombara si altele obligatoriu i se face si consult gineco , adica tuseu , eco.
Atunci au sarit cu gura pe mine mai multe persoane care spuneau ca e bataie de joc . Sa vezi ce ar face daca ar sti ca la internare pe langa primul ciclu , descrierea menstruatiilor , numarul de nasteri si de avorturi , data ultimei menstruatii sau menopauza ar trebui sa intrebam si de raporturile sexuale si sa le spunem pacientelor ca le facem test de sarcina.
In mod normal daca stii ca exista posibilitatea sa fii insarcinata spui si atunci se face.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

eu cred ca normal e sa te intrebe daca exista posibilitatea de a fi insarcinata.
zilele trecute am facut o radiografie si m.au intrebat de 20 ori daca nu cumva sunt gravida, si eram 100% ca nu.s, dar pe bune, m.au intrebat de atatea ori ca incepusem sa ma indoiesc ca nu.s

ivan si dayanara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

quote:
citat din mesajul lui Claudi@

Si eu am patit chestia asta, am fost operata de apendicita si eram insarcinata. Si am fost operata in spitalul militar, unde credeam ca merg lucrurile altfel (a trebuit spaga si pile nu gluma sa ma pot opera acolo) De fapt apendicele nici nu trebuia scos, era ok, durerile in dreapta erau de la sarcina.

9+

de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=47a82b5dea7c19b5ab80ea&source=category&category_id=all" target="_blank">Tony , www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=429b4df014c3faeb7eb9ff&source=category&category_id=23" target="_blank">Nunta

Poze

Posibil ca asta sa se fi intamplat si sora-mii. Draga de ea, avea 21/22 ani, fara experiente cu sarcinile. A pocnit-o durerea, a mers la urgenta si s-a trezit in sala de operatie. :)
Xio, pai cred ca orice spital care se respecta face un test de sarcina inainte de operatie. Un test de urina, nimic complicat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Mi se pare normal sa se faca un test de sarcina. Nu e costisitor. Acum vreo 5 ani am avut accident de masina si am ajuns la Urgenta (in America). Inainte de a face radiografii la spate m-au pus sa fac un test de sarcina, chit ca eu le spusesem ca nu sunt insarcinata.
Nu stiu de ce in Ro una-doua se face tuseu sa se vada daca esti sau nu insarcinata. Cand ar fi mult mai simplu si comod cu un test de urina.
Si ca tot vorbim despre sarcina, eram in 2001 la o clinica particulara in Bucuresti pentru completarea unei fise medicale necesara plecarii in Canada. Pe unul din formular, completez in dreptul casutei respective ca sunt insarcinata si in cate luni. Intru in camera de raze si Lulu ma intreaba daca sunt insarcinata, ca sa nu spun ca nimeni nu s-a uitat pe foaia mea. Eu, nu am spus nimic pentru ca am considerat ca s-au uitat pe fisa mea si nu era nici un pericol, iar tipa se uita in cele din urma pe acea fisa dupa ce am fost expusa radiatiilor. Instantaneu si-a schimbat culoarea la fata. Am ajuns in biroul managerului clinicii care mi-a recomandat cu caldura sa ma duc acasa sa fac intreruperea. Nu va spun cate telefoane am primit dupa aceea de la acea clinica sa ma intrebe cum ma simt, daca am facut intreruperea.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui ciuf

Mi se pare normal sa se faca un test de sarcina. Nu e costisitor. Acum vreo 5 ani am avut accident de masina si am ajuns la Urgenta (in America). Inainte de a face radiografii la spate m-au pus sa fac un test de sarcina, chit ca eu le spusesem ca nu sunt insarcinata.
Nu stiu de ce in Ro una-doua se face tuseu sa se vada daca esti sau nu insarcinata. Cand ar fi mult mai simplu si comod cu un test de urina.
Si ca tot vorbim despre sarcina, eram in 2001 la o clinica particulara in Bucuresti pentru completarea unei fise medicale necesara plecarii in Canada. Pe unul din formular, completez in dreptul casutei respective ca sunt insarcinata si in cate luni. Intru in camera de raze si Lulu ma intreaba daca sunt insarcinata, ca sa nu spun ca nimeni nu s-a uitat pe foaia mea. Eu, nu am spus nimic pentru ca am considerat ca s-au uitat pe fisa mea si nu era nici un pericol, iar tipa se uita in cele din urma pe acea fisa dupa ce am fost expusa radiatiilor. Instantaneu si-a schimbat culoarea la fata. Am ajuns in biroul managerului clinicii care mi-a recomandat cu caldura sa ma duc acasa sa fac intreruperea. Nu va spun cate telefoane am primit dupa aceea de la acea clinica sa ma intrebe cum ma simt, daca am facut intreruperea.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Tuseu ca sa vada daca e insarcinata o femeie? unde?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Xio,esti IREMEDIABIL IRECUPERABILA.M-ai obosit !!!!!!!!!!!!!!!

Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui gabriella1

Xio,esti IREMEDIABIL IRECUPERABILA.M-ai obosit !!!!!!!!!!!!!!!

Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

Ri , hai nu pleca acum inainte sa-mi spui cu cat termin anul , sa stiu ce sa fac in toamna. Daca tot mi-ai prezis viitorul , ma gandesc eu ca asta e floare la ureche pt. tine.

Mergi la inceput