Coinfectie cu virusul hepatic B si C - ??????????

Coinfectie cu virusul hepatic B si C - ?????????? | Autor: Charlie

Link direct la acest mesaj

Sunt inca sub soc. In urma analizelor obligatorii tatalui meu i-au iesit transamiazele mult prea mari. Mergand mai departe pe linie a iesit pozitiv cu cu B si C.

Informatie gasesc relatic putina si/sau chiar inexistenta legata de aceasta coinfectie.
Habar nu am ce ar trebui facut mai departe. Acum este internat la spitalul de boli infectioase si atat. Incredere nu am deloc in ei.

Suntem cu toti panicati. Ce inseamna aceasta coinfectie de fapt? Lui i s-a spus ca e foarte grava si foarte rara aceast caz...

Tata e inca tanar si simt ca este disperat si total debusolat.

Va rog, orice informatie este bine venita.

Va multumesc,

------------------------
My motto - sans limites ! (Isadora Duncan)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Ce as face eu: as repeta markerii virali la un alt laborator.Daca reiese acelasi lucru trebuie lut in evidenta de catre un gastroenterolog sau infectionist ( la Bucuresti de preferat) si mers mai departe cu tratament si tot ce trebuie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

e buna ideea cu repetarea markerilor virali.
coinfectia b si c nu este foarte des intalnita, cel putin nu in literartura, dar din pacate la noi in tara tinde sa apara cazuri deoarece foarte multi sunt infectati cu b sau c, si uneori isi transmit intre ei virusul. virusurile hepatice nu se exclud reciproc. o persoana poate fi infectata in acelasi timp cu mai multe tipuri, ceea ce agravreaza boala, deoarece ele se potenteaza reciproc.
infectia cu virus b este deasemena risc de infectie cu virus d (acesta poate exista doar cand exista infectie cu b, deoarece are nevoie de el pt a se replica). in mod normal nu se testeaza virusul d, dar in cazul lui ar fi recomandat.
in bucuresti cel mai recomadat ar fi la spitalul de boli infectioase matei bals. au experteti in hepatite, iar in ultimul timp primeau si ceva fonduri pt cercetare in domeniu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Charlie spune:

Va multumesc mult fetelor.

Simt ca mai am putin si o i-au razna. Nu am de gand sa o fac dar totusi...

Azi am sa merg si fac copii cu toate analizele pe care le are tata.

Sa vedem ce facem mai departe.

Va multumesc din nou.

------------------------
My motto - sans limites ! (Isadora Duncan)

Mergi la inceput